Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.
Topplista: Bästa GPS-klocka för barn
Uppdaterad
Dec 20, 2023

Topplista: Bästa GPS-klocka för barn

Smart watches eller smarta klockor har blivit populärt under de senaste åren. Det är inte bara en fin accessoar utan även en produkt som gör vårt dagliga liv avsevärt enklare. Det finns en uppsjö av olika modeller och färger. Många av klockorna har liknande egenskaper och kapacitet. Här listar vi några av de populäraste GPS klockorna på marknaden.

Top 3
1
.
Cmee Play Pro G5
Läs mer
2
.
Xplora X6 Play
Läs mer
3
.
Xplora XGO3
Läs mer
1

Cmee Play Pro G5

Läs mer
2

Xplora X6 Play

Läs mer
3

Xplora XGO3

Läs mer

Vad är en GPS klocka för barn?

Det är kort och gott en GPS-klocka med inbyggd mobiltelefon som har en funktion för GPS-positionering. Det är en klocka som gör det möjligt för föräldrar med yngre barn att enkelt kunna hålla kontakten med dem, när dem inte är tillsammans. GPS-klockorna har även funktioner som möjliggör det för föräldern att se var barnet befinner sig. Det finns även avancerade funktioner som innebär att du kan ställa in sk. säkra zoner även kallat geofencing. Det betyder exempelvis att du kan markera ert hem som en säker zon.

Olika funktioner

Klockorna har även olika SMS funktioner som möjliggör kommunikation i skrivande form. Utöver kommunikation och GPS så innehåller dem olika funktioner som t.ex. stegräknare, kamera, kalkylator och aktivitets-appar. Utbudet i klockorna varierar beroende på modell och märke.

Olika utföranden

Klockorna finns i olika utföranden och storlekar. Egenskaperna skiljer sig lite mellan modellerna och det är viktigt att man fundera på vad som är viktigt för just er. Priserna varierar men ligger någonstans mellan 1000 kr till dryga 2000 kr i detta test.

För barn mellan 3-10

Klockorna är konstruerade och designade för att bäras för barn mellan 3-10 år. Men det finns inga exakta riktlinjer kring vilken ålder som barnet bör ha. Om barnet är yngre så behövs inte lika många funktioner och ju mindre storlek bör klockan ha, så att den är bekväm att bära för barnet. GPS klockorna med fler funktioner och som har något större skärmar passar sig bättre för äldre barn i skolåldern mellan 7-10 år, innan dem får sin första mobiltelefon.

X.

Cmee Play Pro G5

En komplett GPS klocka för barn i skolåldern
Cmee Play Pro G5
4.9
Bästa pris hos:
Köp här
Videosamtal
Nordiska språk
Videovakt
Gratis app
Något stor på armen
3 Megapixel kamera
Mobilnät
2G, 3G, 4G, Wifi
Kamera
3 Megapixel
Batteri
900 mAh
Display
Mått: 45 x 42 x 16 mm
SOS knapp
Ja

Nyligen introducerades Cmee Play Pro G5, en avancerad version av den populära GPS-klockan för barn, som lanserades under det fjärde kvartalet 2023. Denna modell fortsätter att innefatta viktiga funktioner som tidigare modeller, såsom mobiltelefonfunktion, 4G-täckning, en föräldrarapp och GPS-positionering. Dock har Cmee Play Pro G5 utökats med flera nya funktioner.

En nyhet är integrationen med appen Safekid, som tidigare använts i andra GPS-klockor som Safekid Nova och Safekid Rocket 4G. Denna app, som nu är kompatibel med Cmee Play Pro G5, är kostnadsfri att använda. Användare behöver dock fortfarande ett SIM-kort, och här är man fri att välja operatör.

Bland de nya funktionerna finns en uppgraderad chattfunktion som nu stödjer inlagda bilder, och möjligheten att skicka meddelanden via appen. En annan efterfrågad nyhet är möjligheten att ta emot och skicka SMS direkt från klockan, med stöd för emojis.

