Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Aqara drar igång Kickstarter för sitt nya smarta lås

Av Sam Brandhild | Publicerad Feb 28, 2024 15:02
Aqara drar igång Kickstarter för sitt nya smarta lås

Aqaras nya smarta lås U200 lanseras nu på Kickstarter. Låset består av två delar, en utomhusdel och en inomhusdel som placeras över ditt befintliga låsvred. Låset har stöd för Matter och Apple HomeKey (lanseras i ett senare skede) och går att låsa och låsa upp på ett flertal sätt. NFC taggar, kod, fingeravtryck och automatisk upplåsning.

Köp här
Positivt
Negativt

Kampanjen har redan dragit in över 3 miljoner kronor. Likt Aqara Smart Video Doorbell G4 har du möjlighet att försörja låset med konstant ström men även med batteri. Batteritiden ligger enligt Aqara på 6 månader. Låset ser ut att komma i fyra olika färger, vitt, svart, silver och träpanel. Ditt fingeravtryck och dina koder ska lagras lokalt med AES-kryptering utan att laddas upp i något moln. Med Aqaras hubbar som t.ex. Aqara Camera Hub G3 har du möjlighet til att automatisera olika flöden. Låset har en IP-klass på IPX5 och arbetstemperaturen ligger mellan -18°C till 66°C. En inomhusdel för EU finns men hur vida låset kommer att fungera på våra dörrar här i sverige är fortfarande lite oklart.

Priserna ligger mellan 169-209 dollar. Här hittar du Kickstarterkampanjen.