Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.
Topplista: Bästa robotgräsklippare utan slinga
Uppdaterad
Jun 13, 2024

Topplista: Bästa robotgräsklippare utan slinga

Robotgräsklippare har revolutionerat sättet vi sköter om våra trädgårdar på. Medan traditionella gräsklippare kräver att vi spenderar timmar varje vecka på att klippa gräset, kan robotgräsklippare utföra detta jobb åt oss med minimal ansträngning. I denna artikel kommer vi att presentera en topplista över de bästa robotgräsklipparna utan slinga på marknaden. Dessa klippare är utformade för att navigera i trädgården utan behov av slingor eller begränsningskabel.

Top 3
1
.
Dreame A1
Läs mer
2
.
Husqvarna 410XE Nera
Läs mer
3
.
Husqvarna Automower 430X NERA
Läs mer
1

Dreame A1

Läs mer
2

Husqvarna 410XE Nera

Läs mer
3

Husqvarna Automower 430X NERA

Läs mer

Vad är en robotgräsklippare utan slinga?

En robotgräsklippare utan slinga eller begränsningskabel är en autonom enhet som kan klippa gräset i din trädgård utan behov av en nergrävd begränsningskabel. Dessa avancerade maskiner använder sensorer, inbyggda navigationsfunktioner och i vissa falla andra typer av tillbehör i trädgården för att identifiera trädgårdens gränser, objekt och robotgräsklipparens position. På så sätt kan den effektivt klippa gräset på ett noggrant och snabbt sätt ofta med en precision ända ner till ett par centimeter.

X.

Dreame A1

Dreame's första robotgräsklippare, kräver inga tillbehör för navigering
Dreame A1
4.7
Köp hos:
Köp här
1 cm precision
Kräver inga antenner eller stolpar
OmniSense3D
Fast Charge
Öm utsida som lätt repas
Bra app men behöver lite uppdateringar
Endast stöd för två zoner (kommer fler i uppdatering)
Maximal klippyta
2000 m²
Max lutning
45%
Slingfri
Ja
Klipphöjd
30-70 mm
Uppkoppling
WiFi
Röststyrning
Ja

Dreame är ett kinesiskt företag som fram tills nu tillverkat mestadels robotdammsugare. Nu har dom tagit sin teknik och tillverkat sin första robotgräsklippare A1. Specifikationen ser minst sagt imponerande ut och vi är i full fart med att testa roboten. Dreame A1 använder sig av OmniSense 3D Ultra Sensing för att mappa din trädgård och navigera. Med Dreame A1 behöver du inga tillbehör så som RKT-antenner eller nergrävda slingor i gräsmattan. Enligt tillverkaren har gräsklipparen en precision på 1 cm och kan känna igen och undvika hinder i din trädgård så som kvarglömda föremål eller stenar. Med Fast Charging laddar gräsklipparen sig själv på 65 min och kan därefter återuppta en eventuell klippning. Robotgräsklipparen klarar att klippa upp till 1000kvm per dygn.

Roboten ska vara enkel att rengöra och byta knivblad på själv. Priset för oss här i sverige ligger på 22 999 kr.

X.

Husqvarna 410XE Nera

Nu med EdgeCut-teknologi för bättre kanter
Husqvarna 410XE Nera
4.6
Köp hos:
Köp här
EdgeCut-teknologi
Spiralklippning vid behov
Fungerar med och utan slinga
Knapphändig igenkänning av objekt
Ganska dyr
Krånglig att installera själv
Maximal klippyta
1 000 m²
Max lutning
30 %
Slingfri
Ja, med plug-in-kit
Klipphöjd
20-55 mm
Uppkoppling
Bluetooth, 4G, Wi-Fi
Röststyrning
Ja

Husqvarna har lanserat en ny toppmodell inom robotgräsklippare, 410XE Nera. Med en sportig design och robust konstruktion klarar den av att hantera gräsmattor upp till 1 000 m² och lutningar på 30%. Den är utrustad med två roterande diskar för effektiv klippning nära kanter och har en justerbar klipphöjd mellan 20 och 55 mm. Med EPOS-tillvalet kan gräsklipparen användas utan installationsslinga, men detta kräver extra utrustning och ökar kostnaden. Gräsklipparen har Wi-Fi och Bluetooth för smidig styrning via Husqvarna Automower Connect-appen, som även stöder röststyrning. Installationen kan vara komplex men Husqvarna erbjuder installationshjälp. Appen erbjuder många funktioner som schemaläggning och realtidsuppdateringar. Trots utmärkta klippresultat, är hinderigenkänningen inte optimal och kan leda till att gräsklipparen kör över små hinder.

X.

