Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Vi har testat nya Homey Bridge!

4.3

Vi har lagt vantarna på den efterlängtade Homey Bridge. Efter succén med Homey Pro är det nu dags för den stora massan att få ta del av Homey's kraftfulla app och tillhörande funktioner till ett betydligt lägre pris än tidigare.

En växande plattform
Stöd för 50 000+ enheter
1 000+ anslutna varumärken
Logiken i molnet
Fungerar inte utan internetuppkoppling
Ingen tillgång till Homekit eller Siri

Vi har tidigare skrivit en del om Homey Bridge. Nu har den efterlängtade hubben äntligen lanserats i de svenska butikerna. Så vad är Homey Bridge och vem är den till för?

Detta är Athom's billigare modell som gör det möjligt för dig att koppla ihop dina smarta prylar. Den kommer i samma nya design som Homey Pro 2023 med lite skillnader i färg. Den nya designen gör den lättare att placera i hemmet och tar inte lika mycket plats.

Det finns en del skillnader mellan Homey Bridge och Homey Pro som du bör känna till innan du gör ditt val av köp. En av de största skillnaderna mellan Homey Bridge och Homey pro är priset. Homey Bridge börjar på ca 799kr vilket är betydligt lägre än Pro. Den molnbaserade tjänsten är också helt gratis upp till fem enheter. Detta gör att du snabbt och billigt kan börja automatisera ditt hem i mindre skala och lära dig hur Homey och dess kraftfulla funktioner fungerar.

Ska man välja Homey Bridge eller Homey Pro?

Det finns en del aspekter att fundera över innan du väljer viken Homey du bör köpa. Läs vårt test Homey Bridge vs. Homey Pro där vi jämför alla fördelar och nackdelar och guidar dig till rätt beslut.

Hur fungerar Homey?

Genom att varumärken eller entusiaster kodar appar till Homeys plattform kan du installera dessa till din Homey. Genom att installera t.ex. IKEA-appen så kan du sedan koppla IKEA's smarta hem prylar till din Homey. Ganska snabbt sitter du på en plattform med möjlighet att automatisera enheter från olika varumärken under en och samma app. Homey stödjer idag över 50.000 olika enheter. Du kanske har lampor från både Philips Hue och Plejd hemma och vill att dessa ska tändas med ett och samma kommando? Då är Homey ett bra alternativ.

Detta kommer med i kartongen till Homey Bridge

Homey's App

Appen är lätt att förstå och har genomgått många förbättringar under åren. Att sätta upp sin Homey Bridge med appen går smidigt och snabbt. Det kan ta ett tag att sätta sig in i så kallade Flows och förstå hur automationer fungerar om man aldrig gjort det tidigare. Här är några skärmdumpar från Homey's app när du installerar den för att komma igång.

Appen är gratis att ladda ner och börja använda. Du behöver ingen Homey för att komma igång och använda appen. Homey Bridge fungerar egentligen bara som en kommunikationshubb som kan prata med enheter direkt via sina antenner för olika standarder.

Homey Premium

När du uppnår fler än fem enheter så kommer du att behöva uppgradera till Homey Premium. Då kommer du kunna lägga till ett obegränsat antal enheter samt få tillgång till Insights och Logic som vi beskriver lite längre ner. Priset är i dagsläget 35kr/mån och detta gäller för hela hushållet. Det går alltså bra att vara flera användare på ett och samma abonnemang. När du köper en Homey Bridge så ingår det 3 månader gratis Premium.

Logic

Logic till Homey kan vara ett väldigt kraftfullt värktyg om du är en lite mer avancerad användare. Du får tillgång till variabler så som siffror, text och booleaner. Här kan du lära dig mer om Logic.

Insights

Insights är ett verktyg i Homeys app där du kan följa alla dina enheter över tid. Du kan t.ex. se din elförbrukning eller temperatur på enheter som mäter detta. Läs mer om Insights här.

Vad får jag för funktioner med Homey Bridge?

Homey Bridge har ett flertal antenner och andra sändare.
- Z-Wave
- ZigBee
- Z-Wave Plus
- 433MHz
- Bluetooth
- WiFi
- RF/Infraröd

Med dessa kommunikationsprotokoll kan du styra enheter i hemmet direkt vare sig du är hemma eller inte. Tyvärr kan Homey Bridge inte kommunicera med andra enheter över Wifi i ditt hem.

Denna artikel är inte sponsrad och ingen har kunnat påverka vår recension i hur vi skriver eller vad vi skriver.

Specifikationer

FAQ

Kan jag använda Advanced Flow med Homey Bridge?

Nej. Advanced Flow är endast tillgängligt för Homey Pro användare.

Fungerar Homey Bridge med Matter?

Homey Bridge fungerar inte som en border router vilket betyder att du behöver t.ex. en Apple HomePod Mini för att Matter ska fungera korrekt. Homey Pro fungerar dock som en border router.

Är det gratis att använda Homey Bridge?

Du kan använda Homey Bridge helt gratis up till 5 enheter. Om du vill lägga till fler enheter så måste du abonnera på Homey Premium som kostar 35kr/mån. Då får du också tillgång till Homey Insights och Logik och variabler. När du köper Homey Bridge så ingår det 3 månader gratis abonnemang på Homey Premium.

Fungerar Homey Bridge med Plejd?

I dagsläget finns det ingen app för Plejd till Homey Bridge.

Fungerar Homey Bridge med Tibber?

Ja. Du kan ladda ner Tibber-appen till Homey Bridge.