Klockan innehåller även en schemaläggnings funktion. Här kan föräldrar lägga in barnets aktiviteter eller läxor, så att barnet kan följa sitt schema direkt från klockan. Användare kan också ställa in olika typer av alarm, med val mellan ljudsignal eller vibration.

Kameran i Cmee Play Pro G5 är multifunktionell, användbar för att ta bilder, spela in videor eller göra videosamtal. Föräldrar kan även använda appen för att ringa upp klockan och se genom dess kamera, vilket kan vara användbart i nödsituationer.

Klockan har även ett skolläge, som minimerar distraktioner under skoltid genom att aktivera ett 'stör ej'-läge. Dessutom finns en SOS-knapp där man kan programmera in upp till tre nummer för nödsituationer.

För personlig anpassning erbjuder klockan flera bakgrundsdesigner och layouter för urtavlan och apparna. Användare kan välja mellan analog och digital urtavla och anpassa apparnas presentation i inställningarna.

Utöver dessa funktioner finns även praktiska verktyg som kalkylator, Google Translate, röstmemo, stoppur och kalender. En särskild funktion för att tömma vatten från klockan hjälper till att skydda mot vattenskador.

X.

Xplora X6 Play

Ultimata premium smart klocka för barn
Xplora X6 Play
4.9
Bästa pris hos:
Köp här
Kamera med 5 Megapixel
Batteri 880 mAh
Tålig
Minne 1 GB + 8 GB
Dyr
Limiterad i färger
Abonnemangs kostnad 109kr/139kr månad
Mobilnät
3G, 4G
Kamera
5 Megapixel
Batteri
880 mAh
Display
1.52″ TFT 360 x 400
SOS Knapp
Ja

Denna GPS klocka är den senaste av premium modellerna för Xplora. Föregångaren var Xplora X5. En väldigt bra uppdatering enligt oss är att batteritiden har förbättrats något. Xplora X5 Play hade ett 800 mAh batteri och Xplora X6Play har ett 880mAh batteri. Denna klockan har bästa batteri i hela testet vilket är ett stort plus och underlättar då man inte behöver ladda den lika ofta. Självklart kan det variera beroende på hur mycket man använder sig av kameran, då den drar en hel del batteri. 

En stor uppgradering som gjorts är kameran. X6 Play har hela 5 megapixel vilken är en stor uppgradering då föregångaren hade 2 megapixel . 

Xplora X6 har en förbättrad noggrannhet i GPS positioneringen sen tidigare. Dock skiljer det fortfarande flera meter i avstånd, så man får inte en exakt positionering på exakta metern men positionen har optimerats mer än den tidigare modellen. Som tidigare så kan du även öppna en vägbeskrivning till Apple map eller Google maps om så önskas.

Klockans utseende är i grunden helt svart, men det tillkommer remmar att ha runt klockans urtavla samt öglor i rosa och grönt om man vill ha en mer färgglad design.

X.

Xplora XGO3

En förbättrad version
Xplora XGO3
4.8
Bästa pris hos:
Köp här
Stort urval av färger
Bra batteri 850mAh
Kamera 2 Megapixel
Larm vid fallolycka
Micro USB
Abonnemangs kostnad 99kr/månad
Mobilnät
4G, 3G, 2G
Kamera
2 Megapixel
Batteri
850 mAh
Display
1.3″ 240*240 TFT
SOS knapp
Ja

Xplora go3 är den senaste modellen från Xplora av bas modellerna.

Den liknar föregångaren mycket men har uppgraderats något. Vatten tåligheten är bättre än Xplora go2. Kameran har förbättrats radikalt samt batteritiden. Xplora go3 har ett 850mAh batteri och är ett av de största batterierna i testet. Kvalitén på klockan har förbättrats, sen föregångaren däremot känns Xplora X6 Play något lyxigare. Men det skiljer ju en hel del i pris också. Klockan är fortsatt ganska stor men väger väldigt lite och är inte tung att bära.

