Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

IKEA lanserar nya smarta gardiner 2024

Av Agust Sandberg | Publicerad Apr 21, 2023 14:04
IKEA lanserar nya smarta gardiner 2024

IKEA satsar ännu mer på det smarta hemmet. FYRTUR och KADRILJ kommer att ersättas av nya smarta rullgardiner under 2024.

Köp här
Positivt
Negativt

Gardinerna kommer att förbättras ytterligare och komma med uppdaterad teknik och funktionalitet. FYRTUR är nedsatt i pris och KADRILJ kommer snart att utgå så nu kan det vara dags att ta beslut kring eventuellt köp.

FYRTUR och KADRILJ är två populära gardinmodeller som erbjuds av IKEA. FYRTUR är en mörkläggningsgardin som levereras med en trådlös fjärrkontroll, vilket gör det enkelt att justera ljusnivån i ett rum utan att behöva röra gardinerna fysiskt. Gardintyget är tillverkat av 100% polyester och är helt svart, vilket gör den idealisk för sovrum eller andra rum där mörkläggning önskas.

KADRILJ är en ljusgardin som också är tillverkad av 100% polyester, men istället för att vara helt svart är det genomskinligt och låter ljus passera genom. Denna gardin kan användas för att mjuka upp en rum och ge det ett mjukare utseende samtidigt som den fortfarande ger en viss mängd integritet.

Båda gardinerna finns tillgängliga i olika storlekar för att passa olika fönsterstorlekar.