Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.
Julklappstips för teknikintresserade & smarta hem
Uppdaterad
Dec 12, 2023

Julklappstips för teknikintresserade & smarta hem

Om man är teknikintresserad så är det aldrig fel med prylar för det smarta hemmet. Passa på att köpa en julklapp hela familjen kan ha användning av.

Top 3
1
.
Homey Pro 2023
Läs mer
3
.
Roborock Q Revo
Läs mer
4
.
Dreame L20 Ultra
Läs mer
1

Homey Pro 2023

Läs mer
3

Roborock Q Revo

Läs mer
4

Dreame L20 Ultra

Läs mer

Med stigande elpriser är en julklapp till det smarta hemet perfekt. Möjligheterna att automatisera sitt hem för optimal energiförbrukning blir oändliga.

Vi har listat de perfekta julklapparna till den teknikintresserade. Om du dessutom har någon i familjen som är intresserad av smarta hem och som inte kan sluta att koppla upp lampor och liknande så har du kommit rätt. Om du själv är ny inom smarta hem, passa på att läsa vår guide om hur du kommer igång.

X.

Homey Pro 2023

Homey Pro i ny design och en del hårdvaru uppdateringar.
Homey Pro 2023
4.7
Köp hos:
Köp här
En växande plattform
Stöd för 50 000+ enheter
1 000+ anslutna varumärken
Advanced Flow (Homey Pro)
Ganska dyr
Något plastig känsla
Z-Wave
Z-Wave Plus 700 Series
ZigBee
2.4GHz
Wifi
2.4GHz / 5GHz
Bluetooth
Bluetooth LE 5.0
Infrared
Ja
433Mhz
Ja

Homey Pro har fått sig en hel del uppdateringar. Processor, minne, lagring, Wifi, Bluetooth och Z-wave har alla blivit uppgraderade.

Nya saker som tillkommit är Thread, Matter och och möjligheten till att koppla upp din Homey Pro trådbundet till ditt nätvärk med en ethernet adapter för 349kr.

Med Homey Pro får du tillgång till över 50.000 appar skrivna både av enthusiaster men också verifierade appar av tillverkarna. Med inbyggda antenner för de flesta protokollen blir Homey Pro en av de mest kraftfulla styrenheterna på marknaden. Möjligheterna för att automatisera ditt hem är oändliga. Homey Pro är till för de mest avancerade användarna.

X.

Roborock Q Revo

Roborock's mellersta segment imponerar
Roborock Q Revo
4.7
Köp hos:
Köp här
Ett rimligt pris
Lätt att komma igång
Stor vattentank
Något sämre obstacle avoidance än S8 Pro Ultra
Basstationen något hög
Klarar inte långa hårstrån
Ljudnivå
60.5dB
Drifttid
180min
Maximal yta
90
Sugkraft
5500Pa
Tröskelhöjd
20mm
Dammbehållare
350ml

Roborock's mellersta segment består nu av Q Revo. En extremt kompetent robotdammsugare. Det är ett smart drag av Roborock att först lansera sitt flaggskepp S8 Pro Ultra för ca 6tkr mer och nu följa upp med Q Revo som rent tekniskt sett nästan är uppe och nosar på flaggskeppet. Även om de skiljer sig en aning på den tekniska biten så är det inte lika stor skillnad när det kommer till resultatet. Adderar man skillnaden i pris till ekvationen så blir Q Revo den solklara vinnaren.

Q Revo har självklart alla finesser som vi känner igen frå Roborock's toppmodeller. Lidar, obstacle avoidance, automatisk lyftbar mopp, självtömning osv. Själva basenheten är en aning högre men får samtidigt plats med hel 5 liter vatten. Mopprengörningen sker med en ny typ av bottenplatta som kräver minimalt underhåll och framför allt inget behov av att byta delar tills skillnad från t.ex. S8 Pro Ultra och S7 MaxV Ultra.

X.

