Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.
Bästa babymonitorn
Uppdaterad
Oct 26, 2023

Bästa babymonitorn

Babymonitorn även kallad babyvakt ibland, är utformad för att ge dig lugn och trygghet genom att övervaka din bebis med hjälp av ljud och video. Dem har utvecklats mycket de senaste åren och nu har det även kommit babymonitors som du kan koppla till ditt smarta hem. Babymonitorer är utrustade med den senaste teknologin för att säkerställa en högkvalitativ och pålitlig övervakning. Med bra ljud- och videokvalitet kan du vara säker på att du alltid har full koll på vad som händer hos ditt barn även om ni inte är i samma rum. Du kan välja mellan olika funktioner som temperaturövervakning, mörkerseende och rörelsedetektering. Babymonitorna är ofta enkla att använda och installera.

Top 3
1
.
Owlet Cam 2 (Sleepy Sage)
Läs mer
2
.
Philips Avent Connected SCD921/26
Läs mer
3
.
Maxi Cosi Babymonitorn See
Läs mer
1

Owlet Cam 2 (Sleepy Sage)

Läs mer
2

Philips Avent Connected SCD921/26

Läs mer
3

Maxi Cosi Babymonitorn See

Läs mer

Vad är skillnaden på en babymonitor och en övervakningskamera?

En babymonitor och en övervakningskamera delar många liknande funktioner, men det finns några viktiga skillnader mellan de två.

En babymonitor är en typ av övervakningsenhet som är speciellt utformad för att övervaka små barn. Dessa enheter är vanligtvis utrustade med ljud- och videofunktioner som gör att föräldrar kan höra och se sina barn när de sover eller leker i ett annat rum. Babymonitorn är också ofta utrustad med specifika funktioner som är anpassade för att övervaka småbarn, till exempel temperaturmätare och rörelsedetektorer. De är vanligtvis portabla och kan enkelt flyttas runt i huset.

En övervakningskamera å andra sidan är en allmän benämning för en enhet som används för att övervaka och spela in aktiviteter i ett specifikt område. Dessa enheter är vanligtvis mer robusta och är avsedda att placeras på en specifik plats, till exempel en vägg eller tak, och är ofta integrerade med andra säkerhetsfunktioner som larm eller säkerhetslås. De kan också ha en högre upplösning på bild och video för att ge en mer detaljerad bild av aktiviteterna som övervakas.

Så sammanfattningsvis kan man säga att skillnaden mellan en babymonitor och en övervakningskamera är att babymonitorn är specifikt utformad för att övervaka småbarn och har anpassade funktioner för detta ändamål, medan övervakningskameran är en mer allmän term för en enhet som kan användas för att övervaka aktiviteter i ett specifikt område.

X.

Owlet Cam 2 (Sleepy Sage)

Komplett babyvakt med snygg design
Owlet Cam 2 (Sleepy Sage)
4.2
Bästa pris hos:
Köp här
Zoom in & ut funktion
Tvåvägsljud
Kan lagra klipp upp till 7 dagar
Kan läsa av rummets temperatur
Ej kompatibel med Google Home eller Alexa
Ingen på och avstängningsknapp
Dyr
Räckvidd (utomhus)
300m
Kameraupplösning
HD 1080p-video
Vaggvisor & vitt ljud
Ja
Smarta Hem koppling
Nej
Zoom
Ja
Rumstermometer
Ja

Upptäck trygghet och bekvämlighet med Owlet Cam - en ultimat babyövervakningskamera.

Owlet cam bjudet på en ny nivå av föräldraskapets frid och säkerhet. Med denna avancerade kamera kan du ha fullständig kontroll och övervakning av ditt barns välbefinnande, vilket ger dig lugn och trygghet dygnet runt.

Owlet Cam erbjuder en bra HD-video som låter dig se ditt barn i realtid. Oavsett om du är på jobbet, i köket eller i ett annat rum, kan du enkelt övervaka ditt barn genom att använda Owlet-appen på din smartphone eller surfplatta.

Den inbyggda nattsikten ger en tydlig bild även i mörker, vilket gör det möjligt för dig att fortsätta övervaka ditt barn även när det är dags för sömn. Tvåvägsljudfunktionen låter dig kommunicera med ditt barn och trösta det på distans.