Husqvarna Automower 430X NERA

För den med stor gräsmatta och plånbok
Husqvarna Automower 430X NERA
4.6
Köp hos:
Köp här
Klarar stora gräsmattor
Klipper väldigt bra
Bra app
Slingfritt fortfarande opålitligt
Dyr
Max klippyta
3200 m²
Max lutning
50 %
Slingfri
Ja, med plug-in-kit
Klipphöjd
20-60 mm
Uppkoppling
WiFi/BT/Mobile
Röststyrning
Ja

Automower 430X NERA är en avancerade robotgräsklippare som fixar ett perfekt resultat även på svåra gräsmattor upp till 3200 kvadratmeter. Med Automower® Connect-appen och Husqvarna EPOS Plug-in Kit kan du klippa med virtuella gränser. Med smarta funktioner som intelligent undvikande av föremål, sluttningshantering med upp till 50 % lutning och GPS-assisterad navigering är den idealisk i sin design. Med Automower® Zone Control kan du enkelt använda din mobil för att skapa temporära ytor där klipparen inte får åka.

X.

Ecovacs GOAT G1

Företaget som imponerar med sina robotdammsugare
Ecovacs GOAT G1
4.5
Köp hos:
Köp här
Kan agera övervakningsstation
Välbyggd
Kräver vita stolpar för navigering
Max klippyta
1600 m²
Max lutning
45 %
Slingfri
Ja
Klipphöjd
30-60 mm
Uppkoppling
BT/WiFi
Röststyrning
Ja

*Ny model släpps snart*

Ecovacs, det kinesiska företaget känt för sina robotdammsugare, har nu lanserat gräsklipparen Goat G1. Maskinen kan klippa upp till 1600 kvadratmeter utan att behöva en nedgrävd tråd. För att använda den behöver man en basstation och navigeringsfyrar som kan köpas separat. Goat G1 använder olika sensorer och har smarta funktioner för att undvika hinder. Den kan även användas som en övervakningskamera. Konceptet med fyrarna är inte optimal och klippkvaliteten vid kanter och hinder inte är perfekt.

X.

Stiga A 1500

Modern robotgräsklippare utan slinga
Stiga A 1500
4.2
Köp hos:
Köp här
Slingfri
Active Guidance System
Klipptimmar måste köpas
Något dyr
Max klippyta
1500 m²
Max lutning
45 %
Slingfri
Ja
Klipphöjd
20-60 mm
Uppkoppling
BT/Mobile
Röststyrning
Ja

STIGA A 1500 fungerar utan begränsningskabel eller begränsningstråd som det också kallas. Robotgräsklipparens arbetsområde kan ändras när som helst eftersom du installerar den virtuellt. Roboten kan planera sina klippcykler med hjälp av den patenterade AGS-tekniken. Du styr enkelt robotgräsklipparen med STIGA-robot.GO-appen. STIGAs Active Guidance System (AGS) förutsäger GPS-signaler och möjliggör effektiv klippning. Använder du Alexa i ditt smarta hem så kan du styra din robotgräsklippare och ge kommandon med röststyrning. När du köper robotgräsklipparen ingår 750 klipptimmar som du kan använda under det första året som du äger den. I STIGA.GO-appen kan du senare köpa extra klipptimmar.

X.

Segway Navimow H1500E

Sensorer som kan upptäcka hinder och undvika kollisioner
Segway Navimow H1500E
4.4
Köp hos:
Köp här
Tystgående
Slingfri
Terränggående
Kräver 4G abonnemang
Vision Fence kostar extra
Max klippyta
1500
Max lutning
45 %
Slingfri
Ja
Klipphöjd
30-60mm
Uppkoppling
WiFi/Mobile
Röststyrning
Ja

*Navimow i-serien har presenterats*

Segway Navimow H1500E är utrustad med avancerad teknik och smarta funktioner för att ge en överlägsen gräsklippningsupplevelse. Denna robotgräsklippare använder GPS-navigeringssystem för att kartlägga din trädgård och navigera effektivt. Den kan enkelt identifiera hinder och undvika dem för att klippa gräset jämnt och smidigt. Med sina starka klippknivar klarar Segway Navimow H1500E att klippa gräset med precision och skapa en snygg och vältrimmad gräsmatta. Dessutom kan du enkelt justera klipphöjden efter dina önskemål och trädgårdens behov.

Segway Navimow H1500E har en generös klippbredd och en imponerande arbetsyta, vilket gör att den kan täcka stora områden på kort tid. Du kan vara säker på att din gräsmatta kommer att bli klippt effektivt och snabbt.

Den är utrustad med olika sensorer för att säkerställa säker drift och skydd. Den har kollisionssensorer som kan upptäcka hinder och undvika kollisioner.

