Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Aqara's nya HomeKit enheter läcker ut

Av Sam Brandhild | Publicerad May 30, 2023 22:05
Aqara's nya HomeKit enheter läcker ut

Aqara har nyligen presenterat sin senaste serie av innovativa produkter, inklusive en taklampa, en gardinmotor och flera strömbrytare.

Köp här
Positivt
Negativt

Light Strip T1 Aqara

Den första ljusremsan från Aqara är i första hand designad för konsumenter. En 2 meter lång remsa av Aqara Light Strip T1 kan visa många färger tack vare dess lysdioder, vilket är något vi har sett mer och mer av under det senaste året. Remsan är 20 cm lång, vilket teoretiskt översätts till tio distinkta färgzoner, och använder Zigbee 3.0, vilket kräver en Aqara hub. Den kan växla mellan varmt och kallt ljus och kan använda sig av Apples Adaptive Lighting-funktion. För att ljuset ska blinka till musik och andra ljud har huvudenheten även en inbyggd mikrofon. Light strip T1 fungerar även som en repeater för Zigbee.

Aqara Colour Ceiling Light T1

Näst upp är en taklampa, som är Aqara's första med RGB. En tidigare T1-taklampa från Aqara kunde bara producera varma till kalla vita färger. Med den nya taklampan är den återigen kompatibel med adaptiv belysning och klarar av både färg och varm till kall vit. Dessutom har den en takbelysande bakgrundsbelysning. Den har en storlek på 50 cm i diameter och är även IP20-klassad. Den använder Zigbee 3.0 och fungerar som en repeater eftersom den är kopplad med konstant ström.

Aqara Curtain Motor C3

Aqara nya gardinmotor drivs av elnätet snarare än batterier. Den har dock anpassningsbara öppnings-/stängningshastigheter och kan dra en häpnandsväckande vikt på 80 kg. Även om gardinerna är motoriserade kan du dra i dem för att låta motorn att starta och stänga gardinerna åt dig. Till skillnad från de flesta gardinmotorer som nu finns på marknaden, kan du även hålla i gardinerna för att instruera motorn att stanna. Gardinljudet är så lågt som 26dB i sin långsammaste hastighet.

Aqara Smart Wall Switch Z1

Det finns inte mycket information tillgängligt om dessa nya switchar, men vad vi vet så har de både horisontella och vertikala trådbundna switchar. Även om det för närvarande verkar som att dessa är trådbundna men också har trådlösa knappar, bara baserat på bilden, verkar det som att dessa är trådlösa. Men med tanke på att de är fyrkantiga skulle de trådbundna modellerna endast vara lämpliga för Kina, Storbritannien och eventuellt EU.

Eftersom åtminstone de tre första av dessa föremål använder Zigbee och alla är kompatibla med Apple Home, kan de alla kopplas till Matter med hjälp av en kompatibel hub.