Med Owlet Cams rörelsesensorer och ljudavkänning får du omedelbara aviseringar om det uppstår ovanliga rörelser eller ljud i barnets rum. Du kan vara trygg i vetskapen om att du snabbt kommer att bli informerad om något inte står rätt till. Dessutom, om du är intresserad av att övervaka ditt barns syrehalt och hjärtfrekvens, kan du enkelt integrera Owlet Cam med Owlet Smart Sock, vilket ger dig ännu mer omfattande övervakning.

Säkerhet och enkelhet är centrala faktorer i Owlet Cam. Den är enkel att installera och använda och har flera säkerhetsfunktioner som håller ditt barns integritet skyddad. Med Owlet Cam kan du fokusera på att skapa minnen och njuta av tiden med ditt barn, medan du samtidigt har fullständig kontroll och övervakning.

Owlet Cam är inte bara en babyövervakningskamera, det är en investering i ditt barns trygghet och ditt eget sinne. Ge dig själv den gåvan av lugn och trygghet med Owlet Cam.

X.

Philips Avent Connected SCD921/26

Babyvakt med app-anslutning
Philips Avent Connected SCD921/26
4.1
Bästa pris hos:
Köp här
Färg display
Eco läge (batteri besparing)
Bakgrundövervakning
Rumstermometer
ej integrerad med google home eller Alexa
dyr
Lite tråkig design
Räckvidd
400m utomhus, 50m inomhus
Kamera upplösning
Full HD 1080P
Vaggvisor & vitt ljud
Ja
Smarta Hem Koppling
Nej
Zoom
Ja
Rumstermometer
Ja

Philips Avent Connected Babyvakt med app-anslutning SCD923/26 är en högkvalitativ och bra babymonitor med en mängd användbara funktioner. Denna enhet ger dig möjlighet att ha full kontroll och koll på sitt barn, genom en app som enkelt laddas ner till en smartphone eller surfplatta.

Den har bra ljud- och videokvalitet då du kan se och höra ditt barn när du inte är i samma rum. Babymonitorn är utrustad med en högupplöst videoström som ger en skarp och tydlig bild av ditt barns aktiviteter. Den har också ett 3,5-tums färgdisplay som ger dig en bra översikt av vad som händer.

En av de mest användbara funktionerna på Philips Avent Connected Babyvakt är rörelse-detekteringen. När enheten känner av rörelse eller ljud, skickar den en varning till din smartphone eller surfplatta, så att du kan kontrollera vad som händer i rummet som monitorn är installerad i.

En annan bra funktion är att babymonitorn kan övervaka rumstemperaturen i ditt barns rum. Detta ger dig möjlighet att se till att rumstemperaturen är lämplig för din bebis, vilket är särskilt viktigt under de kalla vintermånaderna eller de varma sommarmånaderna.

Philips Avent Connected Babyvakt är också enkel att använda och installera. Du behöver ansluta enheten till ditt wifi-nätverk och ladda ner appen på din smartphone eller surfplatta. När du har gjort det kan du enkelt övervaka ditt barn från var som helst i världen.

Sammanfattningsvis är Philips Avent Connected Babyvakt med app-anslutning SCD923/26 en pålitlig och högkvalitativ babymonitor med en mängd användbara funktioner. Med kristallklar ljud- och videokvalitet, rörelsedetektering och rumstemperaturövervakning ger den föräldrar möjlighet att ha full kontroll och koll på sitt barn, var de än befinner sig.

X.

Maxi Cosi Babymonitorn See

Sofistikerad & smart babymonitor
Maxi Cosi Babymonitorn See
3.6
Bästa pris hos:
Köp här
Zoom in & ut funktion
Trådlös
Bra ljudkvalitet
Komplatibel till Google Home & Alexa
Kameran rör sig ej upp och ned
Endast horisontellt läge på kameran
Appen är bristfällig
Räckvidd (utomhus)
300m
Kameraupplösning
HD 1 080p - Video
Vaggvisor & vitt ljud
Ja
Smarta Hem Koppling
Ja
Zoom
Ja
Rumstermometer
Ja

Babymonitor See Maxi Cosi är en trådlös babymonitor som är designad för att hjälpa föräldrar att hålla koll på sitt barn på ett säkert och enkelt sätt.

