Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Eve MotionBlinds får Matter-uppdatering

Av Agust Sandberg | Publicerad Dec 11, 2023 23:12
Eve MotionBlinds får Matter-uppdatering

Med en uppdatering till Eve MotionBlinds är det nu möjligt att få tillgång till Matter. Matter är som ni säkert vet vid det här laget skapat av Connectivity Standards Alliance med stöd från stora teknikjättar som Apple, Google och Amazon.

Köp här
Positivt
Negativt

Med detta stöd kan Eve MotionBlinds nu integreras med flera smarta hem-plattformar inklusive Apple Home, Amazon Alexa, Google Home och Samsung SmartThings, vilket erbjuder en mer flexibel och sömlös användarupplevelse.

Uppdateringen till Matter är designad för att vara så enkel och problemfri som möjligt. Användare av Eve MotionBlinds behöver endast följa några enkla steg i Eve-appen för att säkerställa att deras produkter uppfyller nödvändiga krav och kan ta del av uppdateringen. Denna process inkluderar kontroll av iOS-version, anslutningsstatus till ett Thread-nätverk och själva anslutningen av gardinerna till nätverket. När man väl har uppdaterat till Matter så går det inte att gå tillbaka till att använda HomeKit bara. QR-koden på din gardin kommer att sluta fungera och du får en ny genererad kod i Eve-appen.

Med denna uppdatering får man tillgång till flera nya funktioner och fördelar:

  • Ökad kompatibilitet: Tack vare Matter kan Eve MotionBlinds nu styras via flera olika smarta hem-system.
  • Användarvänlighet: Uppdateringen förenklar användningen av produkten och gör det lättare för konsumenter att integrera gardinerna i sina smarta hem.
  • Förbättrad funktionalitet: Med nya funktioner som Adaptiv Skuggning, som anpassar gardinerna efter solens position, och flera hastighetsinställningar, förbättras användarupplevelsen avsevärt.