Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Switchbot presenterar Hub Mini med stöd för Matter

Av Sam Brandhild | Publicerad Feb 18, 2024 21:02
Switchbot presenterar Hub Mini med stöd för Matter

SwitchBot har blivit ett välkänt namn inom smarta hem-segmentet de senaste åren och har vidgat sin användarkrets. Nu har företaget uppdaterat sin Hub Mini med en ny version som erbjuder stöd för Matter (och därmed även Apple home).

Köp här
Positivt
Negativt

Den nya Hub Mini fungerar likt sin föregångare, Switchbot Hub 2, som en central enhet för att styra andra Switchbot-enheter via Bluetooth. Dessa enheter blir nu tillgängliga i HomeKit via Matter, men med en begränsning till sex enheter enligt företagets hemsida. Hubben innehåller även en IR-blaster, som gör det möjligt att integrera och styra hemmets IR-baserade enheter (som TV-apparater, luftkonditioneringar, fläktar etc.) via SwitchBot-appen eller Apple Home-appen. Integrationen tillåter endast grundläggande på/av-kontroller, förutom för luftkonditioneringar där det går att justera lägen och fläkthastighet.

SwitchBot Hub Mini med externa sensorer i USB-C kabeln för temperatur och luftfuktighet.

Utöver Matter-stödet har den nya Hub Mini fått en ytterligare funktion i form av en extern temperatur och fuktsensor som är integrerad i dess USB-C-laddningskabel, en innovation som först introducerades med SwitchBot Hub 2.

I nuläget har hubben bara offentliggjorts på SwitchBots japanska hemsida. Det är dock troligt att hubben kommer hit till Sverige inom kort.