Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Flic Hub får Matter stöd i Beta

Av Sam Brandhild | Publicerad Jul 02, 2024 10:07
Flic Hub får Matter stöd i Beta

Flic, känd för sina smarta knappar och hubbar, har nyligen annonserat att de introducerar Matter-stöd i beta för alla Flic Hubs. Detta är en betydande uppdatering som omvandlar Flic Hubs till fullvärdiga Matter Controllers, vilket gör det möjligt för användare att lägga till och styra Matter-enheter via WiFi direkt från Flic-plattformen.

Köp här
Positivt
Negativt

Matter är en standard för smarta hem som syftar till att förena olika smarta hem-ekosystem under en gemensam plattform. Initialt kommer Flic Hubs att kunna kontrollera Matter-kompatibla lampor och smarta pluggar, men det finns planer på att utöka stödet till fler enheter i framtiden.

Denna firmware-uppdatering, version 4.3.0, kommer att rullas ut automatiskt till alla Flic Hub Mini och Flic Hub LR. För användare innebär detta att deras enheter kommer att uppdateras utan att de behöver vidta några åtgärder själva. Genom att stödja Matter kan Flic Hubs nu interagera med en mängd olika smarta hem-enheter på ett sätt som inte tidigare var möjligt.