Xplora Go3 har olika färger och man kan även köpa till och ha flera armband. Klockan har ett förinstallerat skärmskydd som skall skydda mot de värsta smällarna. Det finns skärm som tillbehör som man kan köpa till om det skulle behövas. Detta är en mycket bra klocka för pengarna och en bra start innan man köper en mobil till sitt barn.

X.

Safekid Nova

En komplett smartklocka med utbytbart armband
Safekid Nova
4.2
Bästa pris hos:
Köp här
Bilder på personer i kontakter
Ljud översättningar med google translate
Enkelt att byta ut armbandet
Vattenavstötande men ej vattentålig (IP67)
Kräver sim kort med surf och eget telefonnummer (ej tvillingkort)
Något dyr
Mobilnät
4G
Kamera
0.3 megapixel
Batteri
680 mAh
Display
1.4″ OGS color touch
SOS knapp
Ja

Safekid Nova är en stilren och nätt klocka med enkla och bra funktioner som täcker allt man behöver i en smart klocka för barn. Den är lik Safekid Rocket i sina funktioner men är en vidareutveckling av Rocket och har ett bredare utbud. Du kan byta ut klockans armband om det går sönder eller om man helt enkelt vill ha en annan färg. Flera varianter finns att köpa av armbandet. I Safekid Nova finns även möjligheten att ladda ned fler appar än i Safekid Rocket. Du kan enkelt ladda ned google translate, flashcards, WhatsApp, kalender och kalkylator. Skärmlås finns att aktivera för extra säkerhet, som du kan låsa upp med ansiktsigenkänning, pin kod eller med lösenord. 

Utöver ovan har Safekid Nova alla övriga funktioner såsom SMS, samtalsfunktion, stegräknare, SOS knapp, GPS funktion, Skolläge, kamera och video samtal funktion.

X.

Apple Watch SE

Marknadens bästa smartwatch som är barnvänlig
Apple Watch SE
4.0
Bästa pris hos:
Köp här
Föräldrakontroll
Simtålig
Pulsmätare
Falldetektering
Dyr
Saknar kamera
Kortare batteritid
Mobilnät
4G
Kamera
Nej
Batteri
245 mAh / 18 timmar
Display
1.78" Retina
SOS knapp
Ja - men begränsad

Apple Watch SE är inte en GPS-klocka för barn i första hand. Det är däremot utan tvekan den bästa smartklockan på marknaden med otroligt många och fiffiga funktioner.

Det många inte vet är att Apple Watch SE har en funktion som gör klockan lite mer attraktiv för användning av barn. Vanligtvis så måste man ha en iPhone för att kunna använda en Apple Watch men med Familjeinställning kan du parkoppla ditt barns smartklocka med din egen iPhone och behöver således inte köpa en åt ditt barn. Barnet får ett eget telefonnummer och du kan lätt administrera klockan från din iPhone.

Ditt barn kan sedan använda alla funktioner som kommer med Apple Watch SE så som att ringa, messa, streama musik och ladda ner appar. Som förälder kan du sedan schemalägga skoltid för ditt barn. På så sätt blir klockan begränsad under den tid som barnet behöver koncentrera sig i skolan.

En anna anpassning som Apple har gjort är att aktivitetsringarna inte talar om hur många kalorier barnet har bränt utan hur många minuter de rört på sig.

Med Apples smidiga Hitta-app kan du enkelt hålla koll på var ditt barn befinner sig samt få notiser om dit barn anländer eller lämnar en specifik plats som t.ex. hemmet.

X.

