Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Dreame lanserar sin första robotgräsklippare A1

Av Sam Brandhild | Publicerad Apr 17, 2024 09:04
Dreame lanserar sin första robotgräsklippare A1

Idag lanserar Dreame den efterlängtade slingfria robotgräsklipparen A1. Det är den första robotgräsklipparen som Dreame tillverkar. Den klarar ytor så stora som 1000 kvm per dag, 3D high-precision LiDAR, 3D mappning, editering, spot mowing med mera.

Köp här
Positivt
Negativt

Dreame A1 presenterades först på CES 2024 och vi har sedan dess väntat med nyfikenhet. Sveriges första exemplar står i vår lokal och är redo för test så fort snön smält bort.

Är du intresserad av A1 så går det bra att skicka frågor till oss så ser vi till att svara på dessa i vår recension som kommer senare.

Enligt Dreame ska det vara väldigt enkelt att installera enheten och gå på endast 15 minuter. Därefter navigerar robotgräsklipparen med hjälp av OmniSenseTM 3D Ultra Sensing System, LIDAR och GPS. Positioneringen ska ha en precision på 1cm.

I Dreames app får du en tydlig överblick av din trädgård i 3D där du också enkelt kan ställa in klipphöjden mellan 3-7cm.

Dreame A1 app finns till iOS och Android

Dreame A1 behöver inga tillbehör för navigering så som antenner på tomten eller begränsningskablar utan navigerar helt och hållet med sin inbyggda teknik. När batterierna tar slut åker roboten tillbaka till laddstationen för laddning och tar senare upp klippningen där den slutade, en full laddning ska endast ta 65 min med deras "fast charge".

Dreame A1 dockningsstaion

Robotgräsklipparen är enkel att rengöra och det går enkelt att själv byta knivbladen. Den maximala lutningen är 45%, alltså 24 grader.

Vi kommer göra vårt bästa för att få vår recension klar så fort det går och vädret tillåter.

From idag kan du beställa Dreame A1 och priserna är:

SEK 22 999
NOK 22 999
DKK 14 999
EUR 1999