En oberoende konsumentguide för smarta hem.
Smarta Hem Test Logo Cover.

Om SmartaHemTest.se

Vi är en helt oberoende konsumentguide som startats och drivs av entusiaster inom området. Vi utför tester, skriver guider och rekommenderar produkter inom kategorin smarta hem. Vårt mål är att hjälpa konsumenter att ta rätt beslut på vägen mot ett smartare hem.

Våra oberoende skribenter jobbar ideellt i syfte att utbilda konsumenter inom den smarta hem marknaden. Vi publicerar sedan detta på vår hemsida till konsumenter helt kostnadsfritt.

Helt oberoende

Det är viktigt för oss att skriva helt oberoende tester. Det betyder att vi aldrig låter någon annan aktör/annonsör påverka varken slutresultaten, betygen eller innehållet. Du som konsument ska alltid kunna lita på att den information som vi delar med oss av är tillförlitlig och oberoende.

Såhär går det till när vi testar produkter

Vår ambition är att du som konsument ska få en så pass tydlig bild av produkterna som möjligt, allt för att underlätta din köpprocess. Därför använder vi produkterna själva under en tid, vi för samtidigt dokumentation i form av bild och text.

Testet utförs av en eller fler experter. Egenskaper vi tar extra hänsyn till i första hand är sådant som är relevant för den produkten vi testar, detta för att vi enkelt ska kunna jämföra liknande produkter mot varandra. Allt ställs sedan mot pris, kvalité, tillgänglighet, användarvänlighet etc. Efter utvärdering av produkten sammanställer vi all information som kontrolleras av ytterligare en expert för att säkerställa att informationen stämmer.

Om vi anser att produkten är så pass bra att den är med om toppstriden så placerar vi produkten i relevanta topplistor. Skulle det saknas kan produkten komma att hamna i en topplista i senare skede när vi samlat tillräckligt många recensioner av liknande produkter.

I vissa fall är det svårt att få tag på produkter eller helt enkelt inte nödvändigt. Våra experter har dock väldigt bra koll på marknaden samt varumärken och kan då skriva en recension baserat på samlad information från expertutlåtanden, recensioner, tester, artiklar och information från tillverkaren.


Hur är det möjligt att dela med sig av detta helt gratis?

Genom att länka produkter till andra aktörer som säljer dessa kan vi tjäna en liten del av försäljningen. Intäkterna återinvesteras i vår verksamhet för att kunna skriva ännu bättre tester och guider samt underhålla och driva vår webbsida.

Kontakt

Här kommer du i kontakt med oss angående samarbeten, annonsering och övriga frågor. Har du en produkt som du vill att vi testar så kan du läsa mer och kontakta oss här.

info@smartahemtest.se