Denna monitor är kompatibel med Amazon Alexa och Google Home.

Med See Maxi Cosi kan du övervaka ditt barn på upp till 300 meters avstånd. Detta gör det enkelt att ta hand om dina dagliga sysslor medan du samtidigt har en överblick över vad som händer din baby. Monitorn har även en batteriindikator som visar när batteriet behöver laddas upp igen.

Denna babymonitor har både dag och nattseende och HD livestreaming. Den har även zooma in och ut funktioner samt är integrerad med vaggvisor och vita ljud.

En av de viktigaste funktionerna på See Maxi Cosi är dess högkvalitativa ljudkvalitet. Det kvalitativa ljudet gör det enkelt för dig att höra vad som sker i rummet där babymonitorn är placerad. Det finns också en visuell ljudindikator på monitorn som visar hur högt ljudet är, så att du kan anpassa ljudnivån efter dina behov.

Babymonitorn är enkel att använda och installera - du behöver bara sätta i batterierna, koppla in laddningsstationen och sedan är du redo att använda den.

Sammanfattningsvis är Babymonitor See Maxi Cosi en pålitlig och högkvalitativ babymonitor som är utformad för att hjälpa föräldrar att hålla koll på sitt barn på ett säkert och enkelt sätt. Med dess högkvalitativa ljudteknologi och praktiska funktioner som avtagbar bältesklämma och förvaringspåse, är den perfekt för föräldrar som söker en tillförlitlig och bekväm lösning för att övervaka sin baby.

X.

Logitech Circle View

Hög kvalitativ övervakningskamera med vidvinkel övervakning
Logitech Circle View
3.4
Bästa pris hos:
Köp här
Går att använda utomhus
vidvinkel övervakning
Inspelningshistorik lagras i 10 dagar
Snygg design
Avsaknad av kontuneligt inspelning
Saknar inbyggd lagringsfunktion
Räckvidd (utomhus)
N/A
Kameraupplösning
1080p HD
Vaggvisor & vitt ljud
Nej
Smarta Hem koppling
Ja
Zoom
Nej
Rumstermometer
Nej

Logitech Circle View kamera är en enkel men högkvalitativ övervakningskamera. Den är inte utformat att specifikt övervaka ditt barn men har egenskaper som gör att den går bra att använda som en babymonitor. Denna kameran är Apple Homekit integrerad vilket gör att du kan koppla ihop den till ditt smarta hem. Idag finns det relativt få babymonitors på marknaden som du kan koppla ihop till ditt smarta hem därför har vi valt att ta med denna i testet.

Logitech circle view kamera har en högupplöst videokvalitet med 1080p full HD, vilket ger skarpa detaljerade bilder och videor över det övervakade området.

Kameran fungerar i olika vinklar, den har vidvinkelobjektiv med en betraktningsvinkel på 180 grader. Det möjliggör att man kan täcka bredare yta över området. Så passar bra i stora rum eller om man vill övervaka en större yta. Objektivet kan även flyttas uppåt och nedåt samt åt vardera sida.

Man kan välja att spela in händelser för att kunna gå tillbaka och titta vid senare tillfälle. Inspelningshistoriken lagras i 10 dagar i ditt icloud. Kamera inspelningar räknas inte mot iCloud - lagringsgränsen.

Kameran kan identifiera rörelse och skicka varningar till användarnas mobila enheter när aktivitet upptäcks. Du kan välja att få aviseringar på alla dina Apple-enheter så som apple Tv, din Iphone eller Ipad.

Videoklipp som streamas från Circle View-kameran och iCloud är end-to-end-krypterade till dina enheter så att bara du och de personer du delar Home-appen med kan se dem.

Logitech Circle View Kamera har även en integrerad mikrofon och högtalarsystem vilket möjliggör tvåvägskommunikation så att du kan prata med ditt barn och du kan höra vad som händer i det andra rummet.

Eftersom denna övervakningskamera ej är specifikt för att övervaka ditt barn så saknar den vita brus ljud samt vaggvisor vilket är en egenskap många baby monitors har idag. Den kan inte heller mäta av temperaturen i rummet vilken är en egenskap som många baby monitors har idag. Däremot är det många baby monitorer som inte är kompatibla till Apple home kit vilket vi värdesätter högt med denna kamera. Så det beror på vilket behov man har och vilka egenskaper man värdesätter. Om man vet med sig att man har behov av en övervakningskamera även när barnet växt upp och blivit större är detta möjligen en mer hållbar lösning eftersom den i grund och botten är en renodlad övervakningskamera.