Dreame L20 Ultra

Avancerad robotdammsugare som moppar mot väggar
Dreame L20 Ultra
4.6
Köp hos:
Köp här
MopExtend Technology
Kraftfullt sugsystem
Automatisk tömning
Smart navigering och kartläggning
Den är ganska stor och kan ta upp en del plats
Ganska dyr
Ljudnivå
63dB
Drifttid
180-260min
Maximal yta
-
Sugkraft
7000Pa
Tröskelhöjd
20mm
Dammbehållare
300ml

Dreame L20 Ultra är en imponerande robotdammsugare som levererar hög prestanda och intelligenta funktioner för att hålla ditt hem rent och snyggt.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos L20 Ultra är dess kraftfulla 7000Pa sugkraft, vilket gör att den kan hantera olika typer av golv. Den har en gummivalsborste som förhindrar hårtrassel och underlättar rengöringen.

En annan imponerande funktion är den unika bioniska robotarmen, kallad MopExtend™ Technology. Den här funktionen gör det möjligt för L20 Ultra att nå hörn och kanter som annars skulle kräva manuell efterbehandling. Med den patenterade Wipe-teknologin säkerställer den även en noggrann rengöring av hörn, vilket eliminerar döda punkter.

L20 Ultra har också en smart funktion för att ta bort mopparna automatiskt innan den dammsuger tjocka mattor, vilket förhindrar att mattorna blir våta eller smutsiga.

Ett smutskänningssystem mäter smutsnivån efter varje tvätt. För mycket smutsiga moppar tvättas automatiskt igen, vilket ger en effektivare rengöring. Dessutom har den avancerad AI-teknik som känner igen rum, möbler, golv och rengöringsvanor för att skapa optimala städplaner baserat på smutsiga kartor.

L20 Ultra har en imponerande förmåga att upptäcka och undvika hinder med sin 3D-strukturerade lins och AI-kameror. Den visar tydligt hinder på appens karta och gör det möjligt att navigera smidigt, även i mörker med hjälp av Auto LED-ljus.

Med en intelligent mopphöjning på 10,5 mm undviker den att fukta mattor och borstar när den upptäcker korta mattor. En av de mest innovativa funktionerna är möjligheten att installera en vatten- och avloppsmodul, vilket gör att den automatiskt kan byta ut rent vatten och tömma avfall. L20 Ultra har även uppgraderats med fjärrbilder, tvåvägs samtal och spårningsfunktioner, vilket gör att du kan interagera med den på distans och till och med följa dina käraste ögonblick.

Slutligen erbjuder L20 Ultra också omfattande vård och underhåll med funktioner som automatisk påfyllning av tvättmedel, dammsamling, vattenpåfyllning och avlopp samt torkning av moppen med varmluft.

Dreame L20 Ultra imponerar minst sagt. Den är ett utmärkt tillskott till det smarta hemmet och kommer definitivt att göra städningen enklare och mer effektiv. För alla som söker en pålitlig robotdammsugare med avancerad teknik är L20 Ultra ett utmärkt val.

X.

Aqara Presence Sensor FP2

En ny generation av rörelsesensor
Aqara Presence Sensor FP2
4.8
Köp hos:
Köp här
Kan detektera upp till 5 personer samtidigt
Kan detektera små rörelser som andning
Snabb LUX-sensor
Upp till 30 olika zoner
Dyr
Ingen temperatursensor
Temperatursensor
Nej
Ljussensor (LUX)
Ja
Sabotagelarm
Nej
Protokoll
Wifi
Batteritid
Strömförsörjd
Upptäckbart område
8m 120° FOV

Aqarq Presence Sensor FP2 tillhör en nya generation sensorer som använder sig av en mmWave teknik. Detta möjliggör en betydligt mer avancerad och noggrann detektering av rörelser. Sensorn kan känna av så små rörelser som en persons andning. Den kan också känna av upp till fem personer i rummet samt dela in rummet i upp till 30 olika zoner. Dessa zoner kan i sin tur användas till att automatisera ditt hem. Du kan t.ex. dela in ditt kök i två zoner, en zon vid matbordet och en vid diskbänken. När någon då förflyttar sig till diskbänken så tänds arbetsbelysningen.

Aqarq Presence Sensor FP2 har också en sensor för ljus (LUX) som går att använda till automationer. Att använda sensorn i sovrummet tillför också en del smarta funktioner eftersom sensorn kan känna av om någon ligger i sängen. En annan smart funktion är falldetektering. Om någon plötsligt faller i hemmet så kan sensorn trigga en automation t.ex. skicka en pushnotis till din telefon. 

