Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Nu lanseras den smarta dörrklockan Aqara G4

Av Sam Brandhild | Publicerad Apr 28, 2023 18:04
Nu lanseras den smarta dörrklockan Aqara G4

Den smarta tekniken har revolutionerat hemmets säkerhet och Aqara G4 är det senaste tillskottet till en redan imponerande marknad av smarta dörrklockor. Med högupplöst video i 1080p, inbyggd AI för lokal ansikts dektektering är Aqara G4 en mångsidig och användarvänlig dörrklocka till ett väldigt fördelaktigt pris som garanterar att du aldrig missar något.

Köp här
Positivt
Bra kvalité på bild och ljud
HomeKit Secure Video
Lokal AI för ansikts detektering och automationer
Lokal lagring eller molnlagring
Negativt
Inga laddningsbara batterier
MicroSD-kort ingår inte

Design och byggkvalitet

Aqara G4 är en diskret och modern enhet med en elegant design. Dess solida konstruktion garanterar en lång livslängd och en hög skyddsnivå mot väder och vind. Ett plus för dig som vill placera dörrklockan långt från dörren är att det ingår en vinklad platta i paketet så kameran riktas mot dörren.

Video och ljudkvalitet

Aqara G4 ger en kristallklar bild med 1080p-upplösning och en bred synvinkel på 160 grader. Den ger också tydligt och distinkt ljud så att du kan kommunicera med besökare på ett klart och tydligt sätt.

Hur man installerar Aqara G4 Smart Doorbell

Matter support

Aqara har sagt att Matter kommer att komma till Aqara G4 när stöd för video till Matter. Dörrklockan har inte Thread så det ska bli spännande att se hur de löser detta.

Lagring och molntjänster

Aqara G4 kan spara inspelningar på en microSD-kort upp till 512GB (ingår ej). Du kan också lagra videofilerna gratis i molnet upp till 7 dagar eller i iCloud. Med molntjänster kan du streama och ladda ner dina inspelningar från vilken plattform som helst.

Smart hem integration

Aqara G4 fungerar med andra smarta hem-enheter som stöder Apple HomeKit, Google Assistant och Amazon Alexa. Den smarta dörrklockan har även stöd för HomeKit Secure Video vilket är Apples stöd för bättre integrera videokameror med dina Apple produkter på ett säkert sätt. Du kan t.ex. få upp Aqara G4's bildström på Apple TV samt notiser i din iPhone, HomePod Mini eller Apple Watch.

Aqara G4 Smart Doorbell kan användas för att övervaka din egendom och skydda mot inbrott och stölder. Den intelligenta rörelsedetekteringstekniken skickar omedelbart en notis till din smartphone när den upptäcker en rörelse.

Den smarta dörrklockan kan också användas för att ge dig en enklare och bekvämare vardag. Du kan enkelt se vem som ringer på din dörr och prata med besökare från din smartphone, var du än befinner dig.

Något att tänka på innan du köper Aqara G4 är att enheten på insidan med den inbyggda högtalaren behöver förses med konstant ström via USB-C och batterierna i dörrklockan inte går att ladda utan måste bytas ut. Batteritiden sägs enligt tillverkaren hålla upp till fyra månader.

Vanliga frågor

Behöver jag en hub/gateway för att använda Aqara G4 Smart Doorbell?

Nej, Aqara G4 Smart Doorbell kräver ingen extra hub eller gateway för att fungera.

Fungerar Aqara G4 Smart Doorbell med min smartphone?

Ja, Aqara G4 Smart Doorbell fungerar med både iOS och Android smartphones.

Kan jag lagra mina inspelningar lokalt på Aqara G4 Smart Doorbell?

Ja, Aqara G4 Smart Doorbell har stöd för microSD-kort upp till 512 GB för lokal lagring.

Kan jag integrera Aqara G4 Smart Doorbell med mitt smarta hem-ekosystem?

Ja, Aqara G4 Smart Doorbell kan bland annat integreras med Apple HomeKit (HomeKit Secure Video), Google Assistant och Amazon Alexa.

Kan jag använda Aqara G4 Smart Doorbell utan att betala för molntjänsten?

Ja, Aqara G4 Smart Doorbell har stöd för både lokal lagring och molnlagring, så du kan välja att använda en eller båda.

Slutsats

Aqara G4 Smart Doorbell är en pålitlig och högkvalitativ enhet som kan hjälpa dig att övervaka och skydda din egendom. Med en enkel installation och integration med de stora aktörerna samt ett kommande stöd för Matter är den också ett praktiskt och bekvämt val. Med fördelar som lokal AI, Home Secure Video, bra pris och lokal eller molnlagring, är Aqara G4 ett utmärkt val för alla som funderar på att investera i en smart dörrklocka.