Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Eve lanserar nya smarta hem-produkter med stöd för Matter

Av Agust Sandberg | Publicerad Apr 02, 2023 20:04
Eve lanserar nya smarta hem-produkter med stöd för Matter

Det tyska företaget Eve har lanserat sina första produkter med stöd för Matter. Eve Energy är den första produkten som släpps medan Eve Motion och Eve Door & Window planeras att lanseras om några veckor.

Köp här
Positivt
Negativt

Eve har varit aktiva inom smarta hem marknaden under en längre tid och deras produkter har tidigare varit starkt knutna till HomeKit. Med stöd för Matter öppnas dock en enorm marknad för Eve då deras produkter nu blir kompatibla med flera andra smarta hem-system. Samtidigt som nya produkter lanseras rullas också firmware-uppdateringar ut till befintliga produkter med stöd för Matter.

De produkter som kan uppdateras till Matter måste vara av den version som använder Thread som protokoll, vilket exkluderar de tidigare generationerna av deras produkter som använder Bluetooth.

Från och med idag kommer Eve Energy, den första produkten med stöd för Matter, att finnas tillgänglig för köp i Europa. Eve Motion och Eve Door & Window kommer att finnas tillgängliga i Sverige den 17 april.

Eve Energy kommer att kosta omkring 450kr medan de efterföljande produkterna, Eve Motion och Eve Door & Window kommer att ligga på ca 560kr när de lanseras den 17 april.