Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Matter certifieringar vecka 14

Av Agust Sandberg | Publicerad Apr 12, 2023 18:04
Matter certifieringar vecka 14

Under de senaste två veckorna har flera enheter gått igenom Matters-certifieringsprocess, inklusive nya mjukvaruversioner för produkter från Eve Systems och nya enheter från WiZ. Även OEM-tillverkare som Tuya och Uascent har fått nya produkter certifierade.

Köp här
Positivt
Negativt

Eve Systems: Nya programvaruversioner certifierade

Eve Systems, ett tyskbaserat företag för smarta hem, har erhållit certifiering för nya mjukvaruversioner för tre av sina produkter. Version 3.2 släpptes denna vecka för Eve Door & Window, Eve Motion och Eve Energy. Med den nya mjukvaruversionen kan användare njuta av förbättrad prestanda och stabilitet, samt ytterligare funktioner och buggfixar.

WiZ: Flera lampor certifierade

Signifys dotterbolag, WiZ, har också fått flera lampor certifierade. Ursprungligen hade företaget planerat att släppa uppdateringar för befintliga enheter redan i slutet av förra året. Men på grund av oförutsedda omständigheter sköts det upp. Med de nya certifieringarna kan användare förvänta sig mer pålitlig och säker prestanda från sina WiZ-lampor.

OEM-tillverkare: Nya produkter certifierade

Förutom Eve Systems och WiZ har även produkter från OEM-tillverkare som Tuya och Uascent gått igenom certifieringsprocessen. Tillbehören kan köpas från andra företag och säljas under deras varumärke. De nya produkterna inkluderar en dörr- och fönstersensor från Tuya och en smart kontakt från Uascent.

Här är den kompletta listan över enheter som har certifierats under de senaste två veckorna:

Occupancy Sensor

Contact Sensor

Thermostat

Light Sensor

Dimmable Light

Extended Color Light

On/Off Plug In Unit


Som alltid är det upp till tillverkarna när firmwareuppdateringar släpps och enheter släpps ut på marknaden. Användare kan söka efter uppdateringar på tillverkarnas webbplatser eller via sina appar för smarta hem.

Slutsats

Sammanfattningsvis har Matter-scertifieringsprocess nyligen certifierat flera nya enheter och mjukvaruversioner. Det här är bra nyheter för smarta hementusiaster som letar efter mer pålitlig och säker prestanda från sina enheter. Användare kan förvänta sig att se dessa enheter och programvaruversioner på marknaden inom kort.