Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Prisvärd inomhuskamera från Aqara

Av Sam Brandhild | Publicerad Nov 16, 2023 23:11
Prisvärd inomhuskamera från Aqara

Aqara har lanserat en ny överkomlig kamera för smarta hem, Camera E1, som sticker ut för sitt låga pris och avancerade funktioner. Kameran erbjuder 2K-video, en vidvinkelobjektiv, 360-graders panorering och tilt, lokal lagring och smarta notiser.

Köp här
Positivt
Negativt

Camera E1 är inte bara prisvärd utan också kompatibel med Apple HomeKit Secure Video, vilket gör den till ett av de mest kostnadseffektiva alternativen som stöder Apples krypterade videotjänst. Trots att det finns flera budgetvänliga kameror som fungerar med Apple HomeKit, är det få som också stöder HomeKit Secure Video.

Denna kamera är kompatibel med Amazon Alexa och Google Home. Aqara har meddelat att deras kameror kommer att stödja Matter. Camera E1 är Aqaras första enhet som stöder Wi-Fi 6, vilket bidrar till snabbare nätverksprestanda, och den har även Bluetooth 5.2 för installation och offlinekontroll.

Skillnaden i pris jämfört med Aqaras dyrare G-serie, som också har 2K upplösning, är stor. Den väsentliga skillnaden är att G-serien även har en inbyggd hubb.

Videoupptagningar kan lagras lokalt på ett microSD-kort (upp till 512 GB) eller NAS, genom Aqaras molntjänst, eller via Apples HomeKit Secure Video-tjänst. Denna tjänst erbjuder krypterad lagring för inspelade videor i ditt personliga iCloud och använder en Apple Home-hubb, som en Apple TV eller HomePod, för att analysera filmen lokalt och ge smarta varningar för människor, paket, husdjur och bilar.

En nackdel med att använda en kamera som E1 i HomeKit Secure Video är att tjänsten endast stöder 1080p-video, så du förlorar 2K-kvaliteten. Apple stöder inte heller kamerans panorering och tilt i Home-appen.

Camera E1 erbjuder ytterligare säkerhetsfunktioner genom Aqaras egen app. Här kan du utnyttja den bättre videokvaliteten och panoreringen och tilten. Om du har andra Aqara-enheter, som kontaktsensorer, kan kameran programmeras att vända sig mot en förinställd vinkel, som ytterdörren, när den kontaktsensorn aktiveras.

Det finns också ett nytt sekretessläge som inaktiverar kameran och riktar linsen bort från en aktivitetszon. E1 erbjuder bearbetning av smarta varningar för människor och ljud, inklusive skall och gråt, direkt på enheten. (Aqara säger att stöd för ljudvarningar kommer i en framtida uppdatering.)

Aqara erbjuder en lanseringsrabatt på 20 procent på Amazon med koden CAMERAE1EU fram till 17 november. Detta gör E1 till den billigaste panorering- och tilt kameran med HomeKit Secure Video just nu.

Källa: Aqara