Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

SwitchBot Curtain 3 lanseras med stöd för Matter

Av Agust Sandberg | Publicerad Aug 27, 2023 12:08
SwitchBot Curtain 3 lanseras med stöd för Matter

Förra veckan lanserade SwitchBot stöd för Matter till sin rörelsesensor, bot, och magnetsensor. Nu följer de upp lanseringen med sin nya SwitchBot Curtain 3.

Köp här
Positivt
Negativt

Den nya SwitchBot Curtain 3 har fått ett par uppdateringar. Batteriet är nu 3350mAh och laddas kontinuerligt med den tillhörande solpanelen så du aldrig behöver oroa dig över att batterierna måste laddas. Motorn klarar nu av att driva gardiner upp till 16kg i jämförelse med 8kg i den äldre modellen. Nu är även ljudnivån sänkt till 25db om du kör den i det tysta läget och 42db om du kör den i det snabbare läget.

Ytterligare en ny funktion är möjligheten att installera en magnetsensor som hjälper motorn att hålla en jämn hastighet samt att alltid gå tillbaka till rätt utgångspunkt.

Själva motorn har växt lite i storlek och mäter nu 85×72.5×205 mm, dvs 62mm längre.

I dagsläget går det att köpa SwitchBot Curtain 3 på SwitchBot's hemsida för 1066kr och med solpanelen i ett paketpris med 10% rabatt för ca 1176kr.