Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Mammotion presenterar Yuka

Av Agust Sandberg | Publicerad Jan 14, 2024 23:01
Mammotion presenterar Yuka

Mammotion är tidigare kända för sin robotgräsklippare Luba som med sin speciella design vunnit mark på den amerikanska marknaden. Mammotion verkar vara ett företag som inte gör som alla andra vilket gör att man blir lite extra nyfiken på deras nya modell, Yuka.

Köp här
Positivt
Negativt

YUKA 3D Vision Robot Lawn Sweeping Mower, som de själva kallar sin nya robotgräsklippare för är inte bara en "Mower" utan även en "Sweeper". Den kan alltså även samla in skräp, löv och gräs och sedan tömma detta själv på lämplig plats. Något vi ställer oss fundersamma till är den gödning som det klippta gräset ger till gräsmattan. En av fördelarna med robotgräsklippare som klipper ofta är att de korta grässtråna hjälper till att göda en gräsmatta. Med traditionella gräsklippare burkar man inte klippa lika ofta och då kan det vara värt att samla in gräset så det inte blir så mkt kvar. Men har du en gräsmatta med mkt löv och vil hålla det snyggt så kanske det är en trevlig funktion.

Andra trevliga funktioner som Yuka besitter är möjligheten till att klippa egna mönster, kommer självklart utan begränsningskabel, 3D Vision Mapping System, röststyrning och kamera för övervakning.

Yuka kommer att lanseras som en Kickstarter vid okänt tillfälle.