Sammanfattningsvis så är Aqarq Presence Sensor FP2 en spelare på marknaden använder en teknik som vi kommer få se mer av i framtiden. Är du bredd att betala ett lite högre pris så kan detta vara något för dig. Tänk på att Aqarq Presence Sensor FP2 kräver konstant ström.

X.

Husqvarna Automower 430X NERA

För den med stor gräsmatta och plånbok
Husqvarna Automower 430X NERA
4.6
Köp hos:
Köp här
Klarar stora gräsmattor
Klipper väldigt bra
Bra app
Slingfritt fortfarande opålitligt
Dyr
Max klippyta
3200 m²
Max lutning
50 %
Slingfri
Ja, med plug-in-kit
Klipphöjd
20-60 mm
Uppkoppling
WiFi/BT/Mobile
Röststyrning
Ja

Automower 430X NERA är en avancerade robotgräsklippare som fixar ett perfekt resultat även på svåra gräsmattor upp till 3200 kvadratmeter. Med Automower® Connect-appen och Husqvarna EPOS Plug-in Kit kan du klippa med virtuella gränser. Med smarta funktioner som intelligent undvikande av föremål, sluttningshantering med upp till 50 % lutning och GPS-assisterad navigering är den idealisk i sin design. Med Automower® Zone Control kan du enkelt använda din mobil för att skapa temporära ytor där klipparen inte får åka.

X.

Ecovacs GOAT G1

Företaget som imponerar med sina robotdammsugare
Ecovacs GOAT G1
4.5
Köp hos:
Köp här
Kan agera övervakningsstation
Välbyggd
Kräver vita stolpar för navigering
Max klippyta
1600 m²
Max lutning
45 %
Slingfri
Ja
Klipphöjd
30-60 mm
Uppkoppling
BT/WiFi
Röststyrning
Ja

*Ny model släpps snart*

Ecovacs, det kinesiska företaget känt för sina robotdammsugare, har nu lanserat gräsklipparen Goat G1. Maskinen kan klippa upp till 1600 kvadratmeter utan att behöva en nedgrävd tråd. För att använda den behöver man en basstation och navigeringsfyrar som kan köpas separat. Goat G1 använder olika sensorer och har smarta funktioner för att undvika hinder. Den kan även användas som en övervakningskamera. Konceptet med fyrarna är inte optimal och klippkvaliteten vid kanter och hinder inte är perfekt.

X.

Nimly Touch Pro Black

Välbyggt skandinaviskt lås med fingeravtrycksläsare
Nimly Touch Pro Black
4.1
Köp hos:
Köp här
Fingeravtrycksläsare
Enkel installation
Elegant och slimmad design
Touchpanel inte alltid så pålitlig
Fingeravtrycksläsare funkar sådär
Batteritid
12 mån
Protokoll
ZigBee (Kräver extra modul)
Cerifiering
SSF 3522 Klass 3
Låstyp
Komplett låshus
Autolåsning
Ja
Nyckelbricka
Ja

Ett av de senare tillskotten för smarta lås är Nimly tidigare kallat Easyaccess. Det Norska bolaget har trätt in på den svenska marknaden och imponerar med sina funktionsfyllda smarta lås som är speciellt framtagna och designade för de skandinaviska förhållandena.

Nimly Touch Pro Black är ett av de senaste tillskotten där du kan använda ditt fingeravtryck för att låsa upp din dörr, till skillnad från deras andra lås Touch som saknar denna funktion.

Låset har även touchpanel för kodinmatning och möjligheten att använda en av de tre RFID kodbrickor som medföljer för att låsa upp låset. Tre fysiska nycklar medföljer också för extra säkerhet.

Om du är sugen på att styra ditt lås via deras app samt att kunna automatisera ditt lås med Homey, Homely eller Futurehome så finns möjligheten att köpa en gateway och en ZigBee-modul som du enkelt kan installera själv.

Låset kommer i svart och silver.

