Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Neatsvor X650 Pro - Dammsuger & våttorkar samtidigt

2.8

Du kanske går i tankarna kring hur det hade varit att komma hem till ett hem med rena skinande golv utan att behöva göra jobbet själv? Det gör vi, därför har vi under några veckors tid testat Neatsvors senaste premium modell X650 PRO som kan dammsuga och moppa. Hät får du mer information om Neatsvor X650 Pro och hur den står sig i jämförelse med andra modeller i samma prisklass.

Moppfunktion
Bra sugkraft - men högljudd
Stor dammbehållare
Tuya app
Problem med kartor och lokalisering
Dåligt vattenflöde till mopp

Moppsystem

För Neatsvor X650 Pro så är moppsystemet en separat del av dammsugaren. När du vill dammsuga och torka golvet så behöver du montera på vattenbehållaren för moppsystemet. Vattenbehållaren rymmer 350ml vatten och är enkel att fylla på samt montera på roboten.  Neatsvor X650 Pro dammsuger och moppar golvet samtidigt. Moppen sitter på med hjälp av kardborreband, så den går enkelt att dra av för att rengöra och torka moppen efter städningen. Moppen har ingen vibrerings funktion eller rotations funktion, utan sitter fast under vattenbehållaren och dras längst med golvet.

Det finns olika vattennivåer man kan ställa in i appen, stängd, låg, medel och hög. Vi har delvis haft problem med funktionen och vattenflödet har ibland svårt att komma igång. Vi har under testet fått blöta ned moppen innan städningen påbörjats för att säkerställa att dammsugaren verkligen moppar golvet med blötlagd mopp. Det har då varit svårt att avgöra hur mycket nytt vatten som sipprat ut under moppningen.

Med hjälp av No-Go zoner i appen kontrollerar du huruvida robotdammsugaren skall moppa på vissa områden eller inte. T.ex så har vi satt alla mattor i hemmet som No-Go zoner då vi inte vill att dammsugaren skall moppa mattorna. Vi har även vissa rum med heltäckningsmatta där vi inte vill att roboten skall städa när den har moppsystemet på. Ibland har våra No-Go zoner försvunnit i appen vilket resulterat i at våra mattor blivit moppade.

Fläktnivå

Neatsvor X650 Pro skall ha en sugkraft på 6000Pa, vilket är en väldigt bra sugkraft och kan till och med ta djurhår. Det finns olika nivåer i appen man kan välja, beroende på vilken sugkraft man vill ha under sin städning. Du kan välja mellan avstängd, tyst, normal, stark och max nivå. Detta tillsammans med vattenflödet går öven att ställa olika beroende på vilket rum robotdammsugaren befinner sig i.

Vi har oftast under testet använd oss av normal nivå då dammsugarens batteri klarar en helstädning på den inställningen samt att ljudnivån är okej under städningen. Det är lite oklart om dammsugaren når 6000Pa på sin max nivå eller om det gäller normalnivån. Om den klara 6000Pa först vid Max nivån så känner vi att det skulle vara bra om det tydliggörs i specifikationerna. När vi valt att dammsuga med Maxnivån så drar batteriet snabbt ur och vi kan inte göra en full städning innan roboten behöver laddas. Den klarar alltså inte av att dammsuga ca 60kvm stor yta med maxnivån, utan behöver då dela upp städningen i två för att batteriet skall hålla.

En annan aspekt som gör att vi inte väljer maxnivån när vi är hemma och robotdammsugaren skall städa är att ljudnivån blir väldigt hög. Vi upplever att ljudnivån för normal fläktnivå fungerar bra och stör inte, men om vi väljer stark och max så blir ljudet högt och ganska störande.

X650 Pro har ett ganska kraftigt utblås på sidan av roboten vilket river upp ganska mycket damm som än ej hunnits städas upp.

Appen

Smart Life - appen är utvecklad av det Kinesiska företaget Tuya vilket också märks. Översättningar stämmer inte riktigt och ibland känns det som någon haft lite bråttom. I övrigt är den lätt att förstå och har de funktionerna man idag kräver av en robotdammsugare.

