Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Lättinstallerad dörrklocka med HomeKit Secure Video

4.2

I en tid där säkerhet är något alla tänker på har smarta hem fått sig en uppsving, framförallt när det kommer till kameror och larm. Aqara Smart Video Doorbell G4 är en lättinstallerad dörrklocka med video som vakar över din entré och är fylld med bra AI funktioner och HomeKit Secure video.

Bra kvalité på bild och ljud
HomeKit Secure Video
Lokal AI för ansikts detektering och automationer
Lokal lagring eller molnlagring
Inga laddningsbara batterier
MicroSD-kort ingår inte

Vi har de senaste veckorna testat Aqara Smart Video Dorbell G4. En trevlig och prisvärd smart dörrklocka. Aqara levererar som vanligt en stilren produkt i snygga färger och håller generellt en hög byggkvalité.

Enkel installation

Vi upplever att installationen av Aqara G4 går smidigt. Med i paketet kommer en liten högtalare som också agerar mottagare och sändare till dörrklockan. Denna lilla högtalare producerar hela 95db och drivs av en USB-C port. Du kan även koppla den till en powerbank för en mer flexibel placering. Den är ändå ganska liten och diskret så de flesta borde kunna hitta en lämplig plats. Till Dörrklockan får du även en monteringsplatta som ger kameran en liten vinkel på 20° om du skulle behöva rikta kameran mer mot din entré. I paketet ingår även 6st AA-batterier som driver själva utomhusenheten med kamera, du har också möjligheten av förse denna med konstant ström om du vill slippa att byta batterier.

Inget krav på prenumeration

Många övervakningskameror och liknande produkter kräver i längden att du prenumererar på deras molntjänst för att spara videoklipp. Med Aqara G4 får du 7 dagar gratis lagring utan några dolda kostnader. Inte nog med det, inomhusdelen med högtalare har även en MicroSD-kortläsare där du kan spara dina filmer lokalt samt stöd för Apple HSV( mer om det nedan). Inget SD-kort ingår dock. I framtiden planerar även Aqara att lansera stöd för att kunna spara videoklipp på en NAS.

Aqara Smart Video Dorbell G4 förpackning

HomeKit Secure video

Aqara G4 har stöd för Apples ramverk för säker överföring av videoklipp med end-to-end kryptering, HomeKit Secure Video. Detta gör att du kan välja att spara dina videoklipp i iCloud. Fördelen med detta är om du redan betalar för massa utrymme hos Apple så kan du använda detta. En annan fördel är att du kan få notiser med live video på din Apple TV. Men det är ungefär så långt fördelarna sträcker sig. Apple HSV har fått en del kritik för att inte vara så pålitligt när det kommer till att känna av rörelse och då spela in. Det finns även en begränsning på 1080p vilket betyder att om du har en kamera som spelar in i 2k så kommer videoklippen att förminskas och komprimeras igen innan de sparas i iCloud. I detta fall så gör ju inte det så mycket eftersom Aqara G4 spelar in i 1080p.

AI funktion med ansiktsigenkänning

Aqara G4 har en AI-driven ansiktsigenkänning som sker lokalt och kan användas att trigga automationer, kameran kan hålla reda på 30 olika personer. Du kan alltså starta förprogrammerade automationer baserat på vem som kommer hem.

Röstförvrängning för tvåvägskommunikation

Med Aqaras röstförvrängning har du möjlighet att prata med den som ringer på dörren med en förvrängd röst. Rösterna som finns tillgängliga är "uncle voice, robot voice, and clown voice".

Aqara Smart Video Doorbell G4 - Monterad rakt utan vinkelplatta.

Strömförsörjning och batteritid

Som sagt så kan du försörja både inomhusdelen och utomhusdelen på fler sätt. Utomhusdelen är försörjd med 6st AA batterier som ska räcka upp till fyra månader, batteritiden kan självklart variera baserat på hur ofta utomhusdelen används och vilka inställning du som användare valt. Den kan också försörjas med konstant ström. Inomhusdelen kommer med en USB-C kabel men kan även försörjas med ström från en powerbank.

Kameran håller måttet

Aqara G4's kamera har en upplösning på 1080p och en vidvinkel på 162°. Med infrarött mörkerseende får du en klar bild dygnet runt. Om du har behov av att blocka en viss yta i kamera för att inte få notiser eller starta automationer så är även detta möjligt

Brett stöd för olika ekosystem

Med Aqara G4 får du tillgång till integrationer som HomeKit, Alexa, Google Home, IFTTT, och Alice.

Planerat stöd för matter

Aqara har gått ut med informationen att ett stöd för Matter kommer att komma med framtida uppdatering.

Sammanfattning

Aqra G4 är en prisvärd dörrklocka som passa Aqara och Apple användare. Utomhusdelen är något stor så se till att den får plats innan du köper. Paketet inehåller det mesta du behöver för att komma igång snabt.

Aqara Smart Video Doorbell G4 installerad och klar!

Specifikationer

 • Trådlös anslutning till dörrklocka: 2,4 GHz, IEEE 802.11b/g/n
 • Videoupplösning: 1080p
 • Synfält (FOV): 162°
 • Batteri: Sex AA 1,5V LR6 batterier
 • Extern anslutning till strömförsörjning: 12V-24V AC 0.2A 50/60Hz 8V-24V DC 0.5A
 • Repeater Wi-Fi: 2,4 GHz, IEEE 802.11b/g/n 1T1R
 • Lokal lagring: Stödjer upp till 512 GB microSD-kort för lokal lagring
 • Strömförsörjning till repeater: 5V/1A USB-A till USB-C försörjningslinje
 • Driftstemperatur: -18° - +50°
 • Driftsfuktighet: 0%-95%, icke-kondenserande
 • Dörrklockans storlek: 141,5×65×30,4 mm
 • Dörrklockans nettovikt: 163g (utan batteri)
 • Repeaterns storlek: 65,2×65×28,4 mm
 • Repeaterns nettovikt: 68g
 • Förpackningens storlek: 148×96×73 mm
 • Bruttovikt: 550g

Innehåll i förpackningen:

 • Smart Video Dörrklocka G4×1
 • Chime Repeater×1
 • AA Batteri×6
 • Användarmanual×1
 • Skruvmejsel×1
 • Väggskruvar & Ankare kit×1
 • 20° Vinkelkonsol×1
 • Vinkelskruvkit×1
 • Kabel för Chime×1

Färg:

 • Svart och Grå

FAQ

Fungerar Aqara Smart Video Dorbell G4 utan hubb?

Ja. Dörrklockan har stöd för HomeKit Secure Video och kan också lagra filer lokalt. Med en hubb från Aqara får du dock tillgång till fler funktioner som inbrottslarm, vibrationer och vattenläckor. Dörrklockan kommer med en repeater som även agerar högtalare.

Är Aqara Smart Video Dorbell G4 lämplig för utomhusbruk?

Ja. Dörrklockan är har IP-klassen IPX3. Det innebär delvis att den klarar regnigt väder.

Fungerar Aqara Smart Video Dorbell G4 med Google Assistant?

Ja. Med Google Assistant kan du strömma video samt föra konversationer med den som ringer på.

Har Aqara Smart Video Dorbell G4 stöd för Matter?

Inte i skrivande stund men Aqara planerar lansering av Matter-stöd framöver.

Kan jag ändra eller förställa min röst med Aqara Smart Video Dorbell G4?

Ja. Med Aqara-appen har du möjlighet att ändra din röst så du låter som en farbror, clown eller robot.