Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.

Matter 1.2: Här är de nya produktkategorierna som får stöd

Av Sam Brandhild | Publicerad Oct 24, 2023 14:10
Matter 1.2: Här är de nya produktkategorierna som får stöd

Den senaste uppdateringen från CSA har just släppts och bjuder på nio nya enhetstyper samt mängder av förbättringar för smarta hem-produkter. Denna version är nu tillgänglig för enhetstillverkare och plattformar att integrera i sina produkter. Bland höjdpunkterna finns nio nya enhetstyper, tillägg till befintliga kategorier, kärnförbättringar i specifikationen och SDK, samt certifierings- och testverktyg.

Köp här
Positivt
Negativt

Sedan Matter 1.0 lanserades för drygt ett år sedan har vi sett en betydande tillväxt. Det har rapporterats över 24,600 nedladdningar av specifikationen, 1,214 certifieringar och en ökning med nästan 24% av företag som har anslutit sig.

De nya enhetstyperna som introduceras i Matter 1.2 inkluderar:

  • Kylskåp: Förutom grundläggande temperaturkontroll gäller denna kategori även andra enheter som frysar och vinkylar.
  • Rumsklimatanläggningar: Stöd för fristående luftkonditioneringar.
  • Diskmaskiner: Grundfunktioner och varningar, till exempel för vattentillförsel och dräneringsfel.
  • Tvättmaskiner: Notifieringar om tvättcykeln.
  • Robotdammsugare: Stöd för olika rengöringslägen och statusrapporter.
  • Rök & Kolmonoxid Larm: Stöd för notifieringar, ljud- och ljussignaler.
  • Luftkvalitetssensorer: Mätning av olika luftkvalitetsparametrar.
  • Luftrenare: Kombination av luftkvalitetssensorer och fläktfunktion.
  • Fläktar: Flera nya funktioner och rörelsemönster.

Utöver dessa nya enhetstyper kommer det även generella förbättringar inom specifikationen, SDK, testverktyg och certifieringsprogrammet.

Matter 1.2 markerar också en betydande steg framåt när det gäller testning och certifiering, vilket kommer att hjälpa företag att snabbare lansera produkter på marknaden.

Med Matter 1.2 tillgänglig för enhets- och app-tillverkare över hela världen fortsätter arbetet med Matter. När vi närmar oss högtidssäsongen förväntar vi oss se fler produkter på detaljhandelshyllorna tack vare Matter-marknadsförings- och utbildningsinitiativ.

Om vi blickar framåt mot 2024 så kommer Matter att fortsätta växa inom smarta hem-sektorn och IoT-ekosystemet. Nya produkter kommer att lanseras och vi kan förvänta oss minst två nya uppdateringar nästa år.