Safekid Rocket 4G

Stilren och lättnavigerad klocka
Safekid Rocket 4G
4.0
Bästa pris hos:
Köp här
Bilder på personer i kontakter
Ljud översättningar med google translate
Stilren och enkel design
Vattenavstötande men ej vattentålig (IP67)
Kräver sim kort med surf och eget telefonnummer (ej tvillingkort)
Mobilnät
4G
Kamera
0.3 megapixel
Batteri
680 mAh
Display
1.4″ HD IPS Touchdisplay i färg
SOS knapp
Ja

Safekid Rocket 4G är en stilren och nätt klocka med enkla och bra funktioner som täcker det mesta. Klockans menya är lätt att navigera mellan, man kan även ändra bakgrunden till olika förinställda teman. Klockan kan ta emot SMS med svenska bokstäver å, ä och ö, dessvärre finns inte dessa tillgängliga än, när man skriver sms. Det är en uppdatering som kommer. 

Klockan har skolläge vilket gör att man kan ställa in så att klockan endast kan användas som klocka under skoltid. 

Genom klockans GPS funktion kan du enkelt hålla reda på vart ditt barn befinner dig. Du kan även aktivera trygga zoner så du vet när barnen ankommer eller lämnar trygga zoner. En SOS knapp finns även tillgänglig så att barnet lätt kan larma om den känner sig otrygg eller att något hänt. Du kan begränsa vilka barnet kan kommunicera med via klockan. Så du kan ställa in så att endast de kontakter som finns i klockan går att kommunicera med. 

I klockans app kan även ladda ned Kalender, google translate och kalkylator för att bredda klockans funktioner.

X.

Xplora X5 Play

Europas ledande smartklocka för barn
Xplora X5 Play
3.9
Bästa pris hos:
Köp här
Kamera med 2MP
Vattenavstötande men ej vattentålig
Finns skyddsfilm till glaset
Månadsabonnemang krävs för full funktionalitet av klockan
Speciell laddningssladd
Dyr
Mobilnät
4G
Kamera
2 megapixel
Batteri
800 mAh / 72 timmar stanby
Display
1.4” TFT-display
SOS knapp
Ja

Xplora är ett relativt nystartat företag som skapades 2016 i Norge och har mer än 400,000 aktiva användare. Xplora är ett av Europas ledande företag inom Smart klockor för barn. Dem har lanserat två klockor på marknaden, XGO 2 och X5 Play. X5 Play är något dyrare modell än XGO 2, men har också fler egenskaper och bättre kamera än XGO 2. 

Denna klocka är praktiskt taget en komplett mobiltelefon, den har alla funktioner som barnen behöver kommunikations mässigt samt att den är helt avstängd från sociala medier och andra delar av internet. Med denna klocka kan du ha full kontroll vart ditt barn befinner sig, hålla koll på vilka barnen skall kunna kommunicera med via klockan samt att den är en tålig accessoar som även klarar av att bli blöt i dåliga väder.

Man kan även använda Xploras aktivitets plattform-Goplay. Som kombinerar fysisk aktivitet med underhållning. Med X5Plays stegräknare kan barnen tjäna Xplora-mynt genom att promenera så mycket som möjligt. Mynten kan man sedan vinna eller handla roliga priser.

X.

Xplora XGO2

Mycket klocka för pengarna
Xplora XGO2
3.8
Bästa pris hos:
Köp här
Bra batteritid (72h)
IP67 Vattentålig
Utbyttbart armband
Månadsabonnemang krävs för full funktionalitet av klockan
Ingen skyddsfilm på glaset
Speciell laddningssladd
Mobilnät
4G
Kamera
0.3 megapixel
Batteri
700 mAh / 72 timmar
Display
1.4” TFT
SOS knapp
Ja

Xplora XGO2 är mycket lik Xplora X5 Play, men något enklare i sina funktioner. Men i grund och botten har den omfattande funktionalitet och du får mycket klocka för pengarna.

Funktionaliteten är enkel att förstå för barnen då dem enkel swipar sig igenom funktionerna på klockan. Genom att svepa få barnen tillgång till huvudmenyn där de grundläggande funktionerna finns såsom, chatt, telefon, foto och kamera. Det finns även funktioner som alarm, stoppur, stegräknare och ficklampa. På sista sidan hittar man kalender, röstinspelare, inställningsmeny och miniräknare. Dock finns ingen nivåstyrd apphantering vilket gör att man exempelvis inte kan slå av miniräknare, vilket kan leda till att barnen använder miniräknaren istället för att öva sig på huvudräkning. 

