Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Netamo lanserar Smart AC Controller

Av Sam Brandhild | Publicerad May 12, 2023 17:05
Netamo lanserar Smart AC Controller

Netatmo lanserar en produkt för styrning av luftvärmepumpar i hemmet. Den nya Smart AC Controller kan också hjälpa till att sänka energikostnaderna.

Köp här
Positivt
Negativt

Med den nya Smart AC Controller från Netatmo kan du styra de flesta befintliga luftvärmepumpar på marknaden. Produkten fungerar under årets kallaste och varmaste dagar och kan hantera både luftkonditionering och luftvärmepump. Genom att använda kontrollen på ett smart sätt kan du hjälpa till att sänka energikostnaderna i hemmet.

Enkel installation och flexibel placering

Smart AC Controller installeras enkelt på egen hand och är kompatibel med enheter som använder en infraröd fjärrkontroll med display för styrning. Placeringen kan ske var som helst i rummet tack vare en omnidirektionell infraröd teknik. Detta innebär att kontrollen inte behöver positioneras lika noggrant som hos konkurrerande produkter.

Anpassa efter dina vanor

Via Smart AC Controller är det möjligt att ställa in ett kyl- eller uppvärmningsschema på några minuter enligt användarens vanor. Du kan justera temperaturen och inställningarna från din smartphone med hjälp av appen Home + Control. Om en familjemedlem återvänder tidigare än väntat kan luftkonditioneringen eller uppvärmningen startas på distans precis innan de kommer hem.

Eco-Assist-funktionen för att hantera energiförbrukningen

För att hantera energiförbrukningen bättre har Netatmo Smart AC Controller också en integrerad "Eco-Assist"-geolokaliseringsfunktion. Den stänger av apparaterna när användaren lämnar hemmet och sätter på dem igen när användaren återvänder.

Kompatibilitet med röstassistenter och anslutna ekosystem

Smart AC Controller från Netatmo är också kompatibel med olika röstassistenter och anslutna ekosystem, till exempel Google Home, Amazon Alexa och Apple Home.

Realtidsinformation för att förbättra komforten

Netatmo Smart AC Controller har inbyggda temperatur- och luftfuktighetssensorer som övervakar och analyserar utvecklingen av inomhusklimatet. Information är tillgänglig i realtid och kan läsas av i appen vilket gör det möjligt att göra rätt anpassningar och förbättra komforten.

Rekommenderat pris och tillgänglighet

Rekommenderat pris för Netatmo Smart AC Controller är 1 279 kronor och den finns tillgänglig hos Komplett, Kjell & Co, Proshop, Elgiganten samt på egna hemsidan från och med den 11 maj. Det finns även ett 2-pack för 2 139 kronor. Du kan göra en kompatibilitetskontroll på deras hemsida.