Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Aktivera historik i Apple Home

Av Agust Sandberg | Publicerad Sep 21, 2023 18:09
Aktivera historik i Apple Home

Ibland kan det vara svårt att hålla sig uppdaterad på händelser i sitt smart hem, t.ex. när ytterdörren låstes. Det kan också vara lätt att missa eventuella notiser. Med iOS 17 uppdateringen som kom igår finns nu möjligheten att aktivera en aktivitetslogg för att hålla sig uppdaterad. Vi visar dig hur du går till väga för att aktivera funktionen.

Köp här
Positivt
Negativt

Home App aktivitetshistorik: Detta behöver du

För att kunna aktivera funktionen så måste du uppdatera din iPhone eller iPad till den senaste programvaran iOS17. Du behöver också uppdatera din hem hub till den senaste HomeKit arkitekturen som introducerades i iOS 16.2.

Du behöver även en kompatibel HomeKit eller Matter produkt.

Som det ser ut nu så är det endast säkerhetsprodukter så som dörrlås, rörelsesensorer och garageportar som loggas. Så om du vill se när en specifik lampa tändes eller släcktes så går det inte just nu.

Så här aktiverar du aktivitetshistorik

Innan du kan se aktivitetshistoriken i Hem appen så måste du aktivera den. Historiken sparas i en månad och kan ses av alla medlemmar i hemmet.

- Starta Hem appen
- Tryck på knappen i det övre högra hörnet med tre pricka i
- Tryck på "Heminställningar".
- Scrolla ned och tryck på Säkerhet.
- Tryck på "Aktivitetshistorik".
- Välj "En månad".

Så här visar du din aktivitetshistorik

- Starta Hem appen
- Tryck på "Säkerhet" i den övre raden.
- Tryck på "Aktivitetshistorik".

Här kan du nu se vilket tillbehör som aktiverats och vilken åtgärd som genomfördes.

Hur man tar bort ditt hems aktivitetshistorik

Om du behöver radera din aktivitetshistorik kan du göra det via Home Settings i Home-appen. Om du tar bort ditt hems aktivitetshistorik tas alla händelser bort för alla medlemmar i ditt hem.

- Starta Hem appen
- Tryck på "Säkerhet" i den övre raden.
- Tryck på "Aktivitetshistorik".
- Välj "Av"
- Välj sedan "Stäng av"


När du tryckt på Stäng av raderas ditt hems aktivitetshistorik permanent. Eftersom det inte finns något sätt att arkivera din historik måste du börja från början, så var uppmärksam innan du stänger av funktionen.