Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

ABB köper upp Eve Home

Av Agust Sandberg | Publicerad Jun 12, 2023 19:06
ABB köper upp Eve Home

ABB, ett svensk-schweiziskt företag, meddelade idag att de förvärvar det tyska företaget Eve Systems. Detta förvärv kommer som en överraskning och positionerar ABB som en ledande aktör inom områdena Matter och Thread.

Köp här
Positivt
Negativt

Eve Systems är känt för sin framstående innovation inom teknik för smarta hem. De har särskilt utmärkt sig inom användningen av Thread och Matter, vilket är nyckelteknologier för framtida smarta hem.

Genom förvärvet av Eve Systems kommer ABB att förstärka sin satsning på att leverera säkra, smarta och energieffektiva lösningar för hem och konsumenter. Mike Mustapha, Division President för ABB Electrifications Smart Buildings, uttrycker företagets ambition:

"Vårt mål är att vara den bästa och mest heltäckande leverantören av smart teknik och innovation för våra globala kunder. Matter och Thread, där Eve är en ledare, är en banbrytande utveckling för implementeringen av smarta hem-teknik. Det gör det möjligt för olika enheter och tjänster att integreras smidigt, intuitivt och säkert, vilket ger människor möjlighet att bekvämt och säkert hantera sin energi och sin omgivning. Detta förvärv markerar en spännande tillväxtfas för branschen och stärker vårt åtagande för smarta byggnader gentemot konsumenterna."

Förvärvet träder i kraft omedelbart och innebär att Eve Systems nu får tillgång till betydligt fler resurser och möjligheter. Detta öppnar upp för potentialen att utveckla ännu fler smarta produkter.

ABB är ett välrenommerat företag inom kraft- och automationsteknik, och förvärvet av Eve Systems är ett strategiskt steg för att positionera sig som en ledare inom den snabbt växande marknaden för smarta hem. Genom att inkludera Eve Systems i sin portfölj kan ABB erbjuda ännu mer omfattande och skräddarsydda lösningar för smarta hem och byggnader.

Det återstår att se vilka spännande produkter och innovationer som kommer att komma från det nyförvärvade Eve Systems framöver. Med ABB:s resurser och globala närvaro kan vi förvänta oss betydande framsteg inom smarta hem-teknik som kommer att forma och förbättra vår vardag.