X.

smpl mimi display

En trådlös display till Homey
smpl mimi display
4.5
Köp hos:
Köp här
Skapad specifikt för Homey
Trådlös med bra batteritid
Stående och liggande layout
Skapa egna layouter
Endast kompatibel med Homey
Aningen dyr
Svårt att se i mörker

En av de mest efterfrågade funktionerna hos Homey-användare är en dashboard där man kan kontrollera sina enheter. smpl mini display kommer förmodligen inte att vara tillräckligt för att still den hungern, men det betyder inte att den inte fyller någon funktion. Tvärt om så fyller den ett tomrum. smpl mini display är en trådlös och energisnål e-ink display framtagen specifikt för Homey. I smpl's egna app för Homey kan du enkelt skapa dina egna layouts baserat på den data du har i din Homey. Det går att hämta från befintliga sensorer och enheter, Logic variables eller andra appar som t.ex. SMHI. smpl mini display stödjer flera layouts som du enkelt kan byta mellan och går att montera både stående eller i liggande läge. Till din data kan du välja en passande ikon från det bibliotek som medföljer i appen samt skriva din egna beskrivande text.

Så är du sugen på att visa aktuella värden i ditt hem på en liten display så är det smpl mini display ska köpa.

X.

SwitchBot Curtain 3

Framtidens elektroniska gardin kontroll är här
SwitchBot Curtain 3
4.8
Köp hos:
Köp här
Lång batteritid
Quite drift mode
Komplatibel med Solpanel
Kräver två enheter för synkroniserad stängning
Max vikt
Upp till 16kg
Laddas med
USB-C eller solpanel
Kompatibla skenor
U och I-skena, stång 15 - 40mm
Batteritid
8 månader
Stänger gardiner från två olika håll
Nej, men går att parkoppla med en till enhet
Mått
78mm x 71mm x 205mm

SwitchBot har nyligen lanserat en ny version av deras elektroniska gardin kontroll SwitchBot Curtain 3. Detta är den tredje utgåvan av elektronisk gardinkontroll som SwitchBot lanserar. De största förbättringarna är att den är tystare och kan förflytta hela 16 kg gardin vilket är en stor förbättring. Batteritiden har även utökats, den håller i hela 8 månader, samt att man kan köpa till en solpanel som som endast behöver tre timmar sol för att bli fulladdad. Nu fungerar Curtain 3 med Matter om du äger en SwitchBot Hub 2.

Med SwitchBot Curtain 3 kan du fjärrstyra och motorisera dina gardiner. Det är en enkel installation som bara tar några minuter att genomföra. Med SwitchBot curtain 3 kan du röststyra med Google Assistant, Amazon Alexa, Siri Shortcuts, IFTTT och SmartThings (SwitchBot Hub krävs). Du kan själv välja om du skall styra gardinerna vid behov, lägga upp schema utefter klockslag eller låta solen avgöra när gardinerna skall justeras.

SwitchBot Curtain 3 har fästen för u-stång, i-stång och rund gardinstång, vilket är otroligt bra. SwitchBot har lanserat fästet till u-stång och rund stång men fästet till i-stången kommer att lanseras senare. Eftersom omkretsen på din runda gardinstång kan variera har dem utvecklat produkten så att den klarar en gardinstång som är mellan 15mm till ca 40mm i diametern omkretsen kan vara mellan 48mm och 125mm. Den klarar även en gardinstänger som går att förlänga så länge det inte skiljer mer än 3,5mm i tjocklek på stängerna, vilket det vanligtvis inte gör.

För en ljudkänslig person är denna motor perfekt. SwitchBot valde nämligen att ha ett quiet drift mode för denna modell. Det innebär att motorns ljud endast når upp till 25dB, vilket motsvarar en vanlig viskning.

Du kan kontrollera dina gardiner med SwitchBot Curtain 3 via sju olika sätt.

  • Via din smart klocka
  • SwitchBot fjärrkontroll
  • Röststyrning
  • Manuellt justera gardinerna med handen
  • Tidsinställda kommandon
  • Justera gardinerna via ljus sensor
  • App

Med dessa funktioner är SwitchBot Curtain 3 en imponerande lösning för att automatisera och fjärrstyra dina gardiner, samtidigt som den erbjuder mångsidig kompatibilitet och enkel installation med olika gardinstänger och typer.

X.

Aqara Curtain Driver E1

Passar de flesta typer av skenor
Aqara Curtain Driver E1
4.5
Köp hos:
Köp här
Går att parkoppla
Funkar med HomeKit
Dra manuellt för att styra
Endast laddning med USB-C
Fungerar inte med teleskopstång
Kräver två enheter för synkroniserad stängning
Max vikt
12 kg
Laddas med
USB-C
Kompatibla skenor
U och I-skena, stång 25-32 mm
Batteritid
1 år
Stänger gardin från två håll
Nej, men går att parkoppla med en till enhet
Mått
140,5 x 96 x 44 mm

Aqara Curtain Driver E1 är en lösning för att uppgradera traditionella gardiner med automatiserade motorer och HomeKit-funktionalitet. Det finns två varianter av enheten, en för gardinstänger och en spårversion för U-skena och I-skena. För att ansluta enheten till nätverket öppnar du Aqara-appen, väljer E1 från listan över tillbehör och följer instruktionerna på skärmen för att ställa in öppna och stängda positioner.