Smart Life kartvy

Smart Life automationer

Smart Life's inställningar

Innehåll

I appen hanterar du dina kartor, startar städning och ställer in övriga inställningar. Du har möjlighet att ställa in scenarier och scheman.

Språk

I appen kan du välja vilket språk du vill att robotdammsugaren skall prata. Vi valde engelska som språk, däremot har vi upplevt att dammsugaren blandar både engelska och norska. Vi har valt svenska som språk i appen, men även där blandas engelska och svenska. Det är också en hel del felstavningar i appen vilket ger känslan av att den är slarvigt uppbyggd.

Batteritid

Neatsvor X650 Pro har ett 5200 mAh batteri. Enligt Netsvor så ligger batteritiden på mellan 120 - 180 minuter. Däremot framkommer det inte vilken sugkraft dem utgår från i specifikationerna. När vi testar robotdammsugaren så tar batteriet slut betydligt snabbare än så om vi väljer hög sugkraft eller maximal sugkraft.

LIDAR

Neatsvor X650 PRO är utrustad med LIDAR, en bra teknik som många robotdammsugare har idag. Med LIDAR så kan du på ett snabbt och effektivt sätt kartlägga ditt rum som skall städas i realtid. Den är mycket effektivt för att minimera risken att åka in i möbler och väggar.

Laddningsstation

Laddningsstationen är en klassisk laddningsstation för robot dammsugaren. Den är enkel i sitt utryck och tar inte mycket plats. Det har en tillhörande lång och tunn sladd. Positivt är att sladden är lång om man inte vill ha stationen precis i anslutning till en väggkontakt.

Slutsats

Sammanfattningsvis så är Neatsvor X650 Pro en relativt bra robotdammsugare, den har de funktioner man kan kräva av en robotdammsugare idag. Tyvärr så ligger priset för högt för denna typ av hårdvara kombinerat med Tuya-appen. Vi har haft en del problem med appen, robotdammsugaren tappar bort sig och kartorna slutar fungera. Så är du ute efter en robotdammsugare i denna prisklass finns det andra varumärken med tillhörande självtömmningsstationer som har lyftbara moppar.

Specifikationer

Godkännande: CE-märke

Storlek: 33 cm x 33 cm x 9,8 cm höjd

Batterikapacitet: 5200 mAh

Ström (W): 21-30 Watt

Spänning (V): 14,4 volt

Trådlöst: Ja

Dammuppsamling: Utan påse

Sugkraft: 6000Pa

Ljudnivå: 50 - 65DB

Klättringskapacitet: 15 mm

Våtmopp: Ja

Trappsensor: Ja

Smarthome-kompatibel: Ja, Google och Amazon Alexa

Smarthome-app: Ja

Norsktalande: Ja

Automatisk laddning: Ja

"No-Go-Zones": Ja

Städa flera rum: Ja

Rengör flera våningar: Ja – du kan spara 5 våningar

Navigering på karta: Ja

Behållarkapacitet: 600 ml damm, 350 ml vatten

Justera vattenmängden: Ja

Timmar: Ja (Kan ställas in när som helst på vilken dag som helst)

FAQ

Kan man lägga in flera rum samtidigt för städning i appen?

Ja, du kan lägga in hela våningsplanet, samt 4 våningar till om så önskas. Man kan maximalt spara 5 våningsplan. Du kan i appen välja vilka rum som ska städas om du vill undvika något.

Kan man moppa och dammsuga samtidigt?

Ja robotdammsugaren moppar och dammsuger samtidigt, så länge man satt på moppen och vattentanken på roboten. Tänk på att du behöver byta från vattentanken till den vanliga om du efteråt vill dammsuga mattor.

Hur hög är Neatsvor X650 Pro?

Den är 9,8cm hög

Vad kostar Neatsvor X650 Pro

Priset kan variera men just nu ca 6490kr.

Hur stor är dammbehållaren?

Dammbehållaren rymmer 600 ml.