Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Aqara lanserar sensor med stöd för Thread och Matter

Av Agust Sandberg | Publicerad Jul 25, 2023 14:07
Aqara lanserar sensor med stöd för Thread och Matter

Köp här
Positivt
Thread
Snabb svarstid
Lång batteritid som varierar beroende på border router
Negativt
Något stor

Nyligen släppte Aqara sin första Thread-enhet, Dörr- och Fönstersensorn P2. Enheten behöver ingen extra hubb, vilket skiljer den från de flesta tidigare Aqara-enheter. Sensorn är välgjord och har en imponerande snabb svarstid. Måtten på 77 × 22 × 22 mm gör dock att den är större än tidigare Zigbee-modeller från Aqara. P2-sensorn använder Thread-teknik, vilket ger låg strömförbrukning och längre räckvidd. En fördel med detta är att det inte krävs en separat Aqara Hub; istället kan befintliga enheter som Apple TV eller HomePod fungera som border-router. Sensorn integreras snabbt och enkelt med HomeKit och kan användas för olika ändamål som fönster-, garageport-, persienner-, dörr- eller allmän kontaktsensor.

För tillfället är inte Aqara-appen kompatibel med P2-sensorn, men firmware-uppdateringar kan utföras via Apple Home-appen för Matter.