Om du har två Curtain Driver E1-enheter kan du parkoppla dom i appen så att de fungerar synkroniserat. Enheten stödjer tunga gardiner upp till 12 kg, men det är värt att kontrollera exakt vilken typ av gardin och stång du har mot Aqaras kompatibilitetskrav. Gardinstänger måste t.ex. vara mellan 25 mm och 32 mm i diameter och får inte vara teleskopiska.

Med den inbyggda ljussensorn kan du automatisera dina gardiner så du håller solen borta och slipper stänga och öppna gardinerna manuellt. Om du drar lite i gardinen så aktiveras motorn och gör resten av jobbet åt dig.

Curtain Driver E1 har en bra byggkvalitet, men enheten är tung på grund av sitt stora batteri som för övrigt har en batteritid på ett helt år. Du kan dock placera enheten bakom din gardin så den inte syns så designen är ingen avgörande faktor. Det är också enkelt att koppla bort enheten från din gardin och ladda den via USB-C.

X.

Slide

Ett funktionsrikt sätt att automatisera dina gardiner
Slide
4.2
Köp hos:
Köp här
Fungerar på upp till 6m skenor
Tidsinställda rutiner
Alarmfunktion
Går att aktivera manuellt
Ganska stor och tung
Max vikt
Ingen begränsning
Laddas med
Konstant ström
Kompatibla skenor
U- och I-skena, stång
Batteritid
Konstant ström
Stänger gardiner från två håll
Ja
Mått
26,5 x 7,8 x 5,2

Uppdatering: Slide har för tillfället valt att avsluta sin verksamhet

Slide är en smart gardinmotor som kan göra dina befintliga gardiner smarta och elektriska. Med Slide kan du styra dina gardiner från var som helst i världen med hjälp av appen. Slide har flera funktioner, inklusive timer-rutiner, soluppgångs- och solnedgångsrutiner, manuell drift, Touch&Go och SpeedControl. Dessutom kan du använda Slide för att vakna upp naturligt med hjälp av alarmfunktionen eller spara på din uppvärmningsräkning genom att använda gardinernas isolerande kraft. Slide fungerar på alla raka skenor upp till 6 meter och kan användas för enkel- eller dubbelgardiner.

Slide kommer i tre olika utföranden, Slide Light, Slide Comfort och Slide Pro. Här kan du läsa mer om vilka funktioner som ingår i de olika produkterna.

X.

Owlet Cam 2 (Sleepy Sage)

Komplett babyvakt med snygg design
Owlet Cam 2 (Sleepy Sage)
4.2
Köp hos:
Köp här
Zoom in & ut funktion
Tvåvägsljud
Kan lagra klipp upp till 7 dagar
Kan läsa av rummets temperatur
Ej kompatibel med Google Home eller Alexa
Ingen på och avstängningsknapp
Dyr
Räckvidd (utomhus)
300m
Kameraupplösning
HD 1080p-video
Vaggvisor & vitt ljud
Ja
Smarta Hem koppling
Nej
Zoom
Ja
Rumstermometer
Ja

Upptäck trygghet och bekvämlighet med Owlet Cam - en ultimat babyövervakningskamera.

Owlet cam bjudet på en ny nivå av föräldraskapets frid och säkerhet. Med denna avancerade kamera kan du ha fullständig kontroll och övervakning av ditt barns välbefinnande, vilket ger dig lugn och trygghet dygnet runt.

Owlet Cam erbjuder en bra HD-video som låter dig se ditt barn i realtid. Oavsett om du är på jobbet, i köket eller i ett annat rum, kan du enkelt övervaka ditt barn genom att använda Owlet-appen på din smartphone eller surfplatta.

Den inbyggda nattsikten ger en tydlig bild även i mörker, vilket gör det möjligt för dig att fortsätta övervaka ditt barn även när det är dags för sömn. Tvåvägsljudfunktionen låter dig kommunicera med ditt barn och trösta det på distans.

