Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Matter 1.3 - presenterad specifikation

Av Sam Brandhild | Publicerad May 14, 2024 22:05
Matter 1.3 - presenterad specifikation

Den 8 maj 2024 tillkännagav CSA (Connectivity Standards Alliance) den senaste uppdateringen av Matter, version 1.3, som nu är tillgänglig för produktutvecklare och plattformar. Denna nya version introducerar förbättringar som utökad funktionalitet för köks- och tvättstugeutrustning, förbättra användarupplevelsen i hemunderhållningssystem och förbättra energi- och vattenhantering i smarta hem. Den nya specifikationen möjliggör även bättre interaktion mellan smarta hem-enheter och användargränssnitt på skärmar.

Köp här
Positivt
Negativt

Bland de nya funktionerna i Matter 1.3 finns stöd för energihanteringsenheter som gör det möjligt för användare att övervaka och hantera sin energiförbrukning i realtid. Detta inkluderar detaljerade rapporter om strömförbrukning, spänning och ström, vilket kan hjälpa till att spara pengar och minska koldioxidavtrycket.

En annan nyckelfunktion är stöd för laddningsutrustning för elfordon, vilket ger användare möjligheten att kontrollera laddningsprocessen för att optimera kostnader och minska miljöpåverkan. Dessutom innehåller Matter 1.3 stöd för nya typer av vitvaror som mikrovågsugnar, ugnar och kokplattor, vilket ökar komforten och effektiviteten i vardagen.

Den nya specifikationen introducerar också vattenhanteringsfunktioner såsom läckage- och frysdetektorer, regnsensorer och kontrollerbara vattenventiler, vilket ger husägare bättre kontroll och skydd över vattenanvändningen i och omkring deras hem.

Vi får vänta och sen när de första enheterna med 1.3 blir tillgängliga men vi bör se något under detta år.