Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

IKEA släpper två nya smarta produkter

Av Sam Brandhild | Publicerad Mar 05, 2024 22:03
IKEA släpper två nya smarta produkter

Nu finns två nya produkter inom smarta hem kategorin hos IKEA. Tretakt är IKEA's nya smart plug och Badring är en ny sensor för vattenläckage. I samband med kommande uppdatering av IKEA's smarta hud Dirigera får dessa enheter tillgång till Matter.

Köp här
Positivt
Negativt

Tretakt

En uppföljare till Trådfri som styrs av protokollet Zigbee 3.0. Designen är något mindre och påminner mycket om Eve's Matter-kompatibla smart plug med sin fysiska knapp och lysdiod. Produkten i sig är alltså inte kompatibel med Matter utan får detta genom hubben Dirigera som just nu har tillgång till Matter i Beta. Priset ligger på endast 99kr.

Badring

Detta är en ny produkt hos IKEA som också går på protokollet Zigbee 3.0, liknande produkter har länge funnits hos konkurrenter men inte till ett lika lågt pris. Genom att placera den batteridrivna enheten på utsatta ställen i hemmet kan Badring i kontakt med vatten ge ifrån sig en signal eller push notis om den är kopplad till hubben Dirigera. Priset ligger på 99kr och kommer förmodligen gå att beställa inom kort.