Det finns 7 olika urtavlor att välja mellan och tre av dem visar en analog urtavla. 

Samtals funktionen är enkel och du lägger själv in vilka nummer som du kan ringa upp på klockan samt vilka nummer som kan ringa klockan. Vilket är bra för då har du full kontroll över vilka dina barn kan kontakta och kontaktas av via klockan. 

Du kan enkelt hålla koll på var ditt barn befinner sig genom GPS funktionen och du kan enkel ställa in säkerhetszoner så du har koll när barnen lämnar exempelvis hemmet eller kommer hem. Du kan även ställa in klockan på “skol läge” så att den tystas under en bestämt tid på dagen.

X.

Garmin Bounce

En gps-klocka för barn som behöver hålla sig aktiva
Garmin Bounce
3.2
Bästa pris hos:
Köp här
Belöna aktivitet
Utmaningar för familjen
Månadsabonnemang krävs för full funktionalitet av klockan
Saknar kamera
Mobilnät
4G
Kamera
Nej
Batteri
Upp till 2 dagar
Display
240 x 240
SOS knapp
Ja

Garmin tar ett större kliv in på marknaden med sin smartwatch/gps-klocka för barn som fokuserar på hälsosamma vanor. Klockan har många av de funktionerna man kan förvänta sig av en gps-klocka idag. Chatta, röstmeddelanden, se var ditt barn befinner sig på en karta, vattentålig, assistans-funktioner, LTE (4G) och inchekningspåminnelser. Några andra trevlig funktioner som denna smartwatch har är att det finns spel och frågesporter som barnet kan låsa upp genom att vara aktiv. Som förälder kan du ge uppgifter och dela ut belöningar i form av ett virtuellt pengavärde som sedan kan användas till att spela ett spel t.ex. Klockan kan lagra upp till 20 kontakter och ett abonnemang kostar 120 kr i månaden.

Produkterna i vår lista
Cmee Play Pro G5
Xplora X6 Play
Xplora XGO3
Safekid Nova
Apple Watch SE
Safekid Rocket 4G
Xplora X5 Play
Xplora XGO2
Garmin Bounce
Jämför egenskaper
Mobilnät
Kamera
Batteri
Display
SOS knapp
Cmee Play Pro G5
2G, 3G, 4G, Wifi
3 Megapixel
900 mAh
Mått: 45 x 42 x 16 mm
Ja
Xplora X6 Play
3G, 4G
5 Megapixel
880 mAh
1.52″ TFT 360 x 400
Ja
Xplora XGO3
4G, 3G, 2G
2 Megapixel
850 mAh
1.3″ 240*240 TFT
Ja
Safekid Nova
4G
0.3 megapixel
680 mAh
1.4″ OGS color touch
Ja
Apple Watch SE
4G
Nej
245 mAh / 18 timmar
1.78" Retina
Ja - men begränsad
Safekid Rocket 4G
4G
0.3 megapixel
680 mAh
1.4″ HD IPS Touchdisplay i färg
Ja
Xplora X5 Play
4G
2 megapixel
800 mAh / 72 timmar stanby
1.4” TFT-display
Ja
Xplora XGO2
4G
0.3 megapixel
700 mAh / 72 timmar
1.4” TFT
Ja
Garmin Bounce
4G
Nej
Upp till 2 dagar
240 x 240
Ja
Jämför priserna på Price Runner

Varför skall du välja en GPS klocka till ditt barn?

Man slutar aldrig att oroa sig som förälder över sitt barn. Så fort dem är utanför det trygga hemmet kan det vara skönt att ha möjligheten att enkelt kunna få tag på sitt barn eller kolla själv var barnet befinner sig. Man kan även göra detta med en mobiltelefon såklart, men en klocka sitter alltid fast på handleden vilket gör det svårare för barnet att tappa bort klockan eller missa ett samtal. Dem kan enkelt springa runt med den en hel dag utan att behöva lägga ifrån sig den. Samt att den alltid är nära till hands. En mobiltelefon kostar avsevärt mer och är lättare att glömma eller råka ta sönder.

