Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

En ny uppdatering från Aqara: Sömnmätning nu tillgänglig

Av Agust Sandberg | Publicerad Oct 22, 2023 23:10
En ny uppdatering från Aqara: Sömnmätning nu tillgänglig

Den nyligen utgivna firmware-uppdateringen 1.2.3 för Aqara FP2-sensorn har introducerat en spännande sömnövervakningsfunktion. Denna uppdatering möjliggör övervakning av en individs sömnstatus och vitala tecken, inklusive rapporter om sömnfaser, realtidsövervakning av hjärtfrekvens och andningsfrekvens​​. Det rapporteras att denna funktion för närvarande endast är tillgänglig i Kina, där den ger ett ny sömnövervakningsläge för Aqara FP2-sensorn.​

Köp här
Positivt
Kan detektera upp till 5 personer samtidigt
Kan detektera små rörelser som andning
Snabb LUX-sensor
Upp till 30 olika zoner
Negativt
Dyr
Ingen temperatursensor

Aqara FP2-sensorn, som nyligen lanserades i april 2023, är en del av Aqaras breda portfölj av smarta sensorer och är särskilt utformad för exakt detektering av mänsklig närvaro. Sensorn är utrustad med millimetervågor (mmWave) radar teknologi, vilket hjälper till att lösa många problem som traditionella passiva infraröda (PIR) sensorer har​.

Med den nya sömnövervakningsfunktionen är det tänkt att sensorn ska vara placerad ovanför sängen pekandes mot bröstområdet för att kunna övervaka användaren effektivt. För närvarande erbjuds denna funktion gratis men med indikationer som antyder att det kan komma att tas ut en avgift för funktionen i framtiden.

Funktionen ser inte ut att fungera för par utan är endast avsedd för en person.