Med Owlet Cams rörelsesensorer och ljudavkänning får du omedelbara aviseringar om det uppstår ovanliga rörelser eller ljud i barnets rum. Du kan vara trygg i vetskapen om att du snabbt kommer att bli informerad om något inte står rätt till. Dessutom, om du är intresserad av att övervaka ditt barns syrehalt och hjärtfrekvens, kan du enkelt integrera Owlet Cam med Owlet Smart Sock, vilket ger dig ännu mer omfattande övervakning.

Säkerhet och enkelhet är centrala faktorer i Owlet Cam. Den är enkel att installera och använda och har flera säkerhetsfunktioner som håller ditt barns integritet skyddad. Med Owlet Cam kan du fokusera på att skapa minnen och njuta av tiden med ditt barn, medan du samtidigt har fullständig kontroll och övervakning.

Owlet Cam är inte bara en babyövervakningskamera, det är en investering i ditt barns trygghet och ditt eget sinne. Ge dig själv den gåvan av lugn och trygghet med Owlet Cam.

X.

Xplora X6 Play

Ultimata premium smart klocka för barn
Xplora X6 Play
4.6
Köp hos:
Köp här
Kamera med 5 Megapixel
Batteri 880 mAh
Tålig
Minne 1 GB + 8 GB
Dyr
Limiterad i färger
Abonnemangs kostnad 109kr/139kr månad
Mobilnät
3G, 4G
Kamera
5 Megapixel
Batteri
880 mAh
Display
1.52″ TFT 360 x 400
SOS Knapp
Ja

Denna GPS klocka är den senaste av premium modellerna för Xplora. Föregångaren var Xplora X5. En väldigt bra uppdatering enligt oss är att batteritiden har förbättrats något. Xplora X5 Play hade ett 800 mAh batteri och Xplora X6Play har ett 880mAh batteri. Denna klockan har bästa batteri i hela testet vilket är ett stort plus och underlättar då man inte behöver ladda den lika ofta. Självklart kan det variera beroende på hur mycket man använder sig av kameran, då den drar en hel del batteri. 

En stor uppgradering som gjorts är kameran. X6 Play har hela 5 megapixel vilken är en stor uppgradering då föregångaren hade 2 megapixel . 

Xplora X6 har en förbättrad noggrannhet i GPS positioneringen sen tidigare. Dock skiljer det fortfarande flera meter i avstånd, så man får inte en exakt positionering på exakta metern men positionen har optimerats mer än den tidigare modellen. Som tidigare så kan du även öppna en vägbeskrivning till Apple map eller Google maps om så önskas.

Klockans utseende är i grunden helt svart, men det tillkommer remmar att ha runt klockans urtavla samt öglor i rosa och grönt om man vill ha en mer färgglad design.

X.

Aqara Camera Hub G3

En kamera och hubb i ett för Aqara-användare
Aqara Camera Hub G3
3.8
Köp hos:
Köp här
2K video
AI-funktioner för automation
Inbyggd säkerhetskamera
IR
Stödjer endast Aqara enheter med ZigBee
Z-Wave
-
ZigBee
3.0
Wifi
2.4GHz and 5GHz
Bluetooth
Ja
Infrared
Ja
433Mhz
-

Aqara Camera Hub G3 erbjuder en kombination av övervakning och integration med andra smarta hem-produkter. Kameran stödjer 2K videoupplösning, vilket ger högkvalitativ bildåtergivning. Med en betraktningsvinkel på 110° och möjlighet till panorerings- och tiltningskontroll (340° horisontellt och 45° vertikalt), erbjuder den en omfattande täckning av området den är riktad mot, även med mörkerseende.

Du kan lätt automatisera flöden och scenarier med andra Aqara-enheter. Med sin NPU-processor kan kameran känna igen ansikten, husdjur och gester. Dessa går sedan att använda för olika automationer. Du kan t.ex. ställa in din TV på ljudlös genom att hålla upp handen, dels tack vare enhetens inbyggda IR-lampa.

Installation och konfiguration av Aqara Camera Hub G3 är relativt enkel. App-gränssnittet är användarvänligt, och ger användarna möjlighet att fjärrstyra kameran, se live-strömmar och granska inspelningar.