Smartklockorna är lättare att börja använda tidigare än mobiltelefonerna eftersom dem är enkla att hantera och funktionerna är begränsade och mer användarvänliga för yngre barn.

Kommunicera 

Med dessa klockor kan du enkelt kommunicera med ditt barn under dagarna. Alla klockor vi har testat har både en SMS funktion och samtalsfunktion. Vissa av klockorna erbjuder även videosamtal vilket är välbehövt och funktionellt då du kan se ditt barn under samtalet och barnet kan även visa dig saker om den vill.

Du kan i många av dessa klockor ha minst 30 kontakter och vissa har även funktioner som gör att du kan styra om barnet endast skall kunna ringa dessa kontakter eller fritt kunna ringa andra. Några av klockorna har förprogrammerade SMS, vilket betyder att man kan själv välja exakt vad som skall stå och andra har möjligheten att fritt kunna skriva SMS och skicka emojis. Det är bra att fundera på om det är viktigt att barnet skall kunna använda Å, Ä och Ö. Då inte alla klockor har den detta i sina operativsystem. Dock kan alla klockor ta emot Å, Ä och Ö i SMS:en.

Bilder

Många av klockorna har en kamera funktion vilket gör att barnen kan ta bilder under dagen och i vissa fall använda sig av videosamtal. Det gör att du kan lätt hänga med i hur barnens dag ser ut och få intressanta uppdateringar i bildform.

Denna funktion gör även att man kan lägga in bilder i kontakter som gör det enkelt för barnen att se vem som ringer och man kan personifiera klockan med dessa bilder som bakgrunder etc. Detta gäller inte alla klockor men finns som funktion i några av klockorna.

GPS

Du kan följa ditt barn genom dagen med GPS funktionen vilket ofta är orsaken till att man börjar titta på en GPS klocka till sitt barn. GPS funktionen ser så gott som likadan ut i alla klockor och gör det möjlig för dig att ställa in trygga zoner även kallat geofencing, så att du vet när barnen lämnar och anländer till zonen. Det betyder exempelvis att du kan markera ert hem som en säker zon. Då får du uppdateringar i din mobiltelefon när ditt barn lämnar eller kliver innanför den säkra zonen. Du meddelas då som förälder och kan enkelt hålla koll. Genom detta kan du lättare slappna av när barnen är ute och leker genom att du får koll på vart dem rör sig och att dem inte försvinner iväg. 

Aktiviteter

Barn rör sig inte på samma sätt som förr. Barn är mindre aktiva och har mer skärmtid än någonsin. Detta är något som många av dessa GPS-klockföretag har tänk på när dem konstruerat sina produkter och valt att skapa olika aktiviteter i klockan. Xplora har t.ex. valt att utveckla en app #Goplay som fungerar som en stegräknare.

Så när barnen går räknas stegen och genom att gå samlar barnen mynt. Genom att samla mynt så kan man sedan få möjlighet att vinna fina priser eller handla roliga produkter med Xplora mynten som barnen har samlat i appen #Goplay. Fler av klockorna har också inbyggda stegräknare som kan användas som en rolig funktion för barnen. 

Inget internet eller sociala medier

Klockorna har generellt varken internet eller tillgång till sociala medier. Detta för att anpassa klockan med den egenskapen som är viktiga för barnen och inte ge dem tillgång till skadligt innehåll via internet eller sociala medier. Klockans primära användningsområde skall vara att ha kontakten med sitt barn på ett enkelt sätt under dagen och kontrollera så att dem håller sig på säkra platser.

