Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

smpl mini display - En trådlös display till Homey-användare

4.5

Har du längtat efter att kunna presentera all din data från din Homey Pro på en skärm eller dashboard? smpl mini display är den första i sitt slag. Den första trådlösa och batteridrivna skärmen där du kan skapa dina egna layouts.

Skapad specifikt för Homey
Trådlös med bra batteritid
Stående och liggande layout
Skapa egna layouter
Endast kompatibel med Homey
Aningen dyr
Svårt att se i mörker

Ett gäng entusiaster och hängivna Homey-användare från Danmark, Ukraina och Nederländerna har tillsammans tagit fram smpl mini display. Efter ett omfattande arbete med bakslag av kriget i Ukraina är den äntligen klar.

smpl mini display den första enheten utvecklad exklusivt för Homey och den första trådlösa, batteridrivna, anpassningsbara smarta hemskärmen någonsin.

En dashboard till Homey har länge varit ett hett ämne och legat högt upp på önskelistan bland hängivna Homey-användare. smpl mini display är inte en dashboard och försöker heller inte vara en, men för de användare som lätt vill ha tillgång till den data som Homey sitter på så är denna produkt perfekt.

Skärm

smpl använder sig av en så kallad e-ink skärm, framför allt för att dessa skärmar är väldigt energisnåla. De använder sig endast av batterierna när innehållet ska uppdateras. På så sätt kan du ställa in din skärm för optimal livslängd av batterierna genom att uppdatera datan i skärmen så sällan som möjligt. Via Homey flows kan du dessutom pausa och starta uppdateringen av skärmen när du t.ex sover eller inte är hemma för att förlänga batteritiden ytterligare. Nackdelarna med en skärm som denna är att den inte är bakgrundsbelyst och inte har någon touchfunktion. Men då ska man komma ihåg att denna produkt inte heller är menad till att interagera med. Fördelen blir att du får en display som är trådlös och pålitlig samt håller flera månader innan det är dags att byta batterier.

I kartongen medföljer även ett väggfäste med magneter så du enkelt kan plocka ner din display för placering på lämplig plats.

Homey Pro

smpl mini display är exklusivt skapad för Homey och fungerar endast med Homey Pro. Detta gör att du som användare får en enkel och felfri användarupplevelse. Du har möjligheten att presentera data från dina befintliga enheter, tredjepartsappar samt Homeys "Logic".

Layouts

Med smpl's egenutvecklade app till Homey skapar du enkelt dina layouts. Du kan skapa hur många layouts du vill och välja att visa dessa på din display. Du kan även ansluta fler enheter till din Homey Pro och välja vilken layout som ska visas på vilken enhet. Du kan välja om du vill att din layout ska vara i stående eller liggande format.

Slutsats

smpl mini display är ett välkomnat tillskott till Homey. Att direkt kunna ta del av sin data från Homey utan att behöva öppna Homey-appen är något som många har saknat eftersom Homey Pro inte har någon egen skärm. Vi uppskattar produkter från mindre företag och startups och hoppas på att fler bolag vågar ta steget och utmanar techjättarna, men då får man vara beredd att betala lite mer. Idag kostar smpl mini display 125€.

smplproducts.com

Denna artikel är inte sponsrad och ingen har kunnat påverka vår recension i hur vi skriver eller vad vi skriver.

Specifikationer

  • CE märkt
  • Storlek : 89mm x 52mm x 14mm
  • Vikt (exl batterier): 38g
  • Väggmonteringsfäste storlek: 102mm x 63mm x 10mm
  • Väggmonteringsfäste vikt: 37g
  • Skärmtyp: E-ink display, svartvit
  • Upplösning: 264 x 176
  • Batterier: CR2450 3v Lithium
  • Protokoll: ZigBee 3.0

FAQ

Fungerar smpl mini display med några andra system än Homey?

Nej. smpl mini display är exklusivt skapad för Homey Pro. Fördelen med detta är att produkten fungerar som den ska och bättre support. Utvecklarna kan fokusera på att skapa en så integrerad användarupplevelse som möjligt.

Fungerar smpl mini display med Homey Bridge?

Nej. smpl mini display använder sig inte av en molntjänst och appfunktionaliteten tar hand om logiken så därför går det inte att stödja Homey Bridge för tillfället.

Hur länge räcker batterierna till smpl mini display?

Batterierna räcker i flera månader. Detta beror dock på uppdateringsfrekvensen. Ju oftare skärmen uppdateras med aktuell data desto längre batteritid. Du kan via Homey flows pausa och starta uppdateringen av skärmen när du t.ex sover eller inte är hemma för att förlänga batteritiden ytterligare.

Kommer smpl mini display med någon garanti?

Ja. Två års garanti medföljer och du kan lämna tillbaka produkten inom 14 dagar och få pengarna tillbaka förutsatt att förpackningen är obruten.

Varför använder sig smpl mini display av en e-ink display?

E-ink skärmar har en enormt låg batteriförbrukning eftersom den endast drar batterier när den uppdateras eller när skärmens innehåll uppdateras. Därför är det det självklara valet för en batteridriven skärm som ska vara länge utan att behöva laddas.