Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Philips Hue lanserar övervakningskameran

Av | Publicerad Sep 06, 2023 19:09
Philips Hue lanserar övervakningskameran

Philips Hue tar ett större kliv in i smarta hem branchen. Med nya standarden Matter är det viktigare än någonsin att leverera bra produkter. Frågan är om Philips Hue har tagit på sig för stora skor med tanke på det stora utbud av övervakningskameror och sensorer som redan finns på marknaden.

Köp här
Positivt
Negativt

Philips Hue Secure

Många bilder har läckt på Philips Hue's kommande kamera men nu är den här tillsammans med lite fler produkter för att göra ditt hem säkrare. En aning sent tar sig alltså Signify (tidigare kallat Philips Lighting) an att leverera en övervakningskamera. Kameran besitter inga funktioner som vi inte sett tidigare. Den har mörkerseende, tvåvägskommunikation, 1080p, rörelsedetektion och IP65 klassad. Kameran kommer i tre utföranden och två färger. En kamera med elkabel, en batteridriven som är aningen större samt en för inomhusbruk med skrivbordsställ. Det kommer även en floodlightkamera som likt alla andra Philips Hue lampor kan lysa i en mängd olika färger.

Behöver jag en Hue Bridge för att min Philips Hue Secure ska fungera?

Vissa funktioner som videoklipp, aktivitetszoner, videohistorik och aviseringar kräver ingen Hue Bridge. Om du vill att kameran ska fungera med andra Secure enheter som t.ex. en kontaktsensor så behöver du en Hue Bridge.

Vilka prenumerationer finns?

Det går att prenumerera på två olika planer. En Basic plan och en Plus plan. dessa ger dig 30 respektive 60 dagars videohistorik. Här kan ni läsa mer om vad som ingår i planerna.

Fungerar Philips Hue Secure med Matter?

Till en början kommer kamerorna inte ha stöd för något annat ekosystem än Philips Hue's egna. Enligt tillverkaren själv så kommer det stöd för Alexa och Google Home. Det ser ut att komma stöd för Matter i samband med att Matter 2.0 lanseras. Då kommer det även stöd för robotdammsugare och en mängd andra enheter.

Läs mer: Bäst batteridrivna övervakningskamera 2023

Philips Hue magnetsensor

Det har även lanserats en magnetsensor- eller dörr och fönstersensor som det även kallas. Dessa kan du montera på dörren eller ett fönster för att kunna trigga dina Hue-lampor eller få en notis i din mobil när någon öppnar. Med tanke på priset och funktionaliteten så vinner den inga priser hos oss men kan väl passa in i ditt smarta hem om du är en Philips Hue användare.

Magnetsensorn monteras med en självhäftande baksida och är endast gjord för inomhusbruk.

Andra produkter

Philips Hue passar även på att lansera en ljusslinga (Festavia 2.0) och nya MR16-spottar. Lär mer om dessa här.

Sammanfattningsvis är det alltså inget nytt vi ser utan ett tillskott till Philips Hue's egna ekosystem. Siktar du på ett smart hem med Matter så finns det en uppsjö av konkurrerande produkter. Är du en trogen Philips Hue-användare och planerar att fortsätta med deras ekosystem så är det ett trevligt tillskott till familjen.