Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Matter certifieringar vecka 15

Av Sam Brandhild | Publicerad Apr 14, 2023 17:04
Matter certifieringar vecka 15

Ett antal prylar har återigen fått Matter-certifieringen under de senaste sju dagarna. Industriledare skapade den öppna IoT-plattformen Matter för att uppmuntra enhetskompatibilitet för smarta hem och ge kunderna mer enkelhet och tillförlitlighet. Alla stora smarthome-plattformar, inklusive Apple HomeKit, är kompatibla med enheter som använder Matter.

Köp här
Positivt
Negativt

Tidigare i år presenterade Neo ett brett utbud av prylar som ska bli kompatibla med Matter. Företagets första produkt som får Matter är Neo Smart Plug. Planerna är också att en rörelsesensor, vattendetektor, flushmonterad modul och ett bevattningssystem.
Andra prylar, förutom EcoFlow och Neo smart pluggar som har fått Matter-certifiering de senaste dagarna är en utomhus LED-strip från WiZ, en filamentlampa från Leedarson och en IoT-prototypplattform från Nordic som kan användas för att utveckla Matter-produkter.
Som vanligt är tillverkarna ansvariga för införandet av nya produkter och tillhandahållandet av firmwareuppdateringar.

Här är en lista på de produkter som nyligen blivit certifierade:

Lampor

Fuktsensor

Rörelsesensor

Smartplugs