Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Dansande robotgräsklippare från Husqvarna

Av Agust Sandberg | Publicerad Jun 20, 2024 00:06
Dansande robotgräsklippare från Husqvarna

Nu är det fotbollsfeber i många hem runt om i landet, då passar även Husqvarna på att bjuda in familjernas robotgräslippare till festen. Husqvarna lanserade en ny uppdatering 14:e juni som innebär att din robotgräsklippare kommer att imitera ikoniska målgester när ditt favoritlag gör mål. Denna funktion kommer vara tillgänglig fram till 14:e juli 2024.

Köp här
Positivt
Negativt

Husqvarna tar fotbollsfebern till nya höjder med en uppdatering för sina robotgräsklippare. Över 150 000 gräsklippare världen över kommer nu att fira tillsammans med dig när ditt favoritfotbollslag gör mål. Husqvarnas ingenjörer har utvecklat en funktion som låter gräsklipparna imitera några av de mest ikoniska segergesterna genom fotbollshistorien i realtid.

Dansande gräsklippare

De nya funktionerna inkluderar tre klassiska målgester – Robotdansen, Tornadon och 180-graders snurren. Användare kan enkelt välja sitt favoritlag i Husqvarna Automower® Connect-appen. När laget gör mål kommer gräsklipparen att fira genom att utföra en av de tre målgesterna, blinka med sina strålkastare och spela en fanfar.

Tekniken bakom firandet

För att återskapa dessa ikoniska gester har Husqvarna samarbetat med experter på robotiskt känslouttryck. De dansande robotgräsklipparna fungerar genom ett API som i realtid förser klipparen med information om gjorda mål, och gräsklipparens display omvandlas till en resultattavla som visar aktuell poängställning.

Tillgänglighet

Programuppdateringen är tillgänglig från den 14 juni till den 14 juli 2024 för modellerna Automower 405X, 415X, 320 NERA, 430X NERA, 450X NERA, 310E NERA och 410XE NERA. Användare får ett meddelande om uppdateringen i Automower Connect-appen.

Husqvarna tycker att det är en självklarhet att robotgräsklipparen skall kunna fira tillsammans med hela familjen, då många har en speciell relation med sin klippare och nu tar Husqvarna den till en helt ny nivå.

Husqvarna – Innovation och Tradition

Husqvarna har i nästan 30 år varit i framkant av vad en robotgräsklippare kan göra. Denna uppdatering visar företagets kärlek till ingenjörskonst och deras strävan efter att ge användarna en bättre och mer njutbar upplevelse av att ta hand om sin gräsmatta.

För mer information, besök Husqvarnas officiella hemsida och håll koll på kommande uppdateringar i Automower Connect-appen.