Med hjälp av den tillhörande mobilappen kan du enkelt anpassa klippinställningarna och schemalägga klippningstider enligt dina preferenser. Det ger dig full flexibilitet och kontroll över gräsklippningsprocessen.

X.

Worx Landroid Vision L1300-WR213E

Kräver ingen slinga och är idealisk för gräsmattor på upp till 1300m²
Worx Landroid Vision L1300-WR213E
3.5
Köp hos:
Köp här
Slingfri
Klipper nära kanter
Utbytbara batterier med Worx-produkter
Kan ha problem i backar
App med uppdateringsbehov
Max klippyta
1300 m²
Max lutning
30%
Slingfri
Ja
Klipphöjd
30-60mm
Uppkoppling
BT/WiFi
Röststyrning
Ja

Worx Landroid L1300 är verkligen en imponerande robotgräsklippare som kommer med avancerad teknik och smarta funktioner. Denna modell är idealisk för gräsmattor på upp till 1300m² och med sin klippbredd på 22 cm är den kapabel att snabbt täcka stora ytor. Det elektroniska systemet med justerbar klipphöjd gör det enkelt att anpassa klippningen efter gräsmattans behov, vilket är avgörande för en hälsosam gräsmatta.

Landroid L1300 kräver heller ingen slinga eller begränsningskabel. Installationen blir därmed betydligt enklare och smidigare. Dessutom kommer den utrustad med en smart appstyrning som gör det möjligt att schemalägga klippning, hantera flera klippzoner och få över-the-air-uppdateringar (OAT).

Navigeringssystemet på Landroid L1300 är också något som imponerar. Istället för att förlita sig på GPS eller RTK, använder den en kraftfull full HD-kamera med vidvinkel för att noggrant styra sin rutt och undvika hinder. Den djupt tränade neurala nätverket gör det möjligt för den att fatta snabba beslut och klippa med precision. Det spelar ingen roll vilka förhållandena i trädgården är, den klarar av att klippa även när det är dålig kontrast eller mycket solsken.

Dess batteri med kapacitet på 4,0 Ah och snabb laddningstid minimerar tiden som robotgräsklipparen står och vilar.

Även om det har rapporterats att appen kan vara lite ostabil ibland, väger fördelarna med Worx Landroid L1300 tyngre. Den erbjuder avancerad teknik, enkel användning och pålitlig klippning. För den som vill ha den senaste tekniken inom robotgräsklippare och är beredd på en initial investering, är Landroid L1300 ett utmärkt val för att hålla trädgården välskött och snygg utan mycket ansträngning.

Produkterna i vår lista
Dreame A1
Husqvarna 410XE Nera
Husqvarna Automower 430X NERA
Ecovacs GOAT G1
Stiga A 1500
Segway Navimow H1500E
Worx Landroid Vision L1300-WR213E
Jämför egenskaper
Maximal klippyta
Max lutning
Slingfri
Klipphöjd
Uppkoppling
Röststyrning
Dreame A1
2000 m²
45%
Ja
30-70 mm
WiFi
Ja
Husqvarna 410XE Nera
1 000 m²
30 %
Ja, med plug-in-kit
20-55 mm
Bluetooth, 4G, Wi-Fi
Ja
Husqvarna Automower 430X NERA
3200 m²
50 %
Ja, med plug-in-kit
20-60 mm
WiFi/BT/Mobile
Ja
Ecovacs GOAT G1
1600 m²
45 %
Ja
30-60 mm
BT/WiFi
Ja
Stiga A 1500
1500 m²
45 %
Ja
20-60 mm
BT/Mobile
Ja
Segway Navimow H1500E
1500
45 %
Ja
30-60mm
WiFi/Mobile
Ja
Worx Landroid Vision L1300-WR213E
1300 m²
30%
Ja
30-60mm
BT/WiFi
Ja
Jämför priserna på Price Runner

Fördelar med robotgräsklippare utan slinga

Att välja en robotgräsklippare utan slinga ger flera fördelar. Här är några av de främsta fördelarna:

 1. Enkel installation: En robotgräsklippare utan slinga är enkel att installera eftersom den inte kräver några slingor eller begränsningar som ska placeras runt trädgården.
 2. Flexibilitet: Dessa klippare kan navigera fritt och anpassa sig till förändringar i trädgårdens layout utan några fysiska begränsningar.
 3. Tidsbesparing: Med en robotgräsklippare utan slinga kan du spara värdefull tid och energi genom att automatisera gräsklippningsprocessen.
 4. Effektivitet: Dessa enheter kan klippa gräset jämnt och effektivt på svåråtkomliga områden och backar.
 5. Smart teknik: Många robotgräsklippare utan slinga är utrustade med avancerade funktioner som GPS-navigering, app-styrning och självladdning.

