Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Vad kan vi förvänta oss av Dreame Roboticmower A1

Av Sam Brandhild | Publicerad Apr 17, 2024 09:04
Vad kan vi förvänta oss av Dreame Roboticmower A1

Robotgräsklippare är inne på en ny generation, det handlar framför allt om robotar med precisionsnavigering och AI. Robotgräsklippare som enkelt ska kunna startas och automatisera klippningen ut i fingertopparna. Glöm de gamla nergrävda begränsningskablarna. Det Kinesiska företaget Dreame som tidigare sysslat mestadels med robotdammsugare ska nu ge sig in på marknaden för nya generationens robotgräsklippare.

Köp här
Positivt
Negativt

Tack vare all avancerad teknologi hos denna robotgräsklippare ska det endast ta 15 min att konfigurera enheten. OmniSenseTM 3D Ultra Sensing System säkerställer att roboten klipper din gräsmatta effektivt med hjälp av positionering och LIDAR med 70m och 360°x59° räckvidd. Hur tekniken skiljer sig mot alla konkurrenter som släpps i år återstår att se men med hjälp av AI och ett så kallat pointcloud kan roboten identifiera upp till 11 olika typer av hinder för att undvika dessa. Via appen ska du få en tydlig överblick av din trädgård i 3D där du också enkelt kan ställa in klipphöjden mellan 3-7cm.

Robotgräsklipparen kan ta sig an trädgårdar på 2000kvm och har en klippbredd på 22cm. Den klarar av en lutning på 24° (45%) vilket är helt ok. Den så kallade innovativa U Path Planning funktionen ska hjälpa till med klippningsresultatet. När battarierna tar slut ska roboten ta sig tillbaka till laddstationen för att återuppta klippningen när den är fulladdad.

Enligt Dreame ska alla fiffiga och välutvecklade funktioner i Dreames app för robotdammsugare följa med även till deras robotgräsklippare. Klipplägen som kommer att erbjudas är All-Area, Zone, Edge, och Spot Mowing Modes.

En sak är säker, våren kommer bli minst sagt intressant när det kommer till nya generationens robotgräsklippare och vi ska försöka ge er den bästa bilden av dessa med tester och nyheter.

Dreame har inte gått ut med ett pris ännu men planerar att lansera robotgräsklipparen globalt till våren.

Läs mer om Dreame Roboticmower A1