Sammanfattningsvis är Logitech Circle View kamera en högkvalitativ övervakningskamera som erbjuder Full HD-videokvalitet, vidvinkel övervakning, nattseende, rörelsedetektering och tvåvägsljud-kommunikation. Dess kompatibilitet med Apple HomeKit gör den till en praktisk och integrerad lösning för användare som vill ha enkel och effektiv övervakning av ditt barn eller hem. Designen tycker vi är snyggt och sofistikerad vilket gör den enkel att placera i hemmet.

Produkterna i vår lista
Owlet Cam 2 (Sleepy Sage)
Philips Avent Connected SCD921/26
Maxi Cosi Babymonitorn See
Logitech Circle View
Jämför egenskaper
Räckvidd (utomhus)
Kameraupplösning
Vaggvisor & vitt ljud
Smarta Hem koppling
Zoom
Rumstermometer
Owlet Cam 2 (Sleepy Sage)
300m
HD 1080p-video
Ja
Nej
Ja
Ja
Philips Avent Connected SCD921/26
400m utomhus, 50m inomhus
Full HD 1080P
Ja
Nej
Ja
Ja
Maxi Cosi Babymonitorn See
300m
HD 1 080p - Video
Ja
Ja
Ja
Ja
Logitech Circle View
N/A
1080p HD
Nej
Ja
Nej
Nej
Jämför priserna på Price Runner

Att ha en pålitlig babymonitor är av yttersta vikt för föräldrar som vill hålla ett vakande öga på sin baby. Med dagens teknik finns det ett brett utbud av babymonitorer på marknaden, vilket kan göra det överväldigande att välja rätt. I denna artikel kommer vi att utforska de bästa babymonitorerna som finns tillgängliga, och ge dig en översikt över deras funktioner och fördelar. Läs vidare för att upptäcka vilken babymonitor som passar bäst för dina behov och ger dig den trygghet du söker.

Vad är en babymonitor?

En babymonitor är en elektronisk enhet som används för att övervaka en bebis aktiviteter och välbefinnande på avstånd. Den består vanligtvis av en sändare och en mottagare. Sändaren placeras i närheten av barnet, medan föräldrarna bär mottagaren eller använder sin smartphone för att övervaka barnets aktivitet. Babymonitorer kan ha olika funktioner, inklusive videoövervakning, rörelsesensorer, ljudavkänning, temperaturmätning och mycket mer.

Viktiga faktorer att överväga vid köp av en babymonitor

När du väljer en babymonitor är det viktigt att överväga några faktorer för att få den bästa produkten för dina behov. Här är några viktiga punkter att tänka på:

 1. Räckvidd: Kontrollera den maximala räckvidden på babymonitorerna du överväger. Du vill ha en monitor som kan täcka hela ditt hem utan att tappa anslutningen.
 2. Kamera och videoövervakning: Om du vill kunna se din bebis, välj en babymonitor med videoövervakning. Se till att kameran har god bildkvalitet och möjlighet att zooma in för att se detaljer.
 3. Ljudövervakning: Ljudavkänning är en vanlig funktion hos babymonitorer. Se till att monitorerna du tittar på har en tydlig och tillförlitlig ljudåtergivning för att höra om ditt barn gråter eller är oroligt.
 4. Rörelsesensor: En babymonitor med rörelsesensor kan vara användbar för att varna dig om din bebis slutar röra sig. Detta kan vara särskilt viktigt för nyfödda.
 5. Tvåvägskommunikation: Om du vill kunna prata med din bebis på distans, leta efter en babymonitor med tvåvägskommunikation. Detta kan vara tröstande för både barnet och föräldrarna.
 6. Temperatursensor: En babymonitor med temperatursensor kan ge dig information om rummets temperatur där din bebis sover. Detta kan hjälpa dig att se till att bebisens sovplats är bekväm och säker.

