Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Skapa rutiner med hjälp av Google's AI

Av Agust Sandberg | Publicerad Oct 03, 2023 14:10
Skapa rutiner med hjälp av Google's AI

Google Home har introducerat en ny funktion som kommer att göra det enklare än någonsin att skapa anpassade rutiner med hjälp av artificiell intelligens. Med den nya "Hjälp mig skriva" generativa AI-funktionen kan du skapa skräddarsydda Google Home-rutiner i skriptredigeraren.

Köp här
Positivt
Negativt

När du skapar rutiner med Google Home vill du kanske lägga till extra finesser, som att få dina lampor att tändas så fort du kliver ur sängen eller att få ett meddelande via din smarta högtalare när din kamera upptäcker en paketleverans. För att möjliggöra detta har Google nyligen lanserat en skriptredigerare som låter dig skriva och redigera kod för att skapa mer specifika och anpassade automatiseringar för ditt hem.

De med kodningskunskaper har redan haft möjligheten att vara kreativa med sina avancerade automatiseringar, och snart kommer ännu fler av oss att kunna prova på det. Google introducerar nu "hjälp mig skriva", en ny experimentell funktion i skriptredigeraren som gör det enklare att skapa avancerade automatiseringar, även om du har liten erfarenhet av kodning.

"Help me script" kommer att finnas tillgängligt senare i år som en publik beta och ger dig en startpunkt för att koda mer personliga automatiseringar. När du loggar in på ditt Google Home-konto på Google Home för webben och öppnar skriptredigeraren, beskriver du helt enkelt vad du vill ska hända på ett naturligt språk, som "Om min utomhuskamera ser någon efter mörkrets inbrott, slå på verandan ljus och göra en tillkännagivelse" eller "När brandlarmet går igång, blinka alla lampor i huset och meddela en nödsituation över högtalarna". Sedan, med hjälp av generativ AI, kommer "Hjälp mig skriva" att generera koden åt dig. Du kan sedan enkelt kopiera, klistra in och aktivera koden i skriptredigeraren. Om du behöver det kan du alltid ändra koden senare.

Eftersom "Hjälp mig skriva" drivs av en stor språkmodell, lär den sig ständigt och förbättrar sig, vilket gör att den genererar mer exakta och personliga skript för varje dag som går.

Läs mer hos Google