Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Apples nya uppdateringar för ett smartare hem

Av Agust Sandberg | Publicerad Jun 12, 2024 14:06
Apples nya uppdateringar för ett smartare hem

Apple fortsätter att förbättra sina tjänster och upplevelser i hemmet med en rad nya funktioner som lanseras i höst. Dessa uppdateringar gör det enklare att dela musik, använda FaceTime och hantera smarta hem-enheter.

Köp här
Positivt
Negativt

Smidig Gäståtkomst och Energihantering i Hem-appen

Med iOS 18 introduceras gäståtkomst till Hem-appen, vilket gör det möjligt att ge gäster kontroll över lås, garagedörrar och larmsystem. Användare kan schemalägga åtkomst och visa aktivitetshistorik för gäster. Dessutom kan ytterdörrar låsas upp automatiskt när man närmar sig med en iPhone.

Hem-appen hjälper också användare att förstå och hantera sin elförbrukning i samarbete med elleverantörer, först ut är Pacific Gas & Electric Company i Kalifornien. Behöriga användare kan visa elförbrukningen direkt i Hem-appen.

Ny Funktionalitet för Hem-appen och Apple TV

Robotdammsugare är nu kompatibla med Hem-appen och kan inkluderas i automatiseringar och scener, samt styras med Siri. AirPlay får stöd för rumsligt ljud, inklusive Dolby Atmos, vilket ger en uppslukande ljudupplevelse när man streamar från iPhone och iPad till HomePod och andra kompatibla ljudenheter.

Dessa uppdateringar visar Apples fortsatta engagemang för att förbättra användarupplevelsen och funktionaliteten i det smarta hemmet.

Delad Musikupplevelse med SharePlay

Med SharePlay och Apple Music kan användare nu dela kontrollen över musiken som spelas från HomePod och HomePod mini. Genom att hålla en iPhone nära en annan iPhone eller skanna en QR-kod kan man lägga till låtar i spellistan och styra uppspelningen, även utan ett Apple Music-abonnemang.

Förbättrad FaceTime med tvOS 18

TvOS 18 introducerar nya FaceTime-uppdateringar med Kontinuitetskamera, vilket gör det enklare att använda FaceTime på hemmets största skärm. Nyheten med direkttextning på engelska i USA och Kanada låter användare läsa vad som sägs under ett FaceTime-samtal.

Apple Fitness+ Ny Design

Apple Fitness+ har fått en ny design i tvOS 18 för att hjälpa användare att navigera det omfattande träningsbiblioteket. Uppdateringarna inkluderar en anpassad "För dig"-sektion, "Utforska" och "Bibliotek"-avdelningar, förbättrade sökfunktioner och utmärkelser.