Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Homey köps upp av LG Electronics

Av Sam Brandhild | Publicerad Jul 03, 2024 11:07
Homey köps upp av LG Electronics

LG Electronics har förvärvat 80% av aktierna i det nederländska företaget Athom, känt för sitt smarta hem-system Homey. Förvärvet syftar till att stärka LG:s ställning inom smarta hem-lösningar globalt.

Köp här
Positivt
Negativt

Athoms hela team, inklusive grundarna Stefan Witkamp och Emile Nijssen, kommer att fortsätta arbeta i företaget och behålla sina ledande roller. Genom denna affär får LG tillgång till Homeys operativsystem, dess breda nätverk av anslutningar och partnerskap som utvecklats under de senaste tio åren, vilket omedelbart placerar LG som en ledande leverantör av smarta hem-lösningar världen över.

Homey-varumärket kommer att fortsätta existera och Athom kommer att fortsätta utveckla sina nuvarande produkter, Homey Cloud och Homey Pro, samt arbeta på nya produkter. Med stöd av LG:s erfarenhet inom tillverkning, partnerskap och global försäljning förväntas Homey kunna växa snabbare än tidigare.

I framtiden planerar LG att integrera Homeys teknik i sina produkter, vilket ger LG:s kunder tillgång till Homeys anslutningsmöjligheter och mångsidiga funktioner. Ett brett sortiment av LG-produkter kommer nu att kunna använda Homeys operativsystem och smarta hem-plattform.

Båda företagen kommer att arbeta tillsammans för att skapa unika produktsynergier, med början i integrationen av LG:s ThinQ-drivna hushållsapparater med Homey. Samarbeten inom energiområdet kommer också att resultera i nya och förbättrade lösningar för energi-hantering för både LG och Homey-kunder. En djupare integration med WebOS kommer att ge LG:s TV-apparater en ännu mer central roll i kundens smarta hem.

Jung Ki-hyun, vice VD och chef för LG:s Platform Business Center, kommenterade: "Vi blev mycket imponerade av teknologin, plattformen och teamet som Athom har byggt med Homey. Förvärvet av Athom förväntas öka värdet på våra kärnverksamheter och i slutändan fungera som en grund för vårt ekosystem för smarta utrymmen."
Stefan Witkamp, grundare och kommersiell chef för Athom, tillade: "LG har nyligen investerat kraftigt i lösningar för smarta utrymmen och AI, och vi är stolta över att bli en del av detta innovativa, högpresterande företag. Vi ser fram emot att arbeta med LG för att skapa bättre smarta hem-lösningar för ett växande antal användare – genom Homey, LG-produkter eller en unik kombination av båda."
Emile Nijssen, grundare och kreativ chef, sa: "Vi förblir engagerade i att göra Homey till den bästa smarta hem-plattformen i världen, drivna av vår kärlek till en fantastisk användarupplevelse och vår öppna inställning till smarta hem. Att vara en del av LG hjälper oss enormt att föra vår vision till ett större antal användare – både på befintliga och nya sätt."