Aqara Camera Hub G3 kan lagra sina inspelningar på fler sätt. Med Aqaras egna molnlagring får du 30 dagars lagring av krypterad video i 2K upplösning samt ingen begränsning i lagring. Med Apple Secure Video lagrar du dina filmer i iCloud. Du kan även lagra dina filmer på ett MicroSD-kort i kameran (upp till 128gb).

Aqara Camera Hub G3 är en mångsidig och kraftfull smart hem-kamera som erbjuder högkvalitativ övervakning och integrering med Aqara-ekosystemet. Medan dess funktioner och prestanda är imponerande, bör du överväga ekosystemets kompatibilitet och totala kostnad innan köp.

Produkterna i vår lista
Homey Pro 2023
Roborock Q Revo
Dreame L20 Ultra
Aqara Presence Sensor FP2
Husqvarna Automower 430X NERA
Ecovacs GOAT G1
Nimly Touch Pro Black
smpl mimi display
SwitchBot Curtain 3
Aqara Curtain Driver E1
Owlet Cam 2 (Sleepy Sage)
Xplora X6 Play
Aqara Camera Hub G3
Jämför egenskaper
Z-Wave
ZigBee
Wifi
Bluetooth
Infrared
433Mhz
Homey Pro 2023
Z-Wave Plus 700 Series
2.4GHz
2.4GHz / 5GHz
Bluetooth LE 5.0
Ja
Ja
Roborock Q Revo
60.5dB
180min
90
5500Pa
20mm
350ml
Dreame L20 Ultra
63dB
180-260min
-
7000Pa
20mm
300ml
Aqara Presence Sensor FP2
Nej
Ja
Nej
Wifi
Strömförsörjd
8m 120° FOV
Husqvarna Automower 430X NERA
3200 m²
50 %
Ja, med plug-in-kit
20-60 mm
WiFi/BT/Mobile
Ja
Ecovacs GOAT G1
1600 m²
45 %
Ja
30-60 mm
BT/WiFi
Ja
Nimly Touch Pro Black
12 mån
ZigBee (Kräver extra modul)
SSF 3522 Klass 3
Komplett låshus
Ja
Ja
SwitchBot Curtain 3
Upp till 16kg
USB-C eller solpanel
U och I-skena, stång 15 - 40mm
8 månader
Nej, men går att parkoppla med en till enhet
78mm x 71mm x 205mm
Aqara Curtain Driver E1
12 kg
USB-C
U och I-skena, stång 25-32 mm
1 år
Nej, men går att parkoppla med en till enhet
140,5 x 96 x 44 mm
Slide
Ingen begränsning
Konstant ström
U- och I-skena, stång
Konstant ström
Ja
26,5 x 7,8 x 5,2
Owlet Cam 2 (Sleepy Sage)
300m
HD 1080p-video
Ja
Nej
Ja
Ja
Xplora X6 Play
3G, 4G
5 Megapixel
880 mAh
1.52″ TFT 360 x 400
Ja
Aqara Camera Hub G3
-
3.0
2.4GHz and 5GHz
Ja
Ja
-
Jämför priserna på Price Runner

Vanliga frågor om julklappstips

Vilka är de bästa julklapparna för teknikintresserade och smarta hem?

De bästa julklapparna för teknikintresserade och smarta hem inkluderar smarta högtalare som Amazon Echo eller Google Home, smarta belysningskit som Philips Hue, och smarta hemövervakningssystem som Ring Video Doorbell. Passa på att läsa alla våra test där du kan hitta många fler prylar.

Vad är de senaste trenderna inom smarta hem som är bra att tänka på när man ska köpa julklappar?

Några av de senaste trenderna inom smarta hem för julklappar inkluderar röststyrningsteknik, smarta termostater för energieffektivitet, och smarta köksapparater som kan anslutas till mobila enheter för enkel användning och övervakning.

Vilka faktorer bör man överväga när man väljer en julklapp till någon som är intresserad av smarta hem?

Några faktorer att överväga när man väljer en julklapp till någon som är intresserad av smarta hem är kompatibilitet med befintliga smarta hemsystem, användarvänlighet och tillgängliga funktioner, samt budget.

Tidigare produkter

Dessa produkter har tidigare varit med i vår topplista.

No items found.
Superdeals just nu! - Minst 20% rabatt