Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

WiZ planerar att lansera färgade filamentlampor

Av Agust Sandberg | Publicerad Apr 28, 2023 18:04
WiZ planerar att lansera färgade filamentlampor

WiZ, som är en del av Signify, tar steget före Philips Hue och släpper snart tre nya filamentlampor som kan visa upp 16 miljoner färger, förutom olika nyanser av vitt. Detta innebär att det nu också går att skapa färgglada miljöer med filamentlampor.

Köp här
Positivt
Negativt

Den färgglada effekten uppnås troligtvis genom en extra LED-tråd som sitter bredvid LED-tråden som är ansvarig för de olika nyanserna av vitt. Filamentlamporna har en ljusstyrka på 470 lumen och förbrukar 6,3 watt. WiZ-lamporna är inte anslutna via Zigbee, utan de kopplas direkt till WiZ-appen via Wi-Fi. Efter att de har kopplats ihop med appen kan de enkelt anpassas och styras från mobiltelefonen.

Detektering över WiFi

En intressant funktion som de också stödjer är SpaceSense. Genom att upptäcka de minsta avbrotten i Wi-Fi-signalen när en person rör sig kan lamporna automatiskt tändas när så önskas, utan att en rörelsedetektor behövs

Det är bara en tidsfråga innan Philips Hue också lanserar liknande produkter på marknaden, men tills dess kan WiZ erbjuda färgglada filamentlampor för de som söker efter en annorlunda belysningseffekt. Lamporna ska komma med stöd för Matter.