Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Husqvarna lanserar två nya modeller av robotgräsklippare

Av Sam Brandhild | Publicerad Feb 18, 2024 21:02
Husqvarna lanserar två nya modeller av robotgräsklippare

I en tid då robotgräsklippare aldrig varit lika populära, tar Husqvarna ett kliv framåt. Husqvarna breddar nu sitt sortiment med introduktionen av två modeller riktade mot villaägare med mellanstora trädgårdar: Automower® 310E NERA och 410XE NERA.

Köp här
Positivt
Negativt

De nya robotgräsklipparna i NERA-serien är utrustade med satellitnavigeringssystemet EPOS (Exact Positioning Operating System), som möjliggör precision upp till 2-3 cm. Denna teknik underlättar skapandet av virtuella gränser direkt via mobilen, vilket eliminerar behovet av fysiska begränsningskablar. Genom Husqvarnas Automower Connect-app kan ägarna enkelt anpassa klippningen till trädgårdens behov, inklusive att definiera specifika arbetszoner och klippfria zoner, samt justera klipphöjden.

En annan ny egenskap hos dessa modeller är den nya EdgeCut-teknologin, som garanterar att även gräsmattans kanter hålls prydligt trimmade. Detta åstadkoms genom en extra bakre knivdisk som hanterar kantklippning. Modellen 410XE NERA får även en ny radarteknologi som underlättar navigationen runt hinder som kan finnas på gräsmattan.

Peter Bergholm, produktchef på Husqvarna, framhåller att de nya modellerna är designade för att erbjuda den mest bekväma och effektiva lösningen för gräsmatteskötsel. "Med våra nya modeller erbjuder vi en helt automatiserad skötsel av gräsmattan, där användaren får full kontroll via sin mobiltelefon. Detta är framtidens gräsmatteskötsel, tillgänglig idag", säger Bergholm.

Med en klippkapacitet på upp till 1000 kvm och förmåga att hantera lutningar på upp till 30%, är dessa modeller både kraftfulla och flexibla. Dessutom erbjuds användarna möjligheten att välja mellan fysisk och virtuell begränsning, eller en kombination av båda, för att anpassa produkten efter trädgårdens specifika behov.