GPS-Klocka VS smartklocka

Är GPS klocka och smartklocka för barn samma sak? I stort sätt ja, många företag benämner samma produkt olika. Till en början pratade man mycket om GPS klockor p.g.a. att den primära funktionen skall vara en GPS sökare. Men med tiden har dessa klockor utvecklats och är idag riktigt smarta och besitter liknande funktioner som våra mobiltelefoner. Det som skiljer sig är framför allt att GPS klockorna vanligtvis är enklare i sin funktion än en smartklocka.

Smartklockorna brukar ha tillgång till internet och sociala medier, medan GPS klockorna brukar vara låsta för de funktionerna för att skydda barnens användande. Smartklockorna har generellt fler appar än GPS klockorna. Så om ditt primära fokus är att köpa en klocka som är enkelt och användarvänlig för ditt barn och där du kan ha koll på vart barnet befinner sig. Då är en GPS klocka ett bra val. Rena smartklockor passar bättre till äldre barn eller vuxna som vill ha fler funktioner och som nästan helt speglar en vanlig mobiltelefon.

GPS-klocka för barn – Säkerhet och teknik i ett

Barnens säkerhet är alltid en fråga som ligger högt på listan för föräldrar. Att veta var ditt barn är och att de är säkra är av yttersta vikt. En GPS-klocka för barn kan vara den perfekta lösningen för att ge dig trygghet som förälder.

GPS-teknik i klockor för barn

GPS-teknik har blivit mycket avancerad de senaste åren, och det finns många olika modeller på marknaden som är speciellt utvecklade för barn. Dessa klockor är utrustade med GPS-mottagare som kontinuerligt skickar information till en app som du som förälder har installerat på din mobiltelefon. På så sätt har du alltid koll på var ditt barn befinner sig.

Säkerhet och spårning

GPS-klockorna för barn är också utrustade med säkerhetsfunktioner som larm eller nödsamtal. Detta gör att du som förälder kan nå ditt barn snabbt och enkelt om något händer. Klockorna är också utrustade med en spårningsfunktion som gör att du kan följa ditt barns rörelser och se var de har varit.

Funktioner och användbarhet

GPS-klockor för barn är mycket enkla att använda, både för barnen och föräldrarna. De har ofta en intuitiv app som gör det enkelt att se var ditt barn befinner sig, samt att ställa in säkerhetsfunktioner och annat. Klockorna är också utrustade med andra användbara funktioner som stegräknare, aktivitetsspårning och väckarklocka.

Vilken GPS-klocka är bäst för barn?

Det finns många olika modeller på marknaden, och det kan vara svårt att välja rätt en. Faktorer som pris, batteritid, funktioner och användarvänlighet bör beaktas när du väljer en GPS-klocka för ditt barn. Vi rekommenderar att du läser detta test och jämför olika modeller innan du gör ditt val.

Slutsats

En GPS-klocka för barn kan vara en ovärderlig investering för att ge dig som förälder trygghet. Med en GPS-klocka kan du alltid ha koll på var din barn befinner sig.

Vanliga frågor om gps-klockor för barn

Finns det gps-klockor för barn utan abonnemang?

De flesta gps-klockor för barn kräver ett sim-kort för att kommunicera. I vissa fall kan du välja ett kontantkort om du vill slippa ett abonnemang. Kontrollera med klocktillverkaren vad som fungerar med just deras produkt.

Vilka smartklockor för barn kan man ringa på?

De flesta smartklockor för barn stödjer telefonsamtal. Det går ofta att förprogrammera vilka telefonnummer som ska få ringa till klockan och vilka telefonnummer ditt barn kan ringa från klockan. Safekid Rocket 4G och Cmee Play är två bra smartklockor för barn med både ljud och videosamtal.

I vilken ålder passar det att köpa en gps-klocka till sitt barn?

De flesta tillverkarna rekommenderar från 4 års ålder. Det finns egentligen ingen övre gräns, i 10-11 års åldern börjar de flesta barn använda en smartphone dagligen.

Tidigare produkter

Dessa produkter har tidigare varit med i vår topplista.

Cmee Play
Superdeals just nu! - Minst 20% rabatt