Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Stilren design, men ljudet sviker

2.2

Wavell 3 Light Comfort hörlurar erbjuder en stilren och modern design med bra komfort, men när det kommer till ljudkvalitet och tekniska funktioner lämnar de mycket att önska.

Snygg design
Bra passform
Sämre ljudkvalité
Svårt att föra telefonsamtal
Dålig och krånglig anslutning

Utseende och estetik

Hörlurarnas design är både modern och stilren, vilket gör dem attraktiva för en bred publik. Det lilla och slimma fodralet bidrar till ett minimalistiskt och elegant utseende. Fodralet öppnas genom att "slajda" upp det, vilket inte bara är praktiskt utan också ger en lyxig känsla. Den minimalistiska designen är en fördel för dem som vill ha ett par hörlurar som både ser bra ut och känns lyxiga utan att vara pråliga.

Komfort och passform

En av de mest framstående egenskaperna hos dessa hörlurar är deras komfort och passform. De lever verkligen upp till sitt löfte om att vara så bekväma att de knappt känns i öronen. Detta gör det möjligt att bära dem i flera timmar utan att uppleva obehag, vilket är en stor fördel för dem som använder hörlurar under längre perioder, till exempel vid arbete, pendling eller resor. Den minimala designen gör det även möjligt att sova med hörlurarna utan problem även fast det finns ett par hörlurar som specifikt är framtagna för detta, Wavell 3 Light Sleep. För att ytterligare förbättra passformen kommer hörlurarna med tre olika storlekar på örontopparna, vilket gör det möjligt att hitta den perfekta passformen som passar just dina öron. Denna anpassning bidrar till både komfort och ljudkvalitet, eftersom en bra passform hjälper till att hålla hörlurarna säkert på plats och minskar ljudläckage.

Ljudkvalitén sviker tyvärr

När det kommer till ljudkvalitet har dessa hörlurar tyvärr vissa brister. Ljudet är burkigt, vilket innebär att det saknar klarhet och djup. Detta kan vara en besvikelse för användare som prioriterar hög ljudkvalitet. Dessutom läcker ljudet ut, vilket kan vara störande både för användaren och för personer i närheten. Justeringsmöjligheterna för ljudet är också begränsade och krångliga att använda. Ibland kan man lyckas aktivera ett "movie mode" som förbättrar ljudet något. Avsaknaden av brusreducering är en annan nackdel, särskilt för dem som använder hörlurarna i bullriga miljöer eller vill ha en mer uppslukande ljudupplevelse.

Anslutningsmöjligheter

Bluetooth-anslutningen är en annan punkt där dessa hörlurar har stora förbättringsmöjligheter. Användare rapporterar mycket krångel med att få en stabil och pålitlig anslutning. En specifik irritation är att man alltid måste ta ur den högra hörluren först ur fodralet, annars kopplar inte den vänstra på. Detta kan vara frustrerande och tidskrävande. Ett annat problem är att hörlurarna ibland fortsätter spela upp ljud även när de är placerade i fodralet, vilket innebär att man inte alltid kan lita på att de är avstängda när de borde vara det.

Batteritid och laddning

Hörlurarna har en generellt bra batteritid, vilket är ett plus för dem som använder dem under långa perioder. Dock finns det problem med hur batterinivån hanteras. När hörlurarna börjar varna för låg batterinivå, dör de ofta inom bara några minuter, vilket ger dig mycket liten framförhållning. Detta kan vara särskilt irriterande under viktiga samtal eller när man är mitt uppe i något och inte har möjlighet att ladda dem omedelbart. Tydligare varningar för låg batterinivå skulle avsevärt förbättra användarupplevelsen.

Kontroller och funktioner

En stor frustration är de krångliga kontrollerna och funktionerna. Vid försök att ansluta hörlurarna till den rekommenderade appen har vi ofta misslyckats, även efter att ha följt instruktionerna noggrant. Bristen på information både i instruktionsboken och online gör det svårt att förstå och använda de olika funktionerna. För att förbättra detta skulle tydligare och mer omfattande instruktioner vara till stor hjälp.

Prestanda vid samtal

Prestandan vid telefonsamtal är en annan svaghet hos dessa hörlurar. Det är omöjligt att ha ett bra samtal eftersom mottagaren ofta inte hör vad man säger. Hörlurarna plockar upp mycket bakgrundsljud, vilket gör samtalen svåra att genomföra i bullriga miljöer.

Pris och värde

När man väger in alla dessa faktorer blir priset på hörlurarna en kritisk punkt. De är inte värda sitt pris, trots den goda passformen och den stilrena designen. Med tanke på problemen med ljudkvalitet, anslutning, batterihantering och samtalsfunktioner, känns hörlurarna överprisade. För att de verkligen ska vara värda sitt pris behövs betydande förbättringar inom flera områden. Trots den toppklassiga passformen och estetiken, är det inte tillräckligt för att motivera kostnaden med de nuvarande prestandaproblemen.

Sammanfattningsvis erbjuder dessa hörlurar en utmärkt design och passform, men de faller kort på flera kritiska områden som ljudkvalitet, anslutning och samtalsfunktionalitet. För dem som främst söker estetiskt tilltalande och bekväma hörlurar kan de fortfarande vara ett alternativ, men för dem som prioriterar funktionalitet och prestanda finns det bättre val tillgängliga på marknaden.

Specifikationer

FAQ