Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Samsung Soundbar är nu också en SmartThings Hub

Av Sam Brandhild | Publicerad Oct 08, 2023 02:10
Samsung Soundbar är nu också en SmartThings Hub

Samsung har meddelat att en av sina premium soundbars, HW-Q900C, som släpptes tidigare i år, kommer att få en programuppdatering som gör det möjligt att använda den som en SmartThings hub. Detta är den första av flera soundbars och TV-apparater som kommer att få smarta hemfunktioner inkluderade i enheten, meddelade företaget på sin Samsung Developer Conference som hölls nyligen.

Köp här
Positivt
Negativt

HW-Q900C, som först avslöjades på CES 2023, uppgraderas för att fungera med Samsung SmartThings 'Hub Everywhere-program, enligt The Verge. Äldre och nyare TV-apparater kommer att uppgraderas för att fungera som nav för att kontrollera olika protokoll som Matter, Thread och Zigbee.

Samsung har också förnyat sina utvecklarverktyg genom att introducera en ny utvecklarportal och smarta hem-API:er för att göra det enklare för produkttillverkare att integrera SmartThings i sina appar. Dessutom kommer Map View UI som används på SmartThings-aktiverade TV-apparater för att kontrollera hemmanätverk att komma till smartphones.

När fler enheter lanseras som är kompatibla med Matter, IoT-formatet som Samsung har hjälpt till att utveckla, kommer fler av företagets enheter att kunna ansluta och nätverka med smarta hemenheter.