Hur man väljer rätt babymonitor för dina behov

När du ska välja rätt babymonitor för dina behov är det viktigt att tänka på dina specifika krav och preferenser. Här är några faktorer att överväga:

 • Vilka funktioner är viktigast för dig? Vill du ha videoövervakning, rörelsesensor, tvåvägskommunikation eller andra specifika funktioner?
 • Vad är din budget? Bestäm hur mycket du är villig att investera i en babymonitor och leta efter alternativ inom den prisklassen.
 • Läs recensioner och jämför olika babymonitorer för att få en uppfattning om deras prestanda och användarupplevelse.

Kom ihåg att valet av babymonitor handlar om att hitta den som ger dig trygghet och passar dina behov och preferenser bäst.

Vad är skillnaden på en babyvakt och en babymonitor

Oftast brukar man skilja på dessa två termer genom att beskriva en babyvakt som en produkt som endast kan skicka ljud medans en babymonitor oftast har möjligheten att också skicka bild. På så sätt kan du se ditt barn och inte bara höra. En babymonitor har ofta en längre räckvidd eftersom den endast behöver skicka ljud. Så om ni är en stor familj som bor lite större eller om ni sover i olika hus så kan det vara värt att kolla på de olika räckvidderna som de olika enheterna har inna du köper.

Säkerhetsförsiktigheter vid användning av en babymonitor

När du använder en babymonitor är det viktigt att vidta vissa säkerhetsförsiktigheter för att skydda din bebis och integriteten hos ditt hem. Här är några tips att följa:

 1. Säker anslutning: Se till att din babymonitor har en säker anslutning, särskilt om den är uppkopplad till internet. Använd starka lösenord och se till att enheten är uppdaterad med de senaste säkerhetsuppdateringarna.
 2. Placering: Placera babymonitorn på ett säkert avstånd från barnets säng för att förhindra eventuell strypningsrisk. Se också till att sladdar och kablar är utom räckhåll för barnet.
 3. Sekretess: Var noga med att inte dela babymonitorns ljud- eller videoflöde med obehöriga personer. Använd starka lösenord och skydda din anslutning för att undvika att någon obehörig kan övervaka din bebis.

Genom att följa dessa säkerhetsåtgärder kan du använda din babymonitor på ett säkert och pålitligt sätt.

Slutsats

Att välja rätt babymonitor är avgörande för att säkerställa din bebis säkerhet och trygghet. Genom att överväga de olika funktioner som erbjuds, kan du hitta den bästa babymonitorn som passar dina behov och ger dig den extra sinnesro du behöver som förälder. Var noga med att ta hänsyn till faktorer som räckvidd, kameraövervakning, ljudövervak

FAQ

Vilken är den bästa Babymonitorn?

En av de bästa babymonitorerna som vi också valt som vinnare i vårt test är Owlet Cam 2 Sleepy Sage. Denna babyvakt eller babymonitor bjuder på HD-video i realtid, smartphone app, mörkerseende och tvåvägsljudfunktion.

När ska man börja använda en babymonitor?

Det rekommenderas att börja använda en babymonitor direkt efter att du har välkomnat din bebis hem. En babymonitor är en enhet som hjälper dig att övervaka ditt barn när du inte är i samma rum. Det kan vara särskilt användbart under barnets sovtid eller när du behöver göra andra sysslor i huset. Genom att använda en babymonitor kan du ha en extra trygghet genom att kunna höra eller se ditt barn när du befinner dig i ett annat rum. Det kan även vara särskilt användbart under nattetid när du kanske inte är i samma rum som ditt barn när du sover. Det är viktigt att välja en pålitlig babymonitor och följa tillverkarens instruktioner för användning och installation. Se till att placera babymonitorn på ett säkert avstånd från barnet för att undvika eventuell fara.

Hur lång räckvidd har en babymonitor?

En babymonitor har vanligtvis en räckvidd på mellan 150 och 300 meter. Det kan dock variera beroende på modell och tillverkare. Vissa babymonitorer har en längre räckvidd på upp till 500 meter eller mer, medan andra kan ha en kortare räckvidd. Det är viktigt att läsa produktbeskrivningen och specifikationerna för den specifika babymonitormodellen för att få exakt information om dess räckvidd.

Tidigare produkter

Dessa produkter har tidigare varit med i vår topplista.

No items found.
Superdeals just nu! - Minst 20% rabatt