Så fungerar en robotgräsklippare utan slinga

En robotgräsklippare utan slinga använder olika sensorer, såsom kollisionssensorer och regnsensorer, för att navigera i trädgården och klippa gräset. Dessa klippare använder vanligtvis en slumpmässig navigationsmetod för att täcka hela ytan av trädgården. De justerar automatiskt riktningen när de stöter på hinder eller gränsar.

Viktiga funktioner att leta efter

När du väljer en robotgräsklippare utan slinga finns det några viktiga funktioner att överväga:

 1. Klippbredd och klipphöjd: Kontrollera klippbredden och klipphöjden för att se till att klipparen är lämplig för din trädgård.
 2. Batteritid och laddningstid: Välj en klippare med tillräckligt med batteritid för att täcka din trädgård och en snabb laddningstid för minimal avbrott.
 3. Navigationsfunktioner: Kolla efter klippare med avancerade navigationsfunktioner som GPS och inbyggda sensorer för att undvika hinder och gränser.
 4. Regnsensor: En regnsensor kan göra att klipparen återvänder till laddningsstationen under dåligt väder för att undvika skador.
 5. App-styrning: Vissa klippare kan styras via en smartphone-app, vilket ger dig flexibilitet och kontroll över klippningsprocessen.

Ta hänsyn till trädgårdens storlek, terrängens svårighetsgrad och övriga preferenser när du gör ditt val.

Hur man väljer rätt robotgräsklippare utan slinga för din trädgård

Att välja rätt robotgräsklippare utan slinga för din trädgård är avgörande för att få bästa möjliga resultat. Här är några steg att följa:

 1. Mät din trädgård och bestäm dess storlek och form.
 2. Avgör vilka funktioner och prestanda som är viktiga för dig.
 3. Sätt en budget för din robotgräsklippare utan slinga.
 4. Leta bland olika modeller och läs recensioner för att jämföra deras egenskaper och feedback.
 5. Välj en modell som passar dina behov och budget.

Genom att följa dessa steg kommer du att kunna välja en robotgräsklippare utan slinga som kommer att göra underverk för din trädgårdsskötsel.

Underhåll och skötsel av en robotgräsklippare utan slinga

För att din robotgräsklippare utan slinga ska fungera optimalt är det viktigt att du tar hand om den och utför regelbundet underhåll. Här är några tips:

 • Rengör klipparen regelbundet från gräsrester och smuts.
 • Kontrollera och byt ut klippknivar vid behov.
 • Håll sensorerna rena och fria från hinder.
 • Se till att klipparens laddningsstation är placerad på ett bekvämt och lättåtkomligt ställe.
 • Följ tillverkarens rekommendationer för service och underhåll.

Genom att följa dessa riktlinjer kommer din robotgräsklippare utan slinga att fortsätta prestera på topp och hålla din trädgård välskött.

Vad är prisspannet för robotgräsklippare utan slinga?

Prisspannet kan variera beroende på märke, modell och funktioner. Generellt sett kan robotgräsklippare utan slinga kosta mellan några tusen kronor upp till tiotusentals kronor.

Slutsats

Robotgräsklippare utan slinga är en fantastisk uppfinning som kan göra trädgårdsskötsel till en enkel och bekväm uppgift. Genom att välja en av de bästa modellerna på marknaden kan du njuta av en välskött gräsmatta utan att behöva lägga ned mycket tid och ansträngning. Så överväg att investera i en robotgräsklippare utan slinga och låt den ta hand om din trädgård.

Vanliga frågor om robotgräsklippare utan slinga

Är det säkert att använda en robotgräsklippare utan begränsningskabel?

Ja, de är utformade med säkerhet i åtanke. De flesta modeller har inbyggda sensorer som gör att de kan upptäcka hinder och stanna eller ändra riktning för att undvika kollisioner. Det rekommenderas dock att hålla barn och husdjur under uppsikt när klipparen är i drift.

Hur lång tid tar det för en robotgräsklippare utan slinga att klippa en trädgård?

Tiden det tar beror på trädgårdens storlek och robotgräsklipparens och hastighet. Generellt sett kan en robotgräsklippare utan slinga klippa en medelstor trädgård på några timmar.

Kan en robotgräsklippare utan slinga användas på ojämn terräng?

Ja, många modeller är konstruerade för att klara av ojämn terräng och backar. De är utrustade med terrängföljningsteknik och hjul med bra grepp för att klara av olika ytor och lutningar.

Tidigare produkter

Dessa produkter har tidigare varit med i vår topplista.

No items found.
Superdeals just nu! - Minst 20% rabatt