Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Ecovacs presenterar ny robotgräsklippare

Av Sam Brandhild | Publicerad Jan 09, 2024 14:01
Ecovacs presenterar ny robotgräsklippare

2024 kommer att bli ett stort år för robotgräsklippare. Efter att AI och slingfria robotgräsklippare tog fart under 2023 så kommer detta år inte bli något undantag. Nu börjar även företagen som tillverkar robotdammsugare ta sig an gräsklippning.

Köp här
Positivt
Negativt

Ecovacs som är kända för sina robotdammsugare lanserade förra året sin första slingfria robotgräsklippare GOAT G1. Nu kommer GOAT GX-600, robotgräsklipparen påstås vara extremt lätt att installera och kommer självklart inte behöva någon slinga.

Tack vare den teknologi som Ecovacs använder sig av så ska det inte vara svårare att installera robotgräsklipparen än att koppla upp den mot sitt lokala nätvärk. Tidigare har Ecovacs använt sig av stolpar till sin GOAT G1 för att kunna navigera men dessa är alltså nu inte nödvändiga.

Tyvärr finns det endast ett lanseringsdatum för den amerikanska marknaden, våren 2024. Om vi vår se GOAT GX-600 i Sverige får vi vänta och se.