Vi använder Google Analytics för att samla in anonymiserad information om besök till vår site. Vi bäddar också in videos från YouTube som kan placera cookies på din dator. Läs mer om informationen vi sparar, cookies och hur du kan välja att avaktivera dessa i vår integritetspolicy.
En oberoende konsumentguide för smarta hem.
4 anledningar till att skaffa ett smart hem
Uppdaterad
January 19, 2022

4 anledningar till att skaffa ett smart hem

Smarta hem har länge varit en framtidsdröm. Något man så i filmer. Men tiden har gått och framtiden är här. Idag är det väldigt lätt att komma igång med lite enklare system. Med det kommande protokollet Matter ska det enligt de stora jättarna bli ännu enklare. Hur stor genomslagskraften blir och hur lång tid det kommer att ta innan vi ser Matter i var och vartannat hem återstår att se. Licenskostnader t.ex. gör det svårare för de små företagen att hänga med.

Idag är vi vana med smart tv, mobil och surfplatta. Elektroniken har blivit en stor del av våra hem och större kommer den att bli. Låt oss kika på vad du kan göra med ett smart hem och varför du ska skaffa ett.

1. Effektivitet

Istället för att springa runt i hela huset och tända och släcka så kan det räcka med en knapp eller till och med ingen alls. Med ett smart hem kan du automatisera dina elektroniska enheter så att du på så sätt låter ditt hem sköta allt åt sig.

2. Bekvämlighet

Med ett smart hem kan du t.ex sitta på hotellet på semestern och hålla koll på huset via din mobil. Varför inte styra bevattningen av dina gräsmattor från solstolen?

3. Komfort

Med ett smart hem är det lätt att styra temperaturen i hemmet. Baserat på olika faktorer så som utomhustemperatur, vind eller luftfuktighet så kan du anpassa ditt hem. Mycket handlar om att ha det trevligt och bekvämt hemma. Har du t.ex vänner över så ändras förutsättningarna snabbt för ditt hem. Här kan vissa typer av automationer komma till hands. Om du vill sätta den perfekta stämningen hemma så kan vi passa på att rekommendera våra vänners drinkmixar. Ett perfekt sätt att bjuda på något gott i ditt hem.

4. Sinnesro

Med tillgång till dörrar, fönster och olika typer av sensorer så kan du lätt övervaka hemmet inför oförutsägbara händelser så som vattenläckage, inbrott eller krossade rutor.

Som du förstår så är möjligheterna oändliga. Det är helt upp till dig själv att sätta gränserna. Vi rekommenderar att du börjar i liten skala med tydliga mål. Läs gärna vår längre guide Kom igång med ditt smarta hem i 5 enkla steg.