Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Matter Support för Philips Hue Bridge

Av Agust Sandberg | Publicerad Sep 21, 2023 18:09
Matter Support för Philips Hue Bridge

Implementationen av Matter för Philips Hue har varit på gång ett tag. Nu är det äntligen dags. Men hur kommer det att gå?

Köp här
Positivt
Negativt

Om du äger en Philips Hue Bridge så är allt klart! Med den nya programvaruuppdateringen aktiveras Matter automatiskt. Alla Philips Hue-produkter fungerar med Matter när de är anslutna till din Hue Bridge.

Du kan nu aktivera Matter i Hue-appen's inställningar. En fördel med att använda sina enheter via Hue Bridge är att även icke Matter certifierade enheter går att komma åt i t.ex. Apple Home. Detta möjliggör att du som Apple-användare kan koppla upp lite billigare enheter som t.ex. lampor från Innr och IKEA.

Matter är fortfarande ganska nytt och inte helt perfekt, så var beredd på att vissa saker som fungerat tidigare kanske inte längre kommer att fungera som det var tänkt.