Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

En kompetent hubb för trogna Aqara-användare som vill ha koll

3.8

Upptäck Aqara Camera Hub G3, en innovativ hub som piggar upp smart hem-marknaden. Med avancerade funktioner och intuitiv integration, är denna kamera/hub ett intressant val för smarta hem-entusiaster och säkerhetsmedvetna hushåll.

2K video
AI-funktioner för automation
Inbyggd säkerhetskamera
IR
Stödjer endast Aqara enheter med ZigBee

Med Aqara Camera Hub G3 får du full kontroll på ditt hem, i alla fall rummet som kameran placeras i. Kameran har en upplösning på 2K 2304×1296px, en brännvidd på 110° samt mörkerseende. På så sätt får man en klar och tydlig bild av sitt hem.

Via Aqaras egna app har du möjlighet att panorera 360° och tilta kameran upp och ner så det är svårt att missa någon del av ditt rum. Med ett sämre WiFi kan det ta någon sekund för bilden att uppdatera när du klickar i appen för att rotera kameran vilket kan vara lite frustrerande, men detta har Aqara löst smidigt. Du kan nämligen för inställa vinklar för kameran som du kan panorera till med två klick. Dessa vinklar går även att använda i automationer, om någon öppnar en dörr med en av Aqaras magnetsensorer installerad så kan kameran rikta sig mot dörren. Jag har själv inga barn men hur jag än gör så är det alltid någon som flyttar eller pillar på kameran vilket gör att mina förinställda vinklar hamnar fel, så det gäller att placera kamera där ingen kommer åt den om man vill bibehålla sina vinklar.

Aqara Camera Hub G3 representerar inte bara en övervakningskamera; den är en kraftfull, mångsidig enhet som utgör kärnan i det smarta hemmet. Med sin 2K-upplösning ger den högkvalitativa bilder och med tvåvägskommunikation kan du enkelt föra konversationer med personer i ditt hem.

Aqara Camera Hub G3 håller koll på hemmet

Ai-funktioner

AI-driven igenkänning är en av de mest imponerande egenskaperna hos Aqara Camera Hub G3. Kameran kan inte bara identifiera ansikten, utan också skilja mellan kända och okända individer. Detta öppnar upp för anpassade säkerhetsanpassningar, som att skicka notiser om ett okänt ansikte upptäcks. Den kan även identifiera husdjur, vilket är användbart för husdjursägare som vill hålla koll på sina fyrbenta vänner. Dessutom kan kameran känna igen och svara på handgester, vilket möjliggör gestbaserade kommandon som att stänga gardinerna med Aqara Curtain Driver E1 eller slå på TV'n.

Inomhuskamera och hubb i ett

En av de mest unika egenskaperna hos Aqara Camera Hub G3 är dess funktion som central hubb för andra Aqara-enheter. Genom att använda ZigBee 3.0-protokollet kan kameran samverka och styra ett brett spektrum av smarta hem-enheter, från sensorer och belysning till säkerhetssystem. Detta innebär att användare kan skapa en helhetslösning för sitt smarta hem, allt kontrollerat från Aqaras app. Det går dock endast att koppla Aqaras egna produkter till hubben.

Styr dina enheter med IR

Kamerans IR-funktion garanterar övervakning även i totalt mörker. Denna funktion är avgörande för att hålla ett öga på ditt hem under alla timmar på dygnet, och ger klar och tydlig bild även under de mörkaste nätterna.

Aqara G3 Privacy Mode

Integritet

Incognito-läget är en annan funktion som är trevlig att ha. När detta läge är aktiverat, roteras kameran uppåt och in i skalet vilket gör att det blir omöjligt för kameran att se något. Istället visas symboliskt 'ögonlock'. Detta är en användarvänlig funktion som ger extra integritet. Dessutom är designen av kameran, med 'munnen' som kortplats för MicroSD, inte bara funktionell utan också en charmig detalj.

Aqara Camera Hub G3 baksida

Lokal lagring och molnlagring

När det kommer till lagring av videomaterial erbjuder Aqara Camera Hub G3 flera alternativ. Användare kan välja mellan molnlagring, vilket är bekvämt men kan innebära månatliga kostnader och potentiella säkerhetsrisker, och lokal lagring på MicroSD-kort (upp till 128GB). För Apple användare finns möjligheten att lagra sina inspelade videos i iCloud eftersom Aqara Camera Hub G3 har stöd för Apple HomeKit Secure Video. Då använder du ditt utrymme på iCloud för att lagra dina videos.

Ta del av dina videos med avancerad tidslinje

För att förbättra användarupplevelsen ytterligare, har Aqara utrustat kameran med en avancerad tidslinjefunktion. Denna funktion möjliggör enkel navigering genom inspelade händelser, vilket är särskilt värdefullt när man behöver snabbt återgå till en specifik händelse. Händelserna är således markerade i tidslinjen för att man enkelt ska kunna identifiera när i tiden en specifik händelse skedde.

Aqara Camera Hub G3 - en bra julklapp

Sammanfattning av Aqara Camera Hub G3

Som en sammanfattning är Aqara Camera Hub G3 en imponerande produkt för dem som söker en allt-i-ett-lösning för övervakning och hemautomation. Dess avancerade AI-funktioner, egenskaper för hemautomation, och flexibla lagringsalternativ gör den till en utmärkt investering. För de som prioriterar en enklare övervakningslösning utan extra AI-funktioner och hemautomation, kan andra produkter vara mer passande. Detta sagt, Aqara Camera Hub G3 är ett bra val för den som vill ha en högteknologisk, integrerad lösning för sitt smarta hem och nöjer sig med produkter från Aqara.

Specifikationer

 • Färg: Vit
 • Modell: CH-H03
 • Trådlösa protokoll: Zigbee 3.0 IEEE 802.15.4, Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n/a/ac 2,4/5 GHz, stöder WPA3
 • Mått: 123,4×85,1×67,8 mm (4,86×3,35×2,67 tum)
 • Driftstemperatur: -10°C ~ 40°C (14°F ~ 104°F)
 • Driftfuktighet: 0 ~ 95 % RH, ingen kondens
 • Vad kommer i lådan: Camera Hub G3 × 1, Användarmanual × 1, Strömadapter × 1, Strömkabel × 1
 • Portar: USB-C
 • Ingångseffekt: 5V=2A
 • Total strömförbrukning: 10W (MAX)
 • Lokalt utrymme: MicroSD-kort (ingår ej). KLASS 4 eller högre stöds, upp till 128 GB lagringsutrymme.
 • Videoupplösning: 2K 2304×1296p
 • Betraktningsvinkel: 110°
 • Pan/tilt vinkel: Horisontellt 340°, vertikalt 45° (uppåt 30°, nedåt 15°)

FAQ

Är Aqara Camera Hub G3 kompatibel med andra smarta hem-enheter?

Ja, den stöder Zigbee 3.0 och är kompatibel med en mängd smarta hem-produkter inom Aqaras egna ekosystem.

Har kameran ansiktsigenkänning?

Ja, G3 använder AI för att känna igen ansikten och kan skilja mellan kända och okända personer.

Stöder den röststyrning?

Ja, den är kompatibel med både Amazon Alexa och Google Assistant.

Hur är videokvaliteten på Aqara Camera Hub G3?

Den erbjuder 2K HD-videokvalitet med tydliga bilder även i svagt ljus tack vara sitt mörkerseende.

Kan jag styra kameran via en app?

Ja, den kan styras och övervakas genom Aqaras mobila app och stödjer tvåvägskommunikation.