Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Roborock presenterar fyra nya robotdammsugare

Av Sam Brandhild | Publicerad Jan 09, 2024 14:01
Roborock presenterar fyra nya robotdammsugare

Roborock presenterar S8 MaxV Ultra, S8 Max Ultra, Q Revo MaxV och Q Revo Pro på CES 2024. Det är många nya namn och dessa modellbeteckningar kan minst sagt skapa förvirring. Roborock har fokuserat på att förbättra hur roboten kommer åt i hörn och kanter, både för dammsugning och moppning. Här får du en överblick av de nya produkterna.

Köp här
Positivt
Negativt

Roborock S8 Max Serien

S8 Max serien får två nya robotar MaxV Ultra och Max Ultra. Den stora uppdateringen är hur robotarna kommer åt i kanter och hörn. Med en ny arm som kallas FlexiArm kommer borstarna åt ända in i hörn.

Skillnaden mellan robotarna är att MaxV Ultra har en kamera som kan upptäcka prylar som ligger i dess väg, har högre sugkraft (hela 10 000 Pa), Matter-kompatibel och tillgång till Roborocks nya röstassistent "Rocky".

S8 MaxV Ultra press shot showing arm extended
Roborock S8 MaxV Ultra kommer åt hör ordentligt.

Båda robotarna får även en uppdaterad moppning. Med VibraRise 3.0 är det två moduler som vibrerar och moppen kan lyftas hela 20mm för att undvika att blöta ner mattor. Det tillkommer även nya moppar för att komma åt hörn och kanter.

De båda kommer även med den nya basstationen RockDock Ultra. Den tömmer, fyller på och torkar. Torkningen och tvätten av mopparna sker nu i 60°C. Båda modellerna sägs komma i april.

Roborock Q Revo MaxV with extended mop pad press shot
Roborock Q Revo Pro's moppar kommer åt ända till kanten.

Roborock Q Revo Series

Roborock Q Revo blev en storsäljare tack vare sitt lägre pris i kombination med avancerade funktioner. Nu får vi alltså uppföljarna Q Revo MaxV och Q Revo Pro. De stora uppdateringarna är FlexiArm funtionen som gör att robotdammsugaren kan moppa ända in till kanter och hörn och den nya basstationen Multifunctional Dock 2.0. Dockan tvättar mopparna i 60°C likt S8 Max serien men torkar i 45°C.

Skillnaden mellan modellerna är att Q Revo MaxV har en kamera med AI obstacle avoidance, tillgång till den nya röstassistenten "Rocky" samt automatisk lyft av moppen